• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İzmir 22 °C

Acar’dan Petkim Ve Tüpraş’a Ziyaret

Acar’dan Petkim Ve Tüpraş’a Ziyaret
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Aliağa protokolüne yaptığı ziyaretlerin ardından Aliağa’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, ALİAĞA’NIN ACİLEN ULAŞIM MASTER PLANINA İHTİYACI VAR

ACAR, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE NÜFUS VE TRAFİK YOĞUNLUĞU CİDDİ BİR İVME KAZANACAK

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar Aliağa protokolüne yaptığı ziyaretlerin ardından Aliağa’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Türkiye’nin dev sanayi kuruluşlarından olan Petkim ve Tüpraş’a nezaket ziyaretlerinde bulunan Başkan Acar, ziyaretlerinde Aliağa’nın genel sorunlarına değinerek, hızlı bir şekilde gelişmekte olan kentin acilen ulaşım master planına ihtiyacı olduğunu söyledi.

ALİAĞA’DAKİ SORUNLAR HEPİMİZİN SORUNU
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı makamında kabul eden Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Başkan Acar’a teşekkür etti. Ziyarette konuşan Başkan Acar, özellikle yeni liman yatırımlarının devreye girmesiyle birlikte Aliağa’da trafik yoğunluğunun büyük bir sorun haline geleceğini ifade ederek, şunları söyledi: “Aliağa’daki sorunlar hepimizin sorunu, bu sorunların aşılmasında biz belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız. Bunu tüm kurumlarımıza ilettik. Aliağa’da artan trafik akışı gün geçtikçe artıyor. Bu kapsamda çevre yolunun, sanayi ve Aliağa merkez ulaşımı da acilen devreye sokulması gerekiyor”

ACAR, ALİAĞA’NIN ACİLEN ULAŞIM MASTER PLANINA İHTİYACI VAR
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut’a yaptığı ziyarettin ardından Tüpraş İzmir Rafinerisi Müdürü Şahin Çalbıyık’ı da makamında ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, buradaki ziyaretinde de Aliağa’nın trafik ve hızla artan nüfusuna değindi. Aliağa’nın mevcut durumunu ikiye hatta üç’e katlayacağını ve Türkiye’nin en önemli sanayi şehri olmaya aday olduğunu dile getiren Başkan Acar, “Önümüzdeki yıllarda Aliağa’ya yapılacak olan yatırımlar bölgemiz için çok önemli. Ancak o yatırımların getirdiği pozitif yönler dışında negatif yönlerde var. Yatırımların fazla olmasından dolayı hem İzmir Büyükşehir Belediyesi hem de diğer devlet kurumlarının Aliağa’da normalden biraz daha hızlı hareket etmesi gerekiyor. Önümüzdeki süreçte nüfus ve trafik yoğunluğu ciddi bir ivme kazanacak. Bundan dolayı bizde belediye olarak hızla artan nüfus artışına göre master planlamalarımızı yapıyoruz. 2016 yılında Aliağa’ya yapılacak olan yatırımlardan önce Aliağa içerisindeki tüm çalışmalarımızı bitirmeyi hedefliyoruz. Liman yatırımları ile birlikte nüfus ve buna bağlı olarak trafik yoğunluğu çok daha fazla artacak. Bize göre Aliağa’nın bir acilen ulaşım master planına ihtiyacı var. Ulaşım konusunun ezbere yapılamayacağını, ciddi bir uzmanlık gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

İZMİR’E GİDİLEN DEĞİL İZMİR’DEN GELİNEN BİR YER 
Sanayinin yanı sıra Aliağa’ya yeni kültür merkezleri ve yaşam alanları kazandırmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Acar, “Aliağa’nın sadece bir sanayi kenti olarak değil aynı zamanda büyük bir sanat kenti olarak da anılmasını istiyoruz. Bunu Almanya gibi örnek modelleri var. Vatandaşlarımızın Aliağa’da vakit geçirebilecekleri bir Aliağa istiyoruz. Bu konuda girişimlerimizi yaptık ve önümüzdeki günlerde kültür sanat konusundaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Aliağalıların Aliağa içerisinde vakit geçirebilecekleri etkinlik alanları oluşturmak istiyoruz. Bizim bu konuda bir sloganımız var. Aliağa’dan İzmir’e gidilen değil, İzmir’den Aliağa’ya gelinen bir yer yaratmak” diyerek gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini paylaştı.

Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78