• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İzmir 21 °C

MHP'li Tanrıkulu İşsizliğe dikkat çekti

MHP'li Tanrıkulu İşsizliğe dikkat çekti
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, son açıklanan Ekim ayı işsizlik rakamları üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi.
MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE İZMİR MİLLETVEKİLİ AHMET KENAN TANRIKULU: MİLLET İŞ, AŞ DERDİNDEYKEN,AKP AKRABA, EŞ, DOST KAYIRMA DERDİNDE...
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, son açıklanan Ekim ayı işsizlik rakamları üzerinden AK Parti iktidarına yüklendi.  MHP’li Tanrıkulu, Türkiye’de işsizlik oranlarının  son dönemde görülmedik ölçüde artış eğilimi içine girdiğini belirterek, aktif istihdam politikalarının hayata geçirilmesini istedi. Gazetecilere yaptığı açıklamada; Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Tanrıkulu, “Milletimiz iş, aş derdindeyken AKP akraba, eş, dostunu kamuya atama derdinde” dedi.
 
ESAS OLAN AMAÇTIR
Ekonomi politikalarının nihai hedefinin vatandaşların rahat, huzur içinde ve karınlarını doyurabilecek şekilde yaşamalarını sağlamak olması gerektiğini belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:“Bizlerin de önemsediği bazı göstergeler aslında araç olmaktan öteye gitmemektedir. Esas olan amaçtır ve buna ulaşabilmek için insanların geçimini temin etmesi, yani bir iş sahibi olması gerekmektedir. Ancak her geçen yıl bu amaçtan giderek uzaklaşılmaktadır.” 
 
KADINLARDA İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 18,3’E YÜKSELDİ 
Türkiye genelinde 2013 Ekim ayında işsizliğin yüzde 9,7 seviyesindeyken, 2014 Aralık ayında yüzde 10,4 seviyesine çıktığını hatırlatan Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu oran diğer bir bakış açısıyla da yüksektir. Çünkü ortada en azından itiraf edilmiş bir ekonomik kriz de yoktur. Gelişmiş ülkelerde temel istihdam verisi olarak kabul edilen tarım dışı işsizlik oranı önceki yılın aynı döneminde yüzde 11,9 iken, bu dönem yüzde 12,5 düzeyine fırlamıştır. Ekim ayında kadınlarda işsizlik oranı yüzde 18,3’e yükselmiştir. İktidarın açıkladığı son paket; kadınları eve mahkûm etmeye, çalışma hayatından uzaklaştırmaya yöneliktir” 
 
İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 18', İŞSİZ SAYISI DA 5 MİLYON 427 BİN KİŞİ
İşgücü istatistiklerinde Şubat 2014’te yapılan revizyonlardan ötürü artık yıllık artışlara ihtiyatla bakılması gerektiğini savunan Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açıklanan yüksek işsizlik rakamlarına baktığımızda gidişatın kötü ve gelecekte umudun olmadığı da görülmektedir. Diğer yandan Orta Vadeli Program’a (2015-2017) göre işsizlik konusunda hedefin yani yüzde 9,6’nın tutmayacağı bugünden kendisini belli etmektedir. Umudu olmadığı için ya da diğer nedenlerle son 4 haftadır iş arama kanallarını kullanmayan ve işe başlamaya hazır olduğu halde bu nedenle işsiz sayılmayanlar dâhil edildiğinde işsizlik oranı yüzde 18'lere ve işsiz sayısı da 5 milyon 427 bin kişiye çıkmaktadır.”
 
EĞİTİMLİ GENÇLER İŞSİZ 
“2014 yılı başında yüzde 14 seviyelerinde olan genç işsizlik yüzde 19,7’ye yükselmiş, artık her dört gencimizden biri işsiz hale gelmiştir.”  İfadesini kullanan Ahmet Kenan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Buradaki temel sebep büyüme oranındaki zayıflama olup, genç işsizlikteki yükselişin bir trend değil, genel işsizlikteki yükselişe paralel bir durum olduğunun göstergesidir. Normalde mezuniyet dönemlerinde, yani Haziran ayında genç işsizlikte yükseliş olurken, ise alım ayları olan Eylül ve Ekim aylarında yükseliş olması çok fazla iş alanı yaratılamadığını göstermektedir. Eğitimli genç işsizlikte oran yüzde 30’larakadar çıkmaktadır.” 
 
İŞ GÜCÜ POLİTİKALARI YENİDEN ELE ALINMALI
İşsiz sayısının Türkiye’de sürekli artmasına rağmen, siyasî iktidarın işsizliği düşürme adına bir programı olmadığını sözlerine ekleyen MHP’li Tanrıkulu, “Hedeflerinde  “işsizliği çok düşük mertebelere çekmek” gibi küçük bir temenni vardır. Bu yüzden iktidar işsizlik gündemini değiştirmekte, görmezden gelmekte ve siyasi gündemi ön plana çıkarmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi işsizliğin; üretim, büyüme ve adil bölüşümü de içine alan, yeni politikalar içeren farklı bir yaklaşımla önleneceğini düşünmektedir. Bu çerçevede ülkemizdeki işsizliğin çözümü için; ülkemizin demografik yapısı, eğitim ve işgücü politikalarının yeniden ele alınması gerekliliğine ve göç sorunun tüm yönleriyle incelenip, millî politikalar oluşturulması gerektiğine inanmaktadır” diye konuştu 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78