• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İzmir 20 °C

Balıkçılar orman kanunu istiyor

Balıkçılar orman kanunu istiyor
İzmir’in Aliağa İlçesinde faaliyet gösteren S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifine üye balıkçılar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile iş birliliği yaparak yasadışı avcılıkla mücadele ediyor.
ALİAĞALI BALIKÇILAR “ORMAN KANUNU” İSTİYOR 
 
İzmir’in Aliağa İlçesinde faaliyet gösteren S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifine üye balıkçılar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile iş birliliği yaparak yasadışı avcılıkla mücadele ediyor.
 
Yaptığı açıklamada; Aliağalı Balıkçılar adına konuşan S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kemal Yılmaz, Yasa dışı avcılığın sadece Aliağa bölgesinin sorunu olmadığını söyledi. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin birçok yöresinde yasadışı avcılığın boy gösterdiğine vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Yasa dışı balık avcılığı Türk balıkçılık sektörünün yıllardır kanayan yarasıdır” dedi.
 
1971 yılına kadar Osmanlı mevzuatları ile yönetilen Türk Balıkçılık sektörünün 1971’den bugüne de 1380 sayılı su ürünleri kanunu ile yönetildiğini, ancak mevcut yasanın artık ihtiyaca cevap vermediğini anlatan Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizler Aliağalı balıkçılar olarak gelecek nesillere miras bırakacağımız denizlerimizi korumak, kollamak adına yasadışı avcılıkla mücadele ediyoruz. Bu haklı mücadelemizde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Aliağa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ile iş birliği yapıyoruz. Liman Başkanlığımız ile Aliağa Belediyemiz de bize bu çalışmalarımızda bize destek oluyor. Büyük ölçüde başarılı olduğumuzu da gurur duyarak söyleyebiliriz. Ancak şunu da itiraf etmeliyiz ki; yasadışı avcılığı tamamen önleme noktasında maalesef başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz”
 
DENİZLERDE ORMAN KANUNU UYGULANSIN
“Yasadışı avcılığı tamamen önlemek adına neler yapılması gerekir?” sorusuna yanıt veren Başkan Yılmaz, “Yasa dışı avcılığı tamamen ortadan kaldırmanın tek yolu 1380 sayılı su ürünleri kanunu revize edilmesidir. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzün bu yönde çalışmaları var. Ancak bu çalışmalar uzun yıllardır nihayete erdirilemedi. Zira bu çalışmalar nezdinde sektör paydaşlarının sesini yeterince kulak verilmediğini, alınan görüşlerinde çok fazla dikkate alınmadığını düşünüyorum. Bu anlamda bizim önerimiz açık ve net’tir; Su Ürünleri yasasında orman kanunları uygulanmalıdır. Yasadışı avcılık yapan bir tekne yakalandığında devlet tarafından müzayede ile satılmalıdır. Bu yönde çok katı kurallar uygulayan dünya ülkelerinden örnekler var önümüzde. Dünyanın bazı ülkelerinde yasadışı avcılık yaparken yakalanan tekneler ceza olarak batırılıyor” diyerek, cezaların caydırıcı nitelikte olması gerektiğini savundu.
Kemal Yılmaz, Çandarlı Körfezinde yasadışı avcılara göz açtırmayan Sahil Güvenlik Komutanlığına, Balık satış noktalarını kontrol altında tutan Aliağa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’ne ve S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi’nin faaliyetlerine destek veren Aliağa Liman Başkanlığı ile Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78