• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Atatürk'e ve Bayrağa sahip çıkın çağrısı

Atatürk'e ve Bayrağa sahip çıkın çağrısı
Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk koyma töreni yapıldı. Tören sonrasında ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın basın açıklaması okundu.
ADD ALİAĞA ŞUBE BAŞKANI EROL ERTÜRK: ATATÜRK'E, BAYRAĞA ŞİMDİ SAHİP ÇIKMAYACAKSA NE ZAMAN ÇIKILACAK? 
 
Aliağa Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çelenk koyma töreni yapıldı. Tören sonrasında ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın basın açıklaması okundu.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törene Aliağa protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, okullar ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından tören sona erdi. Çelenk koyma törenin ardından siyasi partiler, ADD Aliağa Şubesi temsilcileri Atatürk Anıtına çiçeklerini sundu. ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın basın açıklamasını okudu. 
 
Kanla, acıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık, çağdaşlık ve halk egemenliği üzerinde de yükseldiğini ifade eden Ertürk şöyle konuştu; "Tam 91 yıldır bugün siyasi iktidarın Cumhuriyet İlkelerinden hızla uzaklaşarak, açılım ve çözüm süreci adı altında yürüttüğü politikalarının yıkıcı etkisini somut olarak görüyoruz. Ülkemiz Söz Konusu ayrıştırıcı, etnik ve mezhepsel temelli politikalar sonucunda ayaklanma provalarının sahneye konulduğu belirsizlik, güvensizlik ve iç çatışma ortamına sürüklenmiştir" dedi.
 
Çözüm süreci adı altında atılan her adımın, ülkeyi bölünmeye götürdüğünü söyleyen Ertürk "Siyasi İktidar bu sözü verdiği için emperyalist çevrelerce desteklenmektedir. Türk Silahlı Kuvvetlerine siyasi davalarla kumpas kurulurken Habur'dan giren teröristlere çadırdan bozma mahkemeler kuran bu iktidardır. Oslo'da terör örgütüyle gizli pazarlıklar yapan bu iktidardır. Elbette Hakkari'de şehit Düşen 3 askerimizin daha nice şehit ve gazilerimizin vebali de bu iktidarın boynunadır. Ayn El Arap'ta yaşananları bahane ederek üniter yapıya Cumhuriyet ülkenin bölünmez bütünlüğüne Karşı Bir ayaklanma teşebbüsü Demokratik protesto hakkının çok ötesine geçen saldırı ve terör eylemlerinde kabul edilemez. Etnik kalkışma ve isyan girişimine karşı gerekli önlemlerin demokratik kurallar çerçevesinde ve hukuk içinde gerekli önlemlerin alınması tabiidir gereklidir" dedi.
 
İktidarın Türkiye'nin çok şeyler kaybetmesine neden olduğunun altını çizen Ertürk "Bu iktidar Türk bayraklarını haince yakan, Atatürk heykellerini yıkan, okulları tahrip eden kafalarla pazarlık masasına oturup, teröristlerle barış yapma senaryoları ile Türkiye'nin çok şeyler kaybetmesine neden olmuş ve halen olmaktadır" dedi.
 
Yapılması gereken ayrılıkların değil, ortak değerlerin ön plana çıkarılması gerektiğini ifade eden Ertürk "Olayları önlemeyen daha doğrusu bahane eden hükümet gazeteciler dahil herkesi tutuklatacak yeni güvenlik paketi ile polis ve savcılara geniş yetkiler veren yeni yasalar hazırlamaktadır. Ülkede bunlar olurken muhalefet partileri birleştirici, yapıcı, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir siyasi anlayış içinde olmak zorundadırlar. Ülkeyi yangın yerine dönmüşken muhalefet yapmak yapılmayacaksa ne zaman yapılacaktır. Şimdi karşı çıkmayacak ne zaman karşı çıkacaktır. Atatürk'e, bayrağa şimdi sahip çıkmayacaksa ne zaman çıkılacaktır. Gün Cumhuriyetin kuruluş felsefesini milli bütünlüğe ortak, değerlerimizi demokratik, laik, üniter sosyal, hukuk devletine kararlılıkla sahip çıkmak daha çok hukuk ve demokrasi talep etme günüdür" diyerek sözlerine son verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78