• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Aliağa Belediyesine destek sözü...

Aliağa Belediyesine destek sözü...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
VEKİL HAMZA DAĞ'DAN ALİAĞA BELEDİYESİ'NE DESTEK SÖZÜ 
 
Şahner Eser 
 
Bir dizi ziyaret, inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Aliağa’ya gelen AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ,  ziyaretleri kapsamında Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı da ziyaret etti. Başkan Serkan Acar’ı ziyaret eden İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ile birlikte AK Parti Aliağa Belediye Meclis Üyesi Kazım Ulaş’ta eşlik etti. Ziyareti çerçevesinde Aliağa Belediyesinin prestij projelerinden birisi olarak nitelendirilen ve yapımı devam eden  'Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı Projesi' çalışmalarını yerinde inceleyen İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
HEDEFİMİZ KALICI ESERLER BIRAKMAK
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ziyaretinden ötürü İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a teşekkür etti. ‘Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı projesi’ kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a anlatan Başkan Serkan Acar, şunları söyledi: “Aliağa hepimizin, hepimiz Aliağa’ya hizmet için buradayız. Aliağa bizim için siyaset üstü bir yer. Biz Avcı Ramadan Rekreasyon Alanı Projemizle ilgili gerekli peyzaj düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri ve yaptığımız tüm çalışmalarla ilgili gerekli izinlerimizi aldık. Burada ticari alan kafelerimiz olsun, vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte geldiklerinde vakit geçirebileceği yerler olsun istiyoruz. Bu noktada da desteklerinizle birlikte hep beraber burada güzel bir eser bırakmayı hedefliyoruz”
 
DESTEKÇİSİ VE TAKİPÇİSİ OLACAK
Projeden çok etkilendiğini ifade eden İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise; “Buradaki alanın kazanılmasından, hizmete girmesinden sadece ne buradaki belediye başkanı ne milletvekili ne de ilçe başkanı istifade etmeyecek. Buradaki milletin tamamı istifade edecek. Bunda da hepimizin katkısı olması lazım” diyerek, projenin tamamlanması adına üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduğunu ve bürokrasi sürecinde olası engellerin aşılması noktasında da projenin Ankara’da takipçisi olacağını açıkladı.
 
AZİZ KOCAOĞLU’NA ALİAĞA’DAN YÜKLENDİ
Ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti belediyeler arasında ayrım yapmıyor” dedi. AK Parti’nin kendisinden olmayan belediyelere destek vermediği yönünde dile getirilen söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Hamza Dağ, şöyle konuştu: “Biz bu söylemin doğru olmadığını biz defalarca söyledik. Bunu rakamlarla da ortaya koyduk. Cumhuriyet Halk Partili, Milliyetçi Hareket Partili, Barış ve Demokrasi Partisi, hangi siyasi olursa olsun her belediyenin İller Bankası’ndan almış olduğu bir meblağ var. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’da bazen bu yönde söylemlerde bulunuyor. Ancak biz kendisine; ‘az aldığın veya eksik aldığın bir dönem varsa bunu açıkla’ dediğimizde hiçbir zaman cevap vermiyor. Ayrımcılık söylemi tamamen altı boş bir söylemdir. Cumhuriyet Halk Partisi bu söylemler üzerinden aslında kendi beceriksizliğinin üzerini kapatıyor.”
 
KOCAOĞLU 10 YILDA 5 KİLOMETRE METRO YAPABİLDİ
AK Parti hükümeti olarak CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de hemen her konuda destek olduklarını vurgulayan Hamza Dağ, “Bu noktada bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de ne kadar büyük destek verdiğimiz de toplum tarafından görünüyor. Örneğin bir İZBAN meselesi, şimdi Aliağa’ya kadar geldi. İnşallah Bergama’ya kadar uzanacak. Diğer taraftan Selçuk’a kadar uzanacak. Bu İZBAN eğer hükümet desteği olmamış olsaydı şuan da bu kadar faal bir noktada olması söz konusu değildi. Sayın Kocaoğlu çıkar basının karşısına biz 90 kilometre metro yaptık diyebilir. Hâlbuki yaptığı metro 10 yılda 5 kilometredir. İZBAN Belediyenin hükümetle beraber yaptığı ortak bir çalışmadır”
 
BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ
Hangi partiden olursa olsun  belediyelerin  mevzuata uygun tüm taleplerine karşılık verdiklerini sözlerine ekleyen Hamza Dağ, “Herhangi bir belediyemiz bizden talepte bulunduğunda  talebin mevzuatta bir sıkıntısı olmadığı taktirde sürat ile yardımcı oluyoruz. Gerekirse mevzuatı bile değiştirebiliyoruz. Bu anlamda biz her zaman üzerimize düşen görevi yerine getirme noktasında uğraş verdik. Aslında bunu CHP’li belediye başkanları da biliyor. Onlarında zaman zaman bizden talepleri olabiliyor ve biz o talepleri yerine getiriyoruz. Bunu da siyasi bir rant, siyasi bir oy kazanalım düşüncesi ile yapmıyoruz. Bunu defalarca iş ve işlemlerini yaptığımız halde bunu basında dile getirmeyi çok doğru bulmuyoruz. Çünkü bu şekilde birlikte çalışarak ülkemize birlikte hizmet edeceğiz” diye konuştu. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78