• BIST 9568.98
  • Altın 2470.376
  • Dolar 32.4448
  • Euro 34.4779
  • İzmir 22 °C

Arıcılık Kurslarına Yoğun İlgi...

Arıcılık Kurslarına Yoğun İlgi...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ALİAĞA’DA ARICILIK KURSU BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
 
Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi kurslarına ilgi her geçen gün artarken, Aliağalı vatandaşlardan gelen yoğun talepler çerçevesinde açılan ‘Arıcılık kursları’da belirlenen program dahilinde devam ediyor.
 
 
Hafta içi 18.00-21.00 saatleri arasında Halk Eğitimi Merkezi binasında gerçekleştirilen kurslara katılan vatandaşlar, Ziraat Fakültesi eğitmenleri tarafından 1 aylık kurs sürecinde 80 saat olarak verilen arıcılık eğitimine tabi tutuluyor.
 
YENİ KURS BUGÜN BAŞLIYOR
Kuruluş aşamasında olan Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin temsilcisi Bayram Karcı, Aliağa’da 7. kez açılan arıcılık kursuna katılan 26 kursiyerin eğitimlerini başarı ile tamamladığını belirterek, 26 Ocak Pazartesi günü itibariyle de yine arıcılık eğitimi konusunda yeni bir kursun daha açılacağını bildirdi. 
Arıcılık kurslarına öncülük eden Bal üreticisi Bayram Karcı, arıcılık eğitimine olan yoğun ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Aliağa'da 8. Kez açılacak olan yeni kursa 36 kişinin kayıt yaptırdığını açıklayan Karcı, şu bilgileri verdi: “Bugüne kadar düzenlediğimiz kursları başarı ile tamamlayan 335 kursiyerimiz arıcılık eğitimi sertifikasını almaya hak kazandı. Sertifika alanlardan 50 kişi işletme numarasına sahip bir şekilde ilçemizde arıcılık yapmaktadırlar. Yaklaşık 75 kişi de amatör olarak arıcılık ile uğraşmaktadır”
 
ALİAĞA’DA BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NİN KURULMASI İÇİN RESMİ BAŞVURU YAPILDI
Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin kuruluş çalışmaları hakkında da bilgi veren Bayram Karcı, Aliağa’da Bal Üreticileri Birliği’nin kurulması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına resmi olarak müracaatta bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu: “19 Ocak 2015 tarihinde Bakanlığa başvuruda bulunduk. Bu birliği kurmak istememizdeki amaç, bal üreticilerimizin ellerindeki ürünleri değerlendirmeleri ve Avrupa standartlarında ürünler yetiştirerek bu ürünleri pazarlamak. Aynı zamanda organik bal üretiminin yapılmasını sağlamak ve sahte bal üretimini yok etmek istiyoruz. Bu açıdan arıcılık ve bal üretimi bizim için çok önemlidir”
 
BAL ÜRETİCİSİ BAYRAM KARCI, ALİAĞA’YI MARKA HALİNE GETİRMELİYİZ
Aliağa’yı bal üretimi noktasında marka haline getirmek istediklerini sözlerine ekleyen Karcı, “Arıcılığın Aliağa’da gelişebilmesi için resmi ve özel kurumlarla iş birliği içerisinde olmak istiyoruz. Birliğimiz Aliağa’da Kazım Dirik Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Parkı içerisindedir. Vatandaşlarımız her türlü arı ürününü burada bulabilirler. Arı yetiştiriciliği ve Bal üretimi konusunda bizlere destek veren Aliağa Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü, Aliağa Kaymakamlığı ve Orman Bölge Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. İlçemizde Bal Ormanı kurulması yönünde de çalışmalarımız devam ediyor. Bal Ormanı Aliağa Çıtak Mahallesi tarafında Dumanlı Dağ eteklerinde 150 hektarlık bir alanda kurulmaktadır” diye konuştu  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78