• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İzmir 18 °C

mühendis adaylarına başarı için ipuçları

mühendis adaylarına başarı için ipuçları
Girişimcilik ve Liderlik semineri Türkiye’nin en büyük beyin avcılarından biri olan Şerif Kaynar tarafından Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kendinize güvenin, sürekli yeni şeyler öğrenin...
 
Girişimcilik ve Liderlik semineri Türkiye’nin en büyük beyin avcılarından biri olan Şerif Kaynar tarafından Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Kemal Şahin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
Mühendis Kaynar, seminere katılan mühendislik öğrencilerine mezun olduktan sonra iş hayatına atılma süreci ve sonrasında atacakları adımlar konusunda bilgiler vererek onları bu konuda aydınlattı. Girişimci ve lider bir birey haline gelebilmeleri konusunda tecrübelerini de anlatarak yol gösterdi.
 
Kendisinden kısaca söz ettikten sonra liderliğe değinen Kaynar, “Kişi hayatında her şeyi dengede tutmalıdır, iş hayatı iyi olanın sosyal ve uyku hayatı da iyi olur. Kendinizi geliştirmek için tecrübe edinmelisiniz, iş hayatınızda özellikle ilk işiniz çok önemlidir. Çalışacağınız kurumu iyice araştırmalı kendinizi tanımalısınız.” dedi.
 
Başarılı bir lider olmanın şartlarını çalıştığı kurumun da belirlediğini o yüzden yapılan işi sevmenin yanında şirketin zarar etmemiş olması ve en iyi ilk üç arasında yer alması gerektiğine değinen Kaynar,  insanın şansını biraz da kendisinin belirlediğini ekledi.
 
 Kaynar, “Çalışmaya başladığınız alan neresi olursa olsun şirketi araştırıp çalışanlar hakkında bilgi toplayın. Liderlik bir anda olmaz yavaş yavaş, tecrübe edinerek gelişir. Her insanın içinde liderlik ruhu vardır önemli olan onu ortaya çıkarmaktır. Ve özellikle çalışma hayatınıza bir yakınınızın şirketinde yüksek maaş alarak değil, kurumsallaşmış bir şirkette düşük bir maaşla başlayın bu hem hatalarınızı görmenizi sağlayacak hem de CV’lerinize olumlu olarak yansıyacaktır. İlk yıllar biraz fazla risk alın, küçük şehirlere ve gelişmemiş ülkelere gidin bunlar size kariyer fırsatları sunar” dedi.
 
Yükselen kişilerin uzlaşmacı, sempatik, etik bir kişiliğe sahip olmasının yanında yabancı dil bilmesinin  de önemli bir etken olduğunu vurgulayan Kaynar, Türkiye’nin de yaklaşık 20 yıl sonra Avrupa ülkeleri gibi zenginleşeceğini onlar gibi tembelleşeceğini söyledi.
 
Seminerin sonunda dinleyici olarak katılan mühendis adaylarına seslenen Kaynar, “Kendinize güvenin, sürekli yeni şeyler öğrenin, karşınıza elbette kötülükler çıkacak bunların sizi yıldırmasına izin vermeyin” dedi. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Kaynar’a katkılarından  dolayı plaket takdim edildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78