• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İzmir 23 °C

Anneler Yaşasın Projesi...

Anneler Yaşasın  Projesi...
Afrika’da iki milyondan fazla kadının mustarip olduğu, Afrika’daki diğer adıyla Belalı Hastalık diye adlandırılan obstetrik fistül olan hastaların yeniden topluma kazandırılması için hazırlanan “Anneler Yaşasın Projesi” hayata geçirildi. Foça Haberleri /
ESAFED, “ ANNELER YAŞASIN  PROJESİ” BAŞLATIYOR.
 
Afrika’da iki milyondan fazla kadının mustarip olduğu, Afrika’daki diğer adıyla Belalı Hastalık diye adlandırılan obstetrik fistül olan hastaların yeniden topluma kazandırılması için hazırlanan “Anneler Yaşasın Projesi” hayata geçirildi.
 
Proje Afrika'nın önemli bir sağlık problemi olan ve genellikle problemli doğumlardan sonra ortaya çıkan ve idrarın doğal yollarının dışından sürekli akması ile karakterli olan hastalıkla ilgilidir. 
 
Haziran ayında projeye destek verecek gönüllü hekimlerin de katıldığı bir çalıştay düzenleyerek ilk çalışmayı başlatan ESAFED, çalışmalarına Somali’den başladı.
 
Projeyi başlatmak 2.kez Somali’ye gidip gelen Yard. Doç. Dr. Musa Saraçoğlu proje hakkında şu bilgileri verdi:“Somali'deki alt yapının incelenmesi amacıyla ilk olarak Nisan 2014, ikinci olarak ise Eylül 2014 tarihlerinde Somali’ye giderek burada toplam 2 ay kadar proje kapsamında çalışmalarda bulundum. Somali’deki yerel paydaşımız olan Somali Deva Eğitim ve Araştırma Hastanesi incelenerek projeye yapabileceği katkılar değerlendirilmiştir. Bu hastane projenin uygulanması için bir merkez olmaya adaydır ve yükün önemli bir kısmını kaldırabilecek kapasitededir.
 
Projenin kapsamı nedeniyle ayrıca Somali Sağlık Bakanlığı, Benadir Üniversitesi, Plasma Üniversitesi, Medine Hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarının yetkilileri ile de görüşmelerde bulunulmuştur. Proje Somalili meslektaşlarımız tarafından ilgiyle karşılanmış ve destek konusunda söz verilmiştir.
 
Aslında korunma, tedavi ve yeniden topluma kazandırma bölümlerinden oluşan üç ayaklı bir proje olmasına rağmen öncelikle tedavi aşamasından işe başlanacak ve zamanla diğer ayaklar uygulamaya konulacaktır.
 
Bu fizibilite çalışmaları sırasında iki hastanın ameliyatı da başarı ile gerçekleştirilmiş olup projenin uygulanabilirliği için bir ön çalışma olmuştur.
 
Şimdi daha iyi organize ekiplerle ve yerel sağlık elemanlarını katılımı ile çok sayıda hastanın ameliyatı planlanmaktadır. Bu çalışmada gönüllülerimizi önemli görevler beklemektedir.”  
 
Projenin daha sonraki aşamalarında karşılıklı görüşmeler neticesinde birçok ülkeye yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. 
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /      
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78