• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İzmir 23 °C

Aliağa'da 2015'in İlk Meclisi....

Aliağa'da 2015'in İlk Meclisi....
Aliağa Belediyesi’nin 2015 yılı ilk olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Admin: [email protected] Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alf

ALİAĞA BELEDİYESİ 2015 YILI İLK MECLİS TOPLANTISINI YAPTI 

Aliağa Belediyesi’nin 2015 yılı ilk olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Başkanlıktan gelen önergelerin bazıları tek tek oylanarak oy birliği ile kabul edilirken, bazıları ise oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi. Bu kapsamda 1, 4 ve 34. maddeye kadar olan önergeler ile 43,44,45, ve 46. maddenin imar komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi. Öte yandan 2,3, 35 – 49. maddeye kadar olan önergeler ile 51. madde oy birliği ile kabul edildi. 47. madde ise oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

YENİ BAŞKAN YARDIMCISI MEHMEDALİ ÖZKURT 
10 Aralık’ta göreve başlayan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt’un Aralık 2014 ve Ocak 2015 aylarını kapsayan aylık ücretinin belirlenmesi ve yıl içinde gelebilecek artışların aynen yansıtılması hususu oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU İÇİN ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda gizli oylama ile sayısı 5 olarak belirlenen üyeler, denetim komisyonunda görevlendirilmek üzere seçildi. Denetim Komisyonu’na seçilen Emriye Erdoğan, Murat Yaman, Kazım Ulaş, Hilkat Çelik ve Mehmet Yeşil’in görev yapacağı gün sayısı ile ödenecek ücretlerin tespit edilmesi hususları da görüşüldü.

İKİ MADDEYE YİNE RED
Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden, görülen lüzum üzerine Yapı Kontrol Müdürü, Ruhsat ve Denetim Müdürü, Ulaşım Hizmetleri Müdürü, 11 Memur kadrosunun ihdas edilmesi ve Müdürlüklerin teşkilinin sağlanması hususunu içeren 48. madde Ak Parti ve CHP meclis üyelerinin sağladığı oy çokluğu ile reddedildi. Mecliste reddine oy çokluğu ile karar verilen diğer madde de bütün şehir yasasıyla Şakran Belediyesi’ne ait olan borçların ve Aliağa Belediyesi’nin geçmiş dönem borçlarının ödenebilmesi için gerekli 30 Milyon TL borçlanma yetkisi verilmesi hususunu içeren 50. madde oldu.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
İmar Komisyonu Raporunun görüşüldüğü 1. madde, İçişleri Bakanlığı’ndan görüş alınması koşuluyla oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edilirken, 2, 3 ve 4 maddeler komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Aliağa- Çıtak Mahallesi güzergâhındaki taşımacılığın tarifesi belirlendikten sonra uygulamaya konulmasını kapsayan Başkanlıktan gelen gündem dışı önerge ise oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilerin dile getirildiği toplantı bir sonraki meclis toplantı gününün 3 Şubat 2015 olarak belirlenmesiyle son buldu. 
Admin: [email protected]   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri       

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78