• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek

Şirince St. John Kilisesi restore edilecek
Her yıl birçok yerli ve yabancı konuğu ağırlayan tarihi Rum evleriyle ünlü Şirince’deki St. John Kilisesi yeni görünüm için restore edilecek. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Ber
 
Her yıl birçok yerli ve yabancı konuğu ağırlayan tarihi Rum evleriyle ünlü Şirince’deki St. John Kilisesi yeni görünüm için restore edilecek. Kilisenin restorasyon yapım ihalesi 24 Şubat’ta yapılacak. Şirince’de ayrıca Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi için de ihaleye çıkılıyor. 
 
Şirince St. John Kilisesi için İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Selçuk Belediyesi ve İzmir Valiliği arasında yapılan protokol kapsamında 24 Şubat tarihinde Restorasyon Yapım ihalesine çıkıyor. Selçuk’a bağlı Şirince mahallesindeki St. John Kilisesinin kontrollüğü İzmir Rölöve Anıtlar Müdürlüğü ve Selçuk Belediyesi teknik ekiplerince yürütülecek.
 
Restorasyon için ödenek hazır
 
Selçuk Belediyesi tarafından ihaleye çıkılan kilisenin restorasyon yapım işi için harcanacak olan giderlerin İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan alınan fonla karşılanacağını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, “Birçok yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin uğrak yeri olan Şirince’deki St. John Kilisesinin restorasyonuna önümüzdeki günlerde başlayacağız. Hıristiyan ve özellikle Katoliklerin çok sık ziyaret ettiği Kilisenin daha sağlıklı bir hal alması ve burada ibadetlerini gerçekleştirmeleri bizim için önemlidir. Kilisenin restorasyonu için İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’ndan talep ettiğimiz fondan gelecek olan para ile karşılanacak. İnanç turizmi konusunda hızla ilerleyen kentimizin bu önemli alanlarında başlattığımız çalışmalarımız İzmir Valiliğinin desteği ile hızlı bir şekilde sonuç alacaktır.” dedi. 
 
Şirince’de çalışmalar başlıyor
 
Şirince’deki çalışmaların önümüzdeki yaz başlayacağını kaydeden Başkan Bakıcı, Şirince çarşısında yapılması planlanan Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını belirtti. Yapılacak olan bu proje ile tarihi Rum evleriyle ünlü Şirince’nin tüm çarşı merkezinin yenileneceğini kaydeden Başkan Bakıcı, bu çalışma sonucunda ziyaretçilerin daha rahat ve konumuna uygun bir görsellik içerisinde gezebileceklerini söyledi.  Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78