• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C

Şampiyon dansçılar yetenek avında

Şampiyon dansçılar yetenek avında
Geçen Ağustos ayında Bulgaristan’da “Dünya Şampiyonu” olan Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, yeni yetenekler arıyor. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Habe
ŞAMPİYON DANS TOPLULUĞU YENİ YETENEKLER ARIYOR
 
Geçen Ağustos ayında Bulgaristan’da “Dünya Şampiyonu” olan Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, yeni yetenekler arıyor. Bale ve halk danslarının harmanlandığı gösterileriyle dünyayı kendine hayran bırakan ekip, 30 Kasım’da gerçekleşecek seçmeler ile gücüne güç katacak. 
 
10 - 16 YAŞ GRUBU
Bulgaristan’da düzenlenen 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’nda adını zirveye yazdıran Karşıyaka Belediyesi Smyrna Koreografi Topluluğu, 30 Kasım’da yeni dansçı seçmeleri gerçekleştirecek. 10 - 16 yaş arasında, yetenekli ve dansa ilgi duyan herkes, seçmelere katılabilecek. Başvurular için, Karşıyaka Arena Spor Salonu veya belediyeye müracaat edilecek. 324 73 63 ve 399 40 88 numaralı telefonlardan da detaylı bilgi alınabilecek.
 
HEDEF OLİMPİYATLAR
36 dansçıdan oluşan Smyrna Koreografi Topluluğu, seçmeler sonucunda keşfedilecek yeni yetenekler ile birlikte dansçı sayısını en az 100’e ulaştıracak. Bundan sonraki ilk hedefi 2015 Dünya Dans Olimpiyatları olan ekip, Karşıyaka ve Türkiye’nin adını dünyaya duyurmaya devam edecek. Topluluk, farklı türlerdeki dans ve müziklerin harmanlandığı, zengin kültür mozaiği oluşturan gösterileriyle, bir taraftan da dünyaya barış mesajları vermeyi sürdürecek.
 
ÖDÜLLERİ TOPLADILAR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın isteği ile belediye bünyesinde kurulan Smyrna Koreografi Topluluğu, ilk kez katıldığı 2014 Dünya Folklor Şampiyonası’nda büyük bir zafer elde ederek, 'Gençlik ve Karma' kategorisinde Dünya Şampiyonu olmuştu. Avrupa Parlamentosu ve UNESCO'nun destekleriyle yapılan şampiyonada, ülkemizi temsil eden tek ekip olan Karşıyakalı dansçılar, organizasyonun en büyük ödülü 'Grand Prix' ve Eurofolk Tv Özel Ödülü’nü de almıştı. Topluluğun kurucusu olan ünlü sanatçı Natalia Zandukeli Ulutaş ise 'En İyi Koreografi Ödülü'ne layık görülmüştü. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78