• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İzmir 14 °C

Belediye Başkanı Parayı Bulur

Belediye Başkanı Parayı Bulur
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
YENİ FOÇA’YA 21 MİLYON TL’LİK ÇEVRE YATIRIMI
 
İzmir’in turistik ilçelerinden Foça’ya bağlı Yeni Foça Mahallesi, doğal sit olmasından ötürü yıllardır bürokrasi engeline takılan ve bu nedenle de yapımına bir türlü başlanamayan kanalizasyon şebekesine en sonunda kavuşuyor. Bürokratik engellerin aşılmasının hemen ardından harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Foça kanalizasyon şebekesinin yapımı için ilk kazmayı gecikmeden vurdu. Yeni Foça’da evsel atıkların arıtılacağı 50 bin kişi bazında kapasiteli arıtma tesisinin birinci etap projesi niteliğini taşıyan 88 kilometrelik kanal şebekesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra; İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Millet Vekili Hülya Güven, İzmir Millet Vekili Mustafa Moroğlu, İzmir Millet Vekili Mehmet Ali Susam, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Yeni Foça Eski Belediye Başkanı Osman Yurtseven de katıldı.
 
YENİ FOÇA’YA ÇİFTE PROJE
Yaklaşık 21 milyon TL’ye mal olacağı belirtilen kanalizasyon şebekesi inşaatının temelini atan Başkan Aziz Kocaoğlu, birkaç ay içinde  ‘İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin de temelini atacaklarını belirtti. Kanal şebekesinin arıtma tesisine oranla daha uzun sürmesi nedeniyle öncelikli olarak kanal çalışmalarına başladıklarını ifade eden Kocaoğlu, her iki projenin de aynı anda bitirileceğinin ve arıtma tesisi ile kanal sisteminin bir bütün olarak hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.
 
BAŞKAN KOCAOĞLU, ‘BELEDİYE BAŞKANININ TEMEL GÖREVİ KAYNAK YARATMAKTIR’
Yeni Foça'nın arıtma ve kanalizasyonunun adeta yılan hikâyesine dönüştüğünü vurgulayan  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu, Yeni Foça'nın doğal sit olması nedeniyle arıtma yerini zor bulduklarını, ardından mülk sahiplerinin anlaşmaya yanaşmamasından ötürü  kamulaştırma sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını, bu nedenle de Yeni Foça arıtma ve kanalizasyon projesinin gerçekleştirme noktasında geciktiğini açıkladı.  Yeni Foça halkına hitaben yaptığı konuşmasında; "2010 yılından itibaren İzmir, büyüme yüzdesinin çok ve çok üstünde büyüyecek dedik. Şuanda ülkenin büyüme oranının üzerinde 2014 de dahil büyümeye devam ediyoruz ve büyüme oranımız artarak devam edecektir”  ifadelerini kullanan Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Sadece belediye hizmetlerimiz değil, yerelde kalkınma neyi gerektiriyorsa, İzmir Büyükşehir Belediyesi yasal mevzuat çerçevesi içerisinde orada olacak ve çözüm üretecektir. Çözüm üretmek zorundadır. Sanayisinden ticaretine, limanından hizmet sektörüne, turizminden kültür sanatına kadar, ama en önemlisi kırsala ve tarıma, nerede ne gerekiyorsa, ne harcamak gerekiyorsa, yapmak zorundayız ve yapıyoruz. En önemlisi 11 senedir benim ağzımdan hiçbir hemşerimiz, Türkiye’de hiçbir yetkili; ‘para yok, finansman yok, kaynak yok’ lafını duymadı ve duymayacak. Belediye başkanının temel görevi kaynak yaratmaktır. Ama belediye başkanı kaynağı bulacaktır. Yani belediye başkanı hepimizin anlayacağı deyimle parayı bulacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün bu kentin kalkınması için 10 milyon lira 100 milyon lira, 1 milyar lira, 3 milyar lira parayı 24 saat içerisinde İzmir’e getirmek gücüne, kredisine, itibarına sahiptir. Başarmak budur, çalışmak budur. İzmirli hemşerilerimize layık olmak budur. Bunun gerisi lafı güzaftır. Yani boş laftır”
Metropol alanın dışındaki bazı ilçelerde kooperatiflerce ulaşım hizmeti verildiğini ve çok sayıda kişinin bu yolla geçimini sağladığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu arkadaşlarımızı mağdur etmeden işbirliği yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi denetimi altında onları da kentkart gibi bir sisteme taşıyacağız. Önümüzdeki hafta başında Esnaf Sanatkârlar Birliği Başkanımızla birlikte bir toplantı gerçekleştireceğiz. Sonra da kooperatif üyeleriyle toplanıp sistemi hayata geçirmeye çalışacağız. Herkesin kazançlı çıkacağı düzenli bir ulaşım sisteminin ortaya çıkacağına inanıyorum."
 
KOCAOĞLU, ‘İZMİR LİMANI KONTEYNER LİMANI OLMAYA DEVAM ETMELİDİR’
Ulaşım, kentsel dönüşüm çalışmaları ve stat projesi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Alsancak Limanı'nın yolcu limanı olarak değerlendirilmesine ilişkin tartışmalara da değinerek  şunları söyledi: “Alsancak Limanı bu kentin hiçbir zaman vazgeçemeyeceği bir değerdir. Bizim Büyük Körfez Projesi'nde liman önemli bir yer tutar. TCDD ile birlikte yola çıkmamızın nedeni de budur. Bu İzmir'in Efes gibi, Milas gibi kara kenti olmaması için, fiziki müdahalelerle körfezin hayatını ve İzmir'in deniz kenti olma özelliğini sürdürme projesidir. ÇED raporu çıkar çıkmaz bu dünyanın en büyük çevre projesine adım atacağız. Belki de İzmir dünya tarihine körfezini kurtaran kent, dünyanın en büyük geri dönüşümünü gerçekleşen kent olarak geçecek. Çandarlı Limanı yapılabilir ama İzmir Limanı'nın yolu, kruvaziyer limanı olarak düşünseniz bile burası büyük kruvaziyer gemiler için derinleştirilmek zorundadır. İzmir Limanı konteyner limanı olmaya devam etmelidir” diye konuştu.
 
21 MİLYON TL’LİK PROJE
Kanal şebekesi çalışmaları devam ederken arıtma tesisinin de yapımına başlanacak. 88 kilometre uzunluğundaki kanal şebekesi  evsel atıkları arıtmaya pompalar vasıtasıyla iletecek. 5 adet terfi merkezi olan proje yaklaşık 21 milyon TL’ ye mal olacak ve 30 ayda tamamlanacak.
 
SIRADAKİ PROJE İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Öte yandan; Yeni Foça Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı için ihale hazırlıklarının devam ettiği belirtildi. Her iki projenin de hayata geçmesiyle birlikte günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtılacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sisteminin de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek. Yaklaşık 2,5 yıllık bir sürenin ardından Yeni Foça, fosseptikten kurtulacak ve evsel atıklar arıtmadan geçirilecek. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78