• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İzmir 21 °C

İzmir’de Avrupa Birliği Ofisi açıldı

İzmir’de Avrupa Birliği Ofisi açıldı
Avrupa Birliği Bakanlığı AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı,Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi
Avrupa Birliği Bakanlığı AB’ye Üyelik Süreci ve Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı, Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Baş Müzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekilleri,  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  yerel yöneticiler ve meslek örgütü liderlerinin katılımıyla Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
 
AB Bakanı Baş Müzakereci Volkan Bozkır açılış konuşmasında; AB İzmir Ofisi’nin açılışı vasıtasıyla İzmir’de olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirtti.  
 
Bakan Bozkır; “Bu toplantının ana teması AB sürecimiz nasıl bir gelişme kaydeder ve AB’ye nasıl gireriz? Neden 50 yıldır üye olmak için çaba sarf ediyoruz? Türkiye için AB sadece refaha, maddi imkanlara ulaşmaktan ibaret değil, Türkiye 22 AB üyesi ülke içinde daha iyi ekonomik duruma sahip bir ülke. O zaman niye biz bu üyelik için çabalıyoruz? AB’nin müktesebat olarak sunduğu standartlara ulaşmak için. Çevre konusunda, gıda güvenliği konusunda, eğitim ve sosyal çalışma alanlarında her gün yaşamda rahatlıkla hissedeceği gelişmeler sağlıyor” diye konuştu.
 
AB üyelik süreci ile Türkiye’de birçok reformlar yapıldığını belirten Bakan Bozkır, AB projelerinin yanında sivil toplum kuruluşları(STK) ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek STK’ların önemini vurguladı. 
 
AB’nin Türkiye’ye olumsuz bakış açılarını üniversiteler, yerel yönetimler, barolar gibi STK ile çaba göstererek değiştireceklerini söyleyen Bakan Bozkır;  Erasmus gibi öğrenci değişim programlarına 880 milyon Euro’luk kaynak ayırdıklarını söyleyerek bu konuda en çok öğrencinin İzmir’den yurtdışına gittiği belirtti.
 
Jean Monnet değişim programı etkinliklerinin de İzmir de başlayacağını ifade eden Bakan Bozkır,   Avrupa standartlarının arttığı bir Türkiye’yi STK’lar ile başaracaklarını ve AB üyeliğini kutlayacaklarını söyledi.  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78