• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 23 °C

Zemini kayan bölgede 114 konut tahliye edildi.

Zemini kayan bölgede 114 konut tahliye edildi.
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri -Zemini kayan bölgede 114 konut tahliye edildi.Tahliye edilen vatandaşlardan 183’ü
ZEMİNİ KAYAN BÖLGEDE 114 KONUT TAHLİYE EDİLDİ.
 
Zemini kayan bölgede 114 konut tahliye edildi.Tahliye edilen vatandaşlardan 183’ü otele yerleştirildi.Büyük bölümü ise akrabalarının yanına taşındı.  
 
Fore kazık çakılan arazinin imarının bir önceki belediye döneminde değiştirildiği,İnşaat çalışmalarına 2013 Yılı Ağustos ayında sözlü olurla başlandığı ortaya çıktı.
 
Kuşadası'nın Kadınlar Denizi Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda, 2013 yılında başlanan inşaat ve fore kazık çalışmasından kaynaklandığı düşünülen zemin hareketliliği, üç sitede 63 konutun boşaltılmasına neden oldu. Mücella Emgin, Dergah ve Özgün sitelerinden tahliye edilen vatandaşlar bir apart otele yerleştirildi. 
 
TAHLIYE EDİLENLER OTELE YERLEŞTİRİLDİ 
Dün gün öğlen saatlerinde riskli binaların tahliyesine başlandı. Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın bizzat yönettiği tahliye çalışmalarında, belediyenin tüm birimleri koordineli çalıştı. Kısa süre içerisinde 63 konuttan 223 vatandaş tahliye edildi. Evlerinden ayrı kalmak zorunda kalan vatandaşlardan 182’si bir apart otele yerleştirildi. Kuşadası Belediyesince vatandaşlara battaniye, elektrikli soba, kumanya, temizlik malzemeleri dağıtıldı. 
 
İMARI DEĞİŞTİRİLMİŞ
 
Üç sitede 150’ye yakın evi tehdit eden zemin hareketliliğine imar rantının neden olduğu ortaya çıktı. Arazinin, öndeki yoldan kot almak için İki yıl önce imarının değiştirildiği, ruhsat veya izin alınmadan,sözlü olur ile hafriyata başlandığı belirlendi. Belediye seçimleri sonrası fore kazık çalışmasının büyük bölümü tamamlanan çalışmaların denetlenmesi sırasında iki kez mühürlendiği ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulduğu Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ruhsatsız, izinsiz yapılan hafriyat ile büyük bir alan boşaltılmış. Ardından fore kazık çalışmasına başlanmış. Bu yılın Mayıs ayında, yeni belediye yönetimi sırasında yapılan incelemede buradaki çalışmaların tümünün sözlü izinle yapıldığı, hiçbir yasal dayanağının ve ruhsatının olmadığı ortaya çıktı. İki kez mühürlendi. Çalışmalar sürünce Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Yüzde 90’ı tamamlanan kazık çakma çalışmasının bitirilmemesi durumunda telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkacağı görülünce, yetkili firma ve yapı denetim firmasının onayıyla sadece fore kazık çakma izni verildi. Kesinlikle hafriyat yapılmasına izin verilmediği gibi sıkı denetim getirildi.  Eğer o kazıkların tamamlanmasına izin verilmeseydi büyük bir facia yaşanacaktı. Çakılan onca fore kazığa rağmen böylesi bir durum ortaya çıkıyorsa, kazıkların tamamlanmaması halinde yaşanacakları düşünmek bile istemiyoruz” denildi. 
 
İnşaat kazısının yapıldığı ilk günden itibaren gerekli girişimleri yaptıklarını, tehlikeyi sezdiklerini söyleyen Şerif Yağcı “Burada inşaat çalışması ve toprak alınma işlemi 2013 Ağustos ayında başladı. İtiraz ettik. Arazi sahipleri büyük bir hızla buradaki toprağı boşalttı. Büyük bir oyuk haline geldi. Büyük bir facianın olacağı uyarısını defalarca yaptık. Kimse bizi dinlemedi. Sonradan öğrendik, Ticari imarda yoldan kot alma söz konusu olduğundan bölgenin imarı değiştirilmiş. Rant için bir imar faciası işlenmiş. O imar değişikliğine evet diyen belediye başkanı ile meclis üyeleri, bu gün yaşananların sorumlusudurlar. Haklarında dava açılıp, tüm zararlar onlardan tahsil edilmelidir” dedi.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78