• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C

Aliağa'nın Süper Dedesi İsmail Köylü...

Aliağa'nın Süper Dedesi İsmail Köylü...
Aliağa’nın 77 yaşında ki süper dedesi İsmail Köylü, bilinen emekli insanlar gibi bir köşede oturup kaderine razı olmak yerine sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde aktif olarak yer alarak gençlere taş çıkartıyor./ Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hak
77 YAŞINDA Kİ İSMAİL KÖYLÜ'YE GÖRE; UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI: SANAT
 
Aliağa’nın 77 yaşında ki süper dedesi İsmail Köylü, bilinen emekli insanlar gibi bir köşede oturup kaderine razı olmak yerine sosyal ve kültürel faaliyetlerin içinde aktif olarak yer alarak gençlere taş çıkartıyor.
 
SANAT ONUN İÇİN BİR YAŞAM BİÇİMİ 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Astsubay rütbesiyle emekli olduktan sonra 1997 yılında çok sevdiği eşini kaybeden İsmail Köylü o günden sonra kendisini sanata adadığını söylüyor. Sanatı bir yaşam biçimi olarak benimseyen ve bu yönüyle yaşadığı ilçede örnek gösterilen Köylü, yazdığı şiirlere beste yapıyor, şarkı söylüyor, kitap yazıyor, enstrüman çalışıyor ve köşe yazarlığı yapıyor. “Beni sanat yaşatıyor” diyen İsmail Köylü, bu faaliyetlerinin yanı sıra her sabah düzenli olarak spor yapmayı da ihmal etmiyor. Kalan zamanlarında ise balık tutan besteci İsmail Köylü kitap okumayı ve tiyatro izlemeyi de çok seviyor. 
 
İSMAİL KÖYLÜ, “BENİ YAŞAMA BAĞLAYAN SANATLA YAKINDAN İLGİLENİYORUM”
İsmail Köylü, ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı ve dinç olmasını kendisine yaşam kaynağı olan sanatın sağladığına inanıyor.“Ben emekli olmama rağmen zamanımı kahve köşelerinde geçirmekten ziyade her gün erken saatlerde kalkıyorum, yürüyüş yapıyorum, balık tutmaya gidiyorum ve beni yaşama bağlayan sanatla yakından ilgileniyorum” diyerek, kendi yaşamını örnek gösteren ve 7’den 70’e herkese sosyalleşin çağrısını yapan İsmail Köylü, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını da; “Sigaradan, içkiden uzak durun.En güzel zamanlarınızı kahve köşelerinde boş yere heba etmeyin. Sosyal ve sanatsal faaliyetlerin içinde olun” sözleriyle veriyor. 
 
100’DEN FAZLA BESTE YAPTI
1997 yılında eşini kaybettikten sonra kendisini sanata adadığını ve sanatın kendisine yaşam kaynağı olduğunu anlatan İsmail Köylü, “Sanata emekli olduktan sonra başlayan ilgim eşimi kaybettikten sonra giderek arttı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk müziği üzerine 100’den fazla bestem var. Yaptığım besteleri Aliağa Belediyesi Konservatuarında Türk Sanat Müziği Korosunda icra etmekteyim. Askerlik görevim sırasında bağlama çalmayı öğrendim. Yaşım 77’ye gelmesine rağmen sanat bana gençlik veriyor, hayata sıkı sıkıya tutunmamı sağlıyor. Sanat beni yaşatıyor.700’den fazla şiir kitabım var. Bunun yanı sıra kitap da yazıyorum” dedi. 
 
TEŞEKKÜR
İlk kitabını vefat eden eşi için hazırladığını belirten İsmail Köylü, şunları söyledi: “Kitabımın ismi hüzünlü aşk yaprakları adlı bir eser, hala en değerli kitaplarım arasındadır. Bu kitabım Aliağa’daki engelliler yararına hazırlamıştım. Askerin Sevdası, Düşler Denizi, Aşk nedir ne değildir gibi hazır şiir kitaplarım var. Ben inanıyorum ki bir daha böyle şiirler yazılmayacak. Ama kimse görmediği için, bilmediği için kitaplar evde hapis kalmış durumda.1994 yılında Aliağa Belediyesi konservatuarı tarafından kurulmuş olan Türk Sanat Müziği Korosuna devam etmekteyim. Burada kendi bestelerimi okumaktayım. Bundan da çok büyük bir mutluluk ve haz duymaktayım. Ayrıca beni keşfeden Aliağa Belediyesine de minnet borçluyum ve müteşekkirim" Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri    
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78