• BIST 9524.59
  • Altın 2484.391
  • Dolar 32.5152
  • Euro 34.7194
  • İzmir 18 °C

Aliağalı kadınlara 7’den 70’e spor

Aliağalı kadınlara 7’den 70’e spor
Aliağa Belediyesi tarafından kadınlara yönelik spor faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. ENKA salonunda haftanın 5 günü boyunca yapılan spor aktiviteleri sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatlerinde arasında gerçekleştiriliyor.
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN KADINLARA YÖNELİK SPOR FAALİYETLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
 
Aliağa Belediyesi tarafından kadınlara yönelik spor faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. ENKA salonunda haftanın 5 günü boyunca yapılan spor aktiviteleri sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatlerinde arasında gerçekleştiriliyor.
 
7’DEN 70’E SPOR
7’den 70’e Aliağa’daki tüm kadınlara hizmet verdiklerini ve şuan 110 kadının spor faaliyetlerine katıldığını belirten spor sorumlusu Derya Yıldız Bilgenoğlu, ‘2000 yılında başladığımız çalışmalarımızın içerisinde aerobik, fitnes, plates, kondisyon gibi spor programları bulunuyor. Spora yeni başlayan kadınlarımıza haftanın 3 günü, 1 ayı dolduranlara ise haftanın 5 günü spor etkinliği programı hazırlıyoruz’ dedi.
 
BİLGENOĞLU, ‘KİŞİNİN SAĞLIK VE FİZİKSEL DURUMUNA GÖRE RİTİM HAZIRLIYORUZ’
Spor yapmak isteyen kadınların ne şekilde başvuru yapacaklarına da değinen Bilgenoğlu, ‘Spor yapmak isteyen kadınlarımızın başvurularını yüz yüze görüşerek gerçekleştiriyoruz. Başvurudan sonra kişinin daha önce spor yapıp yapmadığını, yapmışsa ne tür bir sporla uğraştığını öğrenerek kişiye ona göre spor programı hazırlıyoruz. Kişinin yaşına, sağlık ve fiziksel durumuna göre ritim hazırlıyoruz ’dedi.
 
GÜLMEZ, ‘HAREKETSİZ BİR YAŞAM SONUCUNDA BAŞLAYAN EKLEM VE KAS AĞRILARINI EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ’
Kadınlarımızın yaşam kalitesini arttırmaya çalışıyoruz diyen spor aktiviteleri sorumlusu Mehtap Gülmez, ‘Amacımız, ağırlaşan yaşam koşulları, günün yoğunluğu, hareketsiz bir yaşam sonucunda başlayan eklem ve kas ağrıları, duruş bozukluklarından kaynaklanan ağrıları eksersiz hareketleri ile en aza indirmek. Diyabet, kolesterol, şeker hastalığı, kalp ve damar gibi hastalıklara yakalanmayı önlemeye çalışıyoruz’ dedi.
 
GÜLMEZ, ‘KEMİK ERİMESİNE KARŞI ÖNLEM ALIYORUZ’
Kadınlarımızda belli bir yaştan sonra görülen kemik erimesine karşı da egzersiz programları hazırladıklarını söyleyen Gülmez, ‘menopoz süreciyle hızlanan kemik erimesini önlemek amacıyla uyguladığımız ağırlık çalışmaları ve dairesel istasyon çalışmaları ile kemik erimesine karşı önlem alıyoruz. Ayrıca buraya gelen kadınlarımızı psikolojik olarak da rahatlatıyoruz. Depresyon ilacı kullanan kadınlar burada spor yaparak depresyonu en hafif şekilde atlatmalarını sağlıyoruz’ diye konuştu.
 
KURSİYER GÖNÜL YAMAN, ‘ALİAĞA BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM’
2 yıldır burada spor yaptığını belirten kursiyer Gönül Yaman, ‘Spor yapmaya başladığım günden beri birçok sağlık problemimi aştım. Tansiyon, kilo gibi problemlerimden kurtuldum. Bize bu hizmeti veren Aliağa Belediyesine teşekkür ediyorum’ diye konuştu.     Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78