• BIST 9070.29
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İzmir 21 °C

Uğur'suz geçen 22 yıl...

Uğur'suz geçen 22 yıl...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
UĞUR'SUZ GEÇEN 22 YIL... 
 
Demokrasi şehidi Uğur Mumcu, katledilişinin 22. yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı anma gecesine İzmirliler büyük ilgi gösterdi.
 
22 yıl önce bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. TOBAV (Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı) İzmir Şubesi’nin sanatsal katkılarıyla gerçekleştirilen anma gecesinde İzmirliler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin Büyük Salonu'nu tamamen doldurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da anma etkinliğini izleyenler arasındaydı.  
Bu yılki teması “Demokrasi, Hukuk ve Sanat” olarak belirlenen etkinlikte Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Akut Kurucu Genel Başkanı Nasuh Mahruki, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da birer konuşma yaptı.
Haluk Işık’ın metin yazarlığı ve yönetmenliğindeki programın sunuculuklarını Altuğ Dilmaç ve Kıvılcım Erdem Karadayı üstlendi. Şef Ali Hoca’nın yönetimindeki TOBAV Orkestrası’na, Şef Şahin Erkılıç’ın yönettiği TOBAV Gençlik Korosu eşlik etti. Sinema ve tiyatro sanatçısı Gülsen Tuncer ise seslendirdiği şiir ve metinlerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Gece TOBAV Çocuk Korosu'nun da eşlik ettiği şarkılarla sona erdi. Programın finalindeki "Uğurlar Olsun" ve "Güzel Günler Göreceğiz" isimli şarkıları ise salonu dolduran izleyiciler sanatçılarla birlikte seslendirdi.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri   
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78