• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İzmir 21 °C

5.Süt Sempozyumu...

5.Süt Sempozyumu...
5. Süt Sempozyumu süt sektörünün yoğun ilgisi ile karşılaştı. Foodex Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile birlikte 25 Ekim 2014 Cumartesi günü organize edilen sempozyum süt sektörünü bir araya getirdi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gaze
5.SÜT SEMPOZYUMUNA YOĞUN İLGİ
 
5. Süt Sempozyumu süt sektörünün yoğun ilgisi ile karşılaştı. Foodex Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı ile birlikte 25 Ekim 2014 Cumartesi günü organize edilen  sempozyum süt sektörünü bir araya getirdi.
 
Açılış konuşmasını Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal’ın yaptığı sempozyuma Türkiye’nin pek çok şehrinden süt işletmesi sahipleri katıldı.
 
Türkiye’nin önde gelen süt ürünleri ve bu sektöre teknoloji üreten makina firmaları bu sempozyumda buluştu.  
 
Sempozyumda pek çok önde gelen firma yetkilisi sunumlar yaptı. Başkanlığını Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Harun Uysal’ın yaptığı ilk oturumda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri ve süt işletme sahipleri sunum yaptılar.  
 
Bu oturumda İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Uzmanlarından Yusuf Güçer yaptığı sunum ile İzmir ili  ve Türkiye genelindeki süt üretimini rakamlar ile ortay koydu.
 
 Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ise çiftçinin kurtuluşunun kooperatifçilikte olduğunu belirterek, sütte tekelleşmeye karşı olduğunu belirtti.
 
Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler de Tosbi olarak firmalara verdikleri destekler koşunda bilgi verdi.
 
Gölcük Süt Genel Müdürü İsmail Dadal ise süt işletmelerinin içinde bulundukları durumu ve çözüm önerilerini anlattı.
 
Süt Sempozyumunun ikinci oturumunda ise teknolojik gelişmeler konusunda konunun uzmanları ve firma sahipleri sunumlar yaptı. İkinci oturum Başkanlığını Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Reha Keskinoğlu yaptı.
 
Bu oturumda Milkotek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Fetullah Yetik Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ürettikleri homojenizatör ve yeni teknoloji dolum makinaları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.  
 
Sinanson Labaratuvar Malzemeleri İş Geliştirme Uzmanı Arif Çolak ise laboratuvar analizleri konusundaki yenilikleri anlatarak ilgi odağı oldu. APV Hemisan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Mümin ise yaptıkları üretim teknikleri ve yeni projeleri hakkında açıklamalarda bulunarak Türkiye’nin önde gelen firmaları ile çalıştıklarını aktardı.
 
Aybak Natura Gıda Laboratuvarı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Bakırcı da Laboratuvar analizleri ile ilgili yaşanan gelişmeler ve sıkıntılar hakkında bilgiler verdi. Bu oturumda son konuşmacı olarak yer alan HAUS Genel Müdürü Hakkı Gözlüklü ise üretimini yaptıkları makinalar ve süt teknolojileri konusundaki yeni gelişmeleri sundu.
 
Özellikle süt üreticisi ve teknolojisi üreten firmaların yoğun ilgisi ile karşılaşan sempozyum geleneksel olarak düzenleniyor.Başarılı bir sempozyum gerçekleştiğini  belirten Düzenleme Komitesi Başkanı ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Harun Uysal: “V. Süt Sempozyumu süt sektörünü İzmir’de buluşturdu. Artık geleneksel hale gelen bu sempozyum önümüzdeki yıllar da devam edeceğine inanıyorum. Sempozyumda süt sektörünün mevcut durumu ve teknolojik gelişmeler ve öneriler tartışıldı. Süt işletmeleri, mandıra sahipleri ve yöneticilerinin katıldığı sempozyumda, Türkiye süt sektörü analizi, Süt sektöründe örgütlenme modeli, Süt işleme tesislerinde modernizasyon ve yenilikler, konunun uzmanları tarafından masaya yatırıdı.”dedi.
 
 
İzmir için Süt Sempozyumu büyük  bir şans diyen Sempozyum Organizasyon sorumlusu ve Sidas Medya Ltd Şti Genel Müdürü Şakir Sarıçay: 5. Defa gerçekleştireceğimiz Süt Sempozyumuna ilgi yoğundu. Geleneksel hale getirdiğimiz Süt Sempozyumları önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı bir organizasyon gerçekleştirdik. Sempozyumumuza destek tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim. Sempozyuma katılan sektör temsilcileri aynı zamanda Foodex Fuarını da ziyaret etme imkanını yakaladılar.”dedi.
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78