• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C

Aliağa Jandarma'dan Uyarı

Aliağa Jandarma'dan Uyarı
Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı, Aliağa yöresinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşları hayvan hırsızlığına ve dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
ALİAĞA İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞINDAN AFİŞLİ UYARI 
 
Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı, Aliağa yöresinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşları hayvan hırsızlığına ve dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı, Aliağa'nın muhtelif mahallelerine astığı; ‘Hayvan Hırsızlığına Dikkat!’ isimli ikaz afişleri ile Aliağa’da hayvan yetiştiriciliği yapan çiftçileri hayvan hırsızlığına ve dolandırıcılığına karşı önlem almaları noktasında çağrıda bulunuyor. Jandarma ekipleri, uyarı afişlerinin yanı sıra çiftçilere verdiği brifingler ile de hırsızlara ve dolandırıcılara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuyor. 
 
GEÇİM KAYNAĞINIZI EMEK HIRSIZLARINA KAPTIRMAYIN
‘Geçim Kaynağınız Olan Hayvanlarınızı Emek Hırsızlarına Kaptırmayın’, mesajını içeren uyarı afişlerinde, hayvan hırsızlığı yapmak isteyen kişilerin, kendilerini avcı, pazarlamacı, tüccar, seyyar satıcısı gibi göstererek dolandırıcılık yaptıkları belirtiliyor.
 
EN AZ 2 TANE ÇOBAN KÖPEĞİ BULUNDURUN
Afişlerde, hayvanların güvenliği açısından sürüde en az iki çoban köpeğinin bulundurulması gerektiğinin altı çizilerek çoban köpeklerinin zehirlendiği şüphesine varan çobanların Jandarma imdat ücretsiz ihbar hattı olan 156’yı hemen aramaları gerektiğine dikkat çekiliyor. Öte yandan uyarılarada güvenlik açısından ahırlara kamera, alarm ve aydınlatma sistemlerinin kurulmasının ve ahırların çevresine tel çitler çekilmesinin elzem olduğuna da vurgu yapılıyor.
 
HAYVANLARINIZA MUTLAKA KÜPE TAKTIRIN
‘Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanlarınıza Mutlaka Küpe Taktırın’ uyarısında bulunan Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı; Aliağa’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara; “küçükbaş hayvanlarını boyamak suretiyle işaretleyin” uyarısında da bulunuyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78