• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İzmir 18 °C

İzmir, Cumhuriyeti böyle kutlayacak

İzmir, Cumhuriyeti böyle kutlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'inci yıldönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayacak. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Cumhuriyet’in kenti İzmir, Cumhuriyeti böyle kutlayacak...
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'inci yıldönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayacak. Cumhuriyet Meydanı'nda 20.30'da başlayacak "Fener Alayı"nın ardından çocuk ve gençlik koroları ile Edip Akbayram’ın konserleri olacak. Havai fişek gösterileri, bu onur gecesine renk katacak.
 
Cumhuriyet'in sembol kenti İzmir, Cumhuriyet'in 91. yılını muhteşem gösterilerle kutlayacak. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak 28 Ekim günü Kordon'dan 21 pare top atışı yapılacak. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından Anıt Şeref Defteri imzalanacak.  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / 
 
29 Ekim günü kutlamalar, sabah erken saatlerde başlayacak. İlk etkinlik Valilik makamında sabah saat 10.00'da tebriklerin kabulü ile başlayacak. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, tebrikleri kabul edecek. Daha sonra saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterisi yapılacak. İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak. Resmigeçit töreni ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamaların ilk bölümü sona erecek. 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndan başlatılacak olan "Fener Alayı", Gündoğdu Meydanı'na kadar sürecek. Fener Alayı boyunca "Işıklı perküsyon ritim grubu" yürüyüşe eşlik edecek. Gündoğdu Meydanı'nda saat 21.00'den itibaren ateş gösterileri, TOBAV Çocuk Korosu, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi Gençlik Korosu sahne alacak. Kutlamalar, ünlü sanatçı Edip Akbayram konseri ve havai fişek gösterileri ile devam edecek.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78