• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • İzmir 17 °C

Aliağa Camilerinde Özgecan Hutbesi

Aliağa Camilerinde Özgecan Hutbesi
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ALİAĞA CAMİLERİNDE 'ÖZGECAN' HUTBESİ 
 
Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünün ardından Aliağa İlçe Müftülüğü tarafından tüm camilerde “Her can kutsal ve dokunulmazdır!” konulu hutbe okutuldu. Türkiye’yi yasa boğan Özgecan Aslan olayının hatırlatıldığı cuma hutbesinde;  kadına yönelik şiddete ve şiddetin her türlüsünün İslam dininde yerinin olmadığına dikkat çekildi. 
 
İNSANIN CANI ÖZGEDİR
Türkiye genelinde olduğu gibi Aliağa’daki camilerde de okunan Hutbede; “İnsanın canı özgedir; ırzı, şerefi, haysiyeti, onuru, namusu her türlü değerin üstündedir. Kendisi bile kendi canına kıyma, intihar ederek yaşamını sonlandırma hakkına sahip değildir”  denilerek, İslam inancına göre bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürmüş sayılacağı belirtildi. 
 
İNSAN ‘BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN’ DİYORSA...
Aliağa İlçe sınırlarında bulunan 54 Cami’de cemaatin dinlediği Hutbede; İslam dininin Peygamberi Hazreti Muhammed’in (SAV), kişinin eşine nefret beslemesini yasakladığına, Açlık endişesiyle doğmamış yavruların öldürülmesini büyük günahlar arasında saydığına, Savaşta bile kadınlara, yaşlılara, çocuklara dokunulmamasını emrettiğine, genç kızların zorla evlendirilmesinin yasakladığına, işkenceye ve caniliğe ise asla onay vermediğine vurgu yapılarak şöyle denildi: "Peygamber Efendimiz, kıyamet günü zulmün karanlıkları içinde kalmamıza razı değildir. Merhametin bizi ve bizim aracılığımız ile bütün dünyayı aydınlatmasını dilemektedir. Kendimiz için huzurlu bir hayatı ne kadar arzu ediyorsak, yakın ve uzak çevremiz için, dünya ve insanlık için de o kadar huzur ve güven istemeliyiz. İnsan ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ diyorsa, kötülüğün gün gelip kendi boynuna dolanacağının, sevdiklerini de boğacağının farkında değil demektir. O halde herkese karşı, her türlü şiddete 'hayır' demek; bilhassa hayatın çilesini birlikte paylaştığımız eşlerimize birer emanet hassasiyetiyle saygılı, şefkatli ve nezaketli yaklaşmak hepimizin sorumluluğudur.” 
 
HAYATININ BAHARINDA OLAN GENÇ BİR KIZIMIZ HUNHARCA KATLEDİLİRKEN
İnsanın rengi, dili, ırkı, cinsiyeti fark etmeksizin insan olmakla her türlü dokunulmazlık hakkına doğuştan kavuştuğunun vurgulandığı hutbede; Türkiye'nin  bir hafta kadar önce acı bir hadiseyle sarsıldığı, Hayatının baharında olan genç bir kızın  hunharca katledilirken, yürekleri dağlarken, bir defa daha toplumun  şiddeti daha ne kadar içinde barındıracağı soruldu. Hutbede ayrıca;  "Merhamet toplumu olmanın, Peygamber ahlakıyla bezenmenin, hırsı, kini, öfkeyi yenmek için emek vermenin zamanı gelmedi mi? Bize insanlığımızı hatırlattı. Aynaya bakmamızı, silkinip kendimize gelmemizi ve gittikçe büyüyen şiddet fırtınası karşısında yenik düşmeyen, şefkatli ve güçlü yürekler inşa etmemizi istedi. Bu vesileyle cinayetlere kurban verdiğimiz bütün yavrularımıza, kızlarımıza, kadınlarımıza, masum canlara Cenab-ı Hak’tan rahmetler diliyorum. Bizleri de merhamet bilinciyle bir an önce uyandırması, milletimizin böyle elim hadiselere bir daha şahit olmaması için Yüce Rabbime dua ve niyaz ediyorum" ifadelerine yer verildi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78