• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 22 °C

OSB'de ilk Ruhsatı Medusa Plastik aldı

OSB'de ilk Ruhsatı Medusa Plastik aldı
Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik’e verildi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili
Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk inşaat ruhsatı Medusa Plastik’e verildi. Bölgede yatırımı bulunan 10 firma daha ruhsat almak için gün sayıyor.
 
Plastik alanında Türkiye’nin tek İhtisas organize sanayi bölgesi olan Menemen Plastik İhtisas OSB’de yatırımlar hız kesmiyor. Çalışmaların gece gündüz sürdüğü Bölgede ilk inşaat ruhsatını Bölgenin önemli yatırımcılarından Medusa Plastik aldı. 41 sanayi parselinin yer aldığı OSB’de altyapı inşaat ve tesisat işlerinin büyük bölümü tamamlanmış; Enerji Dağıtım Şebekesinin de yıl ortasında tamamlanarak Bölgenin tümüyle hizmet verir hale getirilmesi planlanmıştır.
 
Ruhsatlandırma konusunda Medusa Plastik’i bir çok firma daha takip edecek. Bu firmaların yıl içinde inşaata başlamaları bekleniyor. Yakın zamanda inşaatların başlayacak olmasının heyecanını taşıdıklarını ifade eden Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Deneyimli bir kadro ile Bölgemizi en kısa sürede ülke ekonomisine kazandırmak ve katılımcılarımıza en iyi hizmeti sunmak için arı gibi çalışıyoruz. İlk ruhsatı Bölgemizin önemli yatırımcılarından Medusa Plastik’e verdik. Medusa Plastik ve 10’a yakın firma daha birbiri ardına en kısa sürede tesislerinin inşaatına başlayacak” diyerek tamamen plastik sektörüne dahil yatırımların gerşekleşeceği Bölgenin faaliyete geçmesiyle ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlanacağının altını çizdi. Esen, “Bölgede katılımcılara arsa satışlarında yüzde 90’a ulaşıldı. Büyük hız kazandırdığımız altyapı inşaatlarının arzuladığımız güçte olması için tamamlama yatırımları yürüyen işlere paralel olarak süratle gerçekleştiriliyor. Sanayicilerimiz yatırımlarına bir an önce başlamak istiyor” şeklinde konuştu. Bölgenin çevreye duyarlı ve doğal olarak çevre problemi olmayan bir sanayi bölgesi olması için enerji ve diğer altyapı sistemlerinde en yeni ve kaliteli tekniklerin uygulandığına değinen Esen, gerek üst yapılar ve gerekse hizmet yapıları ile son derece gelişmiş bir organize sanayi bölgesini hayata geçireceklerini ifade etti.
 
Esen ayrıca Bölgede, temizsu, pissu, yağmursuyu, enerji ve telekomünikasyon, doğalgaz şebekelerinin yanı sıra Arıtma Suyu Geri Dönüşüm Şebekesi ve özellikle tamamen ayrı bir sistem olarak tesis edilecek yüksek basınçlı Yangın Suyu Şebekesi’nin de bulunacağını belirtti. Özel bir yangın koruma kararının plastik sanayinin risk analizine bağlı olarak alındığını vurgulayan Esen, Menemen Plastik İhtisas OSB’nin, içinde ayrı bir şebeke sistemiyle donatılan Türkiye’nin ilk sanayi bölgesi olacağını, bu konuda belediye ile çalışmaların başlatıldığını söyledi. Esen, “İhtisas Organize Sanayi Bölgesi özelliği ile Bölgemizde başından itibaren bir kümelenme olmakta. Bu konu önümüzdeki dönemde bir takım desteklerin sağlanmasında öne çıkıyor. Bünyesinde barındıracağı büyük ve orta ölçekli yatırımcılarla oluşturulacak sinerji sayesinde Bölgemizin geleceğinden çok umutluyuz. Girişi asfaltlanan bölgemizde, iç kesimlerde alt temel malzemelerin serilmesi suretiyle parsellere erişimin sağlanması planlandı” dedi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78