• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İzmir 15 °C

Aliağa 'Hamsi Şöleni' İle Coştu

Aliağa 'Hamsi Şöleni'  İle Coştu
Aliağa Haberleri / Foça Haberleri / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ALİAĞA ‘HAMSİ ŞÖLENİ’ İLE COŞTU
 
Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Hamsi Şöleni’nde binlerce Karadenizli bir araya geldi. Aliağa Cumhuriyet Meydanını dolduran Karadenizliler yöresel müzikleri ile horon teperek gönüllerince eğlendi. Karadeniz ezgilerinin hâkim olduğu meydanda 2 ton hamsi tavalarda kızartılarak 8 bin ekmek arasında vatandaşlara ikram edildi. Meydanda Karadeniz peyniri, mısır unu, çay gibi Karadeniz sofrasına özgü ürünlerin bulunduğu stantlara da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
 
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölene Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Adem Yılmaz veAliağa Başsavcısı Zafer Dur ile Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka katıldı.
 
ALİAĞA KEMENÇE İLE ÇOŞTU
Akşam saatlerine kadar süren şölende ilk olarak sahne alan Karadenizli kemençe üstadı İhsan Aydın, kemençesi ile meydanda bulunan binlerce Karadenizliyi coşturdu. İhsan Aydın’nın kemençesi eşliğinde sahne alan Karadeniz Halk Oyunları Ekibi yaptığı horon gösterisi meydanda bulunan vatandaşlardan büyük alkış topladı. Ardından sahneye çıkan Osman Nuri Bahadır’ın söylediği şarkılar ile Karadenizliler meydanda horon tepti. Son olarak tekrar sahneye çıkan genç kemençe virtüözü İhsan Aydın Karadenizlileri kemençeye doyurdu.  
 
DERNEK BAŞKANI EROĞLU: KARADENİZLİLER ÇALIŞKAN VE ÜRETKENDİR
Hazırladığımız bu etkinliğimiz ile tüm hemşerilerimizi kaynaştırmak, Karadeniz kültürünü yaşatmak, kültürümüzü çocuklarımıza öğretmek, her şeyden önemlisi birlikteliğimizi pekiştirme amacı ile yola çıktıklarını ifade eden AliağaKaradenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı İbrahim Eroğlu, “Karadeniz insanı çalışkan, üretken, neşeli, hareketli ve paylaşımcıdır. Bütün gücü ile çalışmasını, çalışmaktan yılmadığı gibi eğlenmesini de bilir. Eğlenirken sevincini, neşesini paylaşmak ister. Mutluluğuna, sevincine çevresini de katmak ister. Bu tür etkinlikler bu duyguların eseridir. Hamsi Şölenimiz güzel Aliağa halkı ile birlik ve bütünlüğümüzün kanıtıdır” dedi.
 
KARADENİZLİLERİN EN FAZLA BULUNDUĞU İLÇE ALİAĞA
Ege Bölgesi’nde 600 binin üzerinde Karadenizlinin yaşadığını vurgulayan Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) Başkan Özyar şöyle konuştu: “Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Ege Bölgesinde 600 binin üzerinde Karadenizli yaşamaktadır. Bu sayı İzmir’de 258 bin civarındadır. Aliağa İzmir’de Karadenizlilerin en fazla yaşadığı bölgedir. 2005 yılında 38 tane Karadeniz Derneği Birleşerek Federasyonumuzu kurduk. Şuan dernek sayımız 51’e ulaştı.  Amacımız hem Karadeniz kültürünü yaşatmak hem de Ege Bölgesi kültü ile kaynaştırmak. Zeki, çalışkan ve ekonomik yönden yoksul olan öğrencilere burs vermek gibi amaçlarımız var. Her yıl İzmir’de İnciraltı’nda tüm derneklerimizin katılımıyla EKAF olarak hamsi şölenleri düzenliyoruz. 1 Şubat’ta 6.sını yaptığımız hamsi şölenine 50 bin civarında insan katıldı. 53 bin ekmek arası ile 10 ton hamsiyi vatandaşlarımıza ikram ettik. Umarım Aliağa bunun devamını getirir. En az 50 sene Aliağa’da bu şölenin devamını getirir.”
 
Karadeniz müzikleri ve oyunları ile keyifli birgün geçiren Karadenizliler ve Aliağalılar ‘Hamsi Şöleni’nin her yıl düzenlenerek devamının getirilmesi temennisinde bulundular.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78