• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İzmir 25 °C

sanayici dünyanın öbür ucuna açılacak

sanayici dünyanın öbür ucuna açılacak
Cape Town Belediyesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Dr. Denver Van Schalwyk, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın, Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Cap
İZMİRLİ SANAYİCİ DÜNYANIN ÖBÜR UCUNA AÇILACAK
 
Güney Afrika Cumhuriyeti Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, İzmirli sanayicilere kentindeki yatırım olanaklarını değerlendirmelerini istedi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, sektörel işbirlikleri ile doğru tarafları bir araya getirerek İzmir ile Cape Town arasındaki ekonomik işbirliği ve yatırımların artırılması gerektiğini savundu.
 
Güney Afrika’nın önemli kentlerinden Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille, Başkan Yardımcısı Achmat Ebrahim, Uluslararası İlişkiler Ofisi Sorumlusu Dr. Denver Van Schalwyk, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
 
Heyete ev sahipliği yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, İzmir ve ekonomisini tanıtan sunumunda, gıdadan tekstile, demir çelikten makineye, inşaattan enerji ve elektroniğe, petrokimyadan otomotiv yan sanayine kadar değişen yelpazede dünya pazarlarında rekabete açık üretim yapan yaklaşık 5 bin sanayicinin, Oda çatısı altındaki 64 sektörde toplandığını anlattı.
 
İzmir’in yatırıma hazır organize sanayi bölgeleri ile serbest bölgeleri, hava, kara ve denizdeki lojistik imkanlarının yanı sıra üniversiteleri, yetişmiş insan kaynağı, sosyal yaşamı ve iklimiyle yatırım açısından Türkiye’nin cazibe noktası olduğunu kaydeden Gökçüoğlu, “Türkiye’de 36, İzmir’de bir adet Güney Afrikalı şirket faaliyet gösteriyor. 2013 verilerine göre İzmir’den Güney Afrika’ya 17.6 milyon dolarlık ihracat yapılırken, 11.3 milyon dolarlık ithalat rakamı var. 2014 yılı Kasım ayı itibariyle Güney Afrika’dan kentimize gelen turist sayısı 2 bin civarında. Bu rakamların daha yukarı seviyelere çıkması, sanayi alanındaki ticaretin ve yatırımların artması lazım. Sektörel işbirlikleri ile doğru insanları karşı karşıya getirmeliyiz. EBSO olarak her türlü yardım ve işbirliğine hazırız” dedi.
EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Cape Town Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolünü çok önemsediklerini de vurguladı.
 
BİRBİRİMİZE BENZİYORUZ
Cape Town Belediye Başkanı Patricia De Lille de, kenti ile İzmir’in coğrafi olarak benzerliğine dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünün uygulaması açısından ekonomi alanında yapılabilecek çalışmaları gündeme getiren De Lille, “Cape Town’da ticaret gelişiyor. Yatırımları nasıl artırabileceğimize odaklanıyoruz. Önümüzdeki bir yıl içinde kaç şirketi yatırım yapabilir hale getireceğimizle ilgileniyoruz. Protokolün temelinde de bu var. Önümüzdeki yıl Mart ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu Cape Town’a davet ettik. Bu ziyarette sizlerin liderliğinde sanayicilerin de olmasını istiyoruz” dedi.
Cape Town Belediyesi’nde Ticaret ve Yatırım Ofisi kurduklarını, yatırımcıların buraya başvurduğunu bildiren Patricia De Lille, şu bilgileri verdi:
“Yatırım yapmak isteyenlere sunduğumuz olanaklar, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin mevzuatı ve hangi alanlara yatırım yapabileceklerine ilişkin öneriler sunuyoruz. Özellikle yeşil teknoloji ile ilgili çalışmalarımız var. Rüzgar enerjisinden yararlanmak üzere türbin kanatlarını üreten fabrika açıldı. Bilişim teknolojilerine yatırım yapıyoruz. Özel şirketlere destek verip rekabeti güçlendirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak uluslararası kredi notumuz yüksek.”
Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yaşamak ve çalışmak için en uygun yerin Cape Town olduğunu belirten Patricia De Lille, “Altyapı yatırımlarımızla İzmirli firmalar ilgilenebilir. Türk şirketleri şehrimizde bir merkez kurmak isterse elimizden gelen desteği veririz” diye konuştu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78