• BIST 9509.57
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İzmir 22 °C

Yabancı dil hazırlık okulu Seyrek’te

Yabancı dil hazırlık okulu Seyrek’te
Menemen Belediyesi tarafından 25 yıllığına Gediz Üniversitesi’ne tahsis edilerek yüksek öğretime kazandırılan Seyrek eski Belediye hizmet binası, Gediz Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Okulu olarak hizmetlerine başladı. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Eg
Gediz Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Okulu Seyrek’te açıldı
 
Menemen Belediyesi tarafından 25 yıllığına Gediz Üniversitesi’ne tahsis edilerek yüksek öğretime kazandırılan Seyrek eski Belediye hizmet binası, Gediz Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Okulu olarak hizmetlerine başladı. “Eğitim Kenti Menemen” hedefi doğrultusunda atıl durumdaki Belediye hizmet binalarını eğitim kurumlarına tahsis eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ve Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik tarafından plaketle onurlandırıldı.
 
Menemen’de, 2009 yılında kapatılan beldelerden biri olan Seyrek’teki Belediye hizmet binasının Gediz Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Okulu’na dönüştürülmesi dolayısıyla düzenlenen tören; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ve Mütevelli Heyeti Üyeleri, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Öğretim Görevlileri, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Sivil Toplum Örgütleri ve Siyasi Partilerin Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler, İşadamları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
 
Dünyanın farklı ülkelerinden 1000 öğrenci eğitim görecek
Seyrek eski Belediye hizmet binasının Gediz Üniversitesi’ne tahsis edilmesinin hem üniversiteye hem de bölgeye ciddi katkılar sağladığını söyleyen Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik; 4 bin m2 kapalı alan, bin m2 yeşil alan, 40 derslik ve sosyal alanlardan oluşan Yabancı Dil Hazırlık Okulu’nun Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden bin kadar öğrenciye hizmet vereceğini açıkladı.
 
Açılış törenini bilinçli olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın akabinde gerçekleştirdiklerini açıklayan Rektör Çevik, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıp,  onların izinden bu gençliğin yetişmesi için el birliği ile çaba sarf edeceğimizi, bu güzel kuruluşların sayısının ve niteliğinin artmasını diliyorum” dedi.
 
Seyrek Belediyesi’nin kapanmasıyla atıl hale dönüşen binanın Gediz Üniversitesi’ne katılmasını hep hayal ettiklerini ifade eden Rektör Çevik, bu hayallerinin gerçeğe dönüşmesine katkıda bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve bu karara destek veren Belediye Meclis Üyelerine teşekkür etti.
 
Menemen’deki Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Gaziler, İşadamları ve vatandaşları törende görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Çevik konuşmasına şöyle devam etti; “Biz burada yönetici olarak geçiciyiz. Buranın gerçek sahibi buradaki halk, yerel yönetimler. Sizlerin buraya katkısı bizim için son derece önemli. Amacımız, Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu bu Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak adına, dünyanın her tarafında çalışabilecek donanımlı gençleri yetiştirebilmek ve Türkiye’nin layık olduğu yeri almasına katkı koymak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Belediye Başkanımızdan daha güzel bina ve bağışları bekliyoruz.”
 
Başkan Kavuk; “Ülkemiz için kalbimiz ortak çarpıyor”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında düzenlenen açılış töreninin ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk ise konuşmasında, “Çevremize baktığımızda Cumhuriyet kazanımlarının ne olduğunu çok iyi anlıyoruz. Bugün de herhalde en çok ihtiyacımız olan şey, O’na sahip çıkmak olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile dostluklarının uzun yıllardır sürdüğünü ve Başkan Şahin’in atıl durumdaki Seyrek eski belediye hizmet binasını Gediz Üniversitesi kullanımına sunduğunu söyleyen Kavuk; “Siyaset yapmak zor bir iş. Ben de politikacı bir ailenin çocuğuyum. Siyaset yaptım. Menemen Belediye Başkanımızla bazen muhalif de olduk, aynı mecliste karşı karşıya da geldik. Ama dostluğumuz, kardeşliğimiz, ülke için kalbimizin ortak çarpması, cumhuriyet kazanımlarıyla ilgili bir faydamızın olması ve birlikte hareket etmemiz bizim için çok önemli.  O yüzden, burayı bize tahsisinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 
Başkan Şahin’e eğitime destek plaketi…
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk  konuşmasının ardından, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile birlikte eğitime sunduğu desteklerden dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür plaketi sundu. 
 
2009’da Belde Belediyelerinin kapatılmasıyla birlikte 7 Belde Belediyesi’nin Menemen Belediyesi bünyesine dahil olduğunu hatırlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasında; o günden bugüne yerinden yönetimi savunan bir yerel yönetici olarak geçtiğimiz hafta sonu Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesini ziyaret edip, buradaki halkın demokrasi mücadelesine destek verdiğini açıkladı. 
 
Menemen’de kapatılan Beldelerin hizmet binalarını eğitim kurumlarına dönüştürdüklerini açıklayan Başkan Şahin; “Belediyeler kapatılınca ciddi yetkilerimiz Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bu binaları belediye hizmet binası olarak değerlendirmek mümkün değildi. Önce Koyundere Belediye hizmet binamızı Ege Üniversitesi’ne tahsis ederek, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu ‘Seramik, Cam ve Çinicilik Programı’nı ilçemize kazandırdık. Emiralem’deki binamızı Havacılık Meslek Yüksek Okulu kurulmak üzere Türk Hava Kurumu Vakfına Tahsis ettik. Asarlık hizmet binamızı ise her yıl binin üzerinde öğrenciye ücretsiz eğitim sunan Menemen Belediye Dershanesine dönüştürdük. Bu yıl TEOG’da %99, LYS’de ise %84 başarı sağlandı. Seyrek binamızı ise Gediz Üniversitesi’ne önerdik. Bu kararı veren Abdullah Kavuk kardeşimi ve Mütevelli Heyet Üyelerini tebrik ediyorum. Üniversite’nin gelişmesi için hala büyük çaba sarf ediyorlar. Çok büyük zorluklar yaşadıklarını ben biliyorum. Ama yılmadılar, inşallah Üniversitemizin olduğu alanı kampüs olarak alırlar. 10 yıl sonra bu bölge kuzeyin parlayan yıldızlarından birisi olacak. Bu da bizi çok mutlu ediyor, bütün plan ve programımızı bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.
 
Törene katılanların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Başkan Tahir Şahin, “Cumhuriyetin kazanımlarını hep birlikte korumamız lazım. Cumhuriyet bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet hoşgörüdür, sevgidir, birliktir, beraberliktir, kardeşliktir, laikliktir, çağdaşlıktır, hukuktur, vatandır, bayraktır. Bu duygularla Gediz Üniversitemizin Yabancı Dil Hazırlık Okulu hayırlı olsun diliyorum” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, davetlilerle birlikte yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kesti. Gediz Üniversitesi Yabancı Dil Hazırlık Okulu’nun davetlilere tanıtımı ile tören sona erdi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78