• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İzmir 16 °C

Okul öncesi eğitime yatırım...

Okul öncesi eğitime yatırım...
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına örnek yatırımlar yapan Karşıyaka Belediyesi, bünyesindeki ana okullarına bir yenisini daha ekledi. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde açılan anaokulu ile birlikte, belediyeye ait ana okullarındaki sınıf ve öğrenci
OKUL ÖNCESI EĞITIME ÖNEMLI YATIRIM 
 
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına örnek yatırımlar yapan Karşıyaka Belediyesi, bünyesindeki ana okullarına bir yenisini daha ekledi. Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde açılan anaokulu ile birlikte, belediyeye ait ana okullarındaki sınıf ve öğrenci sayısı geçen yıla oranla iki kat arttı. 
 
SAYI İKİ KAT ARTTI
Daha çok çocuğun, daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde 4 sınıf ve 45 öğrenci kapasiteli bir anaokulu açtı. Merkezde sivil toplum kuruluşlarına tahsis edilen ancak yılda sadece birkaç kez kullanılan odalar, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın talimatı üzerine anaokuluna dönüştürüldü. Bu okul ile birlikte, kentte belediyeye ait anaokulu sayısı 4’e, geçen yıl 7 olan sınıf sayısı da 16’ya çıktı. Geçen yıl 135 olan ana sınıfı öğrencilerinin sayısı ise bu eğitim öğretim döneminde 260’a yükseldi.
 
EĞİTİME DESTEK SÖZÜ
Açılış törenine Başkan Akpınar’ın yanı sıra, mahalle muhtarları, meclis üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Başkan Akpınar, sınıfları dolaşarak oyun aynadı, çocukların anlattığı masalları dinledi. Ana okulu öğrencilerine, bu merkez ile Cumhuriyet Bayramı hediyesi verdiklerini söyleyen Başkan Akpınar, okul öncesinden başlayarak, eğitimin her kademesinde öğrencilere destek vereceklerini söyledi.
 
“BİR KAPI DAHA AÇTIK”
Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde bulunan yeni anaokulunun açılış kurdelesini çocuklar ile birlikte kesen Başkan Akpınar “Ahmet Piriştina Kültür Merkezimizdeki odaları ana okuluna dönüştürerek, hem okul öncesi eğitime katkı sağladık hem de minik öğrencilerimize Cumhuriyet Bayramı hediyesi verdik. Bu sayede, özel anaokullarına gidemeyen çocuklarımıza bir kapı daha açtık. Çocuklarımız burada kendi yeteneklerini sergileyecek, eğitim alacak ve uzman öğretmenler sayesinde mutlu günler geçirecek. En değerli yatırım, çocuklara yapılan yatırımdır. 900’e yakın çocuğumuz etüt merkezlerimizden yararlanıyor. KARGEM’de 850 olan öğrenci sayısını bin 200’e çıkardık. Üniversite yaşamında da çeşitli projelerimizle dar ve orta gelirli öğrencilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78