• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 24 °C

Eda Ebru Naneci Gözaltında...

Eda Ebru Naneci Gözaltında...
TMMOB'a bağlı meslek odaları, sendikalar, dernekler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının 'laik ve bilimsel eğitim' talebiyle
TGS İZMIR ŞUBESI: EDA EBRU NANECI DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR
 
TMMOB'a bağlı meslek odaları, sendikalar, dernekler ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının 'laik ve bilimsel eğitim' talebiyle Basmane Meydanı'ndan düzenlediği yürüyüşte, haber takibi yapan Ege Meclisi İnternet Haber Portalı Muhabiri Eda Ebru Naneci polis tarafından gözaltına alındı. 
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)  İzmir Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; Eda Ebru Naneci’nin Polisin keyfi tutumuyla gözaltına alındığı ve tartaklandığı iddia edildi. 
 
Polis tarafından gözlaltına alınan ve sağlık kontrolüne götürülen Eda Ebru Naneci’nin serbest bırakılmasını talep eden TGS İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'nun yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Gözaltına alınan  Eda Ebru Naneci'nin derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Basın emekçilerine keyfi tartaklama  ve gözaltı kararları uygulayan emniyet personeli hakkında da yasal işlem başlatılmasını talep ediyoruz. Polislerin haber takibi yapan gazetecilere keyfi şekilde sarı basın kartı sorma, görevlerini engelleme ve gözaltına alma yetkisi yoktur. Meslektaşımızın görevini yaparken gözaltına alınması, kamuoyu adına görev yapan gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların son örneğidir. Basın emekçileri ile basın ve ifade özgürlüğüne yönelen her türlü saldırıyı ve engellemeyi kınıyoruz.“ 
 
Öte yandan; gözaltı nedeniyle Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner ile birlikte Ege Meclisi İnternet Haber Portalı yöneticilerinin  İzmir Valiliği ve  İzmir Emniyet Müdürlü yetkilileriyle görüştüğü bildirildi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78