• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Özcan Durmaz Ağzını Bozdu...

Özcan Durmaz Ağzını Bozdu...
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
CHP ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ AĞZINI BOZDU
 
ÖZCAN DURMAZ: BU SADECE CHP’YE KARŞI DEĞİL HALKA KARŞI YAPILMIŞ İHANETTİR. HESABINI SORACAĞIZ
 
DURMAZ: PARTİMİZ BÖYLE HAİNLERLE, İHANET ŞEBEKELERİ İLE BİR ARADA YÜRÜMEMELİDİR
 
DURMAZ: BU BİR SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR!
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, iCHP  İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı Nesrin Beykoz’un ilçe binasında gerçekleştirilen adaylık açıklaması öncesi; CHP Aliağa Belediye meclis üyesi Selma Orhan'ın partisinde istifa ederek, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın yanında olacağına yönelik destek  açıklamasını değerlendirdi.
 
ÖZCAN DURMAZ AĞZINI BOZDU
Başkan Durmaz,  ilçede yaşanan ve şok etkisi yaratan Belediye meclis üyesi Selma Orhan'ın istifasını ihanet olarak gördüklerini belirterek, istifanın siyasi ahlaksızlık olduğunu söyledi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın istifa sonrası gazetecilere yaptığı açıklamayla ilçede ikinci bir şok daha yaşandı. Başkan Durmaz,  Selma Orhan'ın istifasını şu cümleler ile değerlendirdi: “Demokrasi şölenini gerçekleştirmek için bugün burada bir araya geldik. Ancak bugün bir ihaneti de yaşadık. Bunu da sizinle paylaşmak istiyorum”
 
DURMAZ: PARTİMİZ BÖYLE HAİNLERLE, İHANET ŞEBEKELERİ İLE BİR ARADA YÜRÜMEMELİDİR
“Partimiz CHP’den seçilen Belediye meclis üyesi Selma Orhan, bugün partimize hiçbir bilgi vermeden partimizle hiçbir sorunu olmadığı halde Belediye Başkanı ile kol kola girerek MHP’li İlçe Yöneticileri ve meclis üyeleriyle kol kola girerek bundan böyle Serkan Acar’ı destekliyorum diye açıklama yaptı” diyerek tepkisini dile getiren Başkan Durmaz, şöyle konuştu: “Selma Orhan yine  yaptığı açıklamada; bundan böyle Aliağa’ya hizmet etmek için hiçbir menfaat birlikteliği olmaksızın tamamen hizmet aşkımla Serkan Acar’ı desteklemeye karar verdim diyor. Şu ihanete bakar mısınız. Partisinden istifa bile etmeden gitmiş orada açıklama yapıyor. Arıyorum telefonlarıma cevap vermiyor. Partimiz böyle hainlerle, ihanet şebekeleri ile bir arada yürümemelidir. Herkes kendi onurunu korumakla mükelleftir. Hiç kimsenin onuru için siyasi bekçilik yapamayız böyle bir görevimiz yok.”
 
DURMAZ: SELMA ORHAN'IN YAPTIĞI SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR
 Belediye meclis üyesi Selma Orhan'ın istifasını siyasi ahlaksızlık olarak değerlendirdiğini ifade eden Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Transfer pazarı kurmak siyasi ahlaksızlıktır. Transfer pazarına metaa olmak siyasi ahlaksızlıktır. Siyasi ahlaksızlık yapanları bu pazarda metaa olanları bu pazarı kuranları kınıyorum. Bu bir ihanettir. Hainlerle de işimiz yoktur. Onlar davalarını yolda satanlardır”
 
ŞİİRLER ÜZERİNDEN  GÖNDERME
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Durmaz,   Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı’nın ‘Onlar Ki’ bölümü ve ‘Güneşi içenlerin türküsü’ şiirlerinden aldığı,  ‘Onlar ki uyup, hainin iğvasına  sancaklarını elden yere düşürürler ve düşmanı meydanda koyup kaçarlar evlerine  ve bir nice mürtede hançer üşürürler’, ‘Merdivenlerimizin çengelini yıldızlara asarak ölülerimizin başlarına basarak yükseliyoruz güneşe doğru! Ölenler dövüşerek öldüler; güneşe gömüldüler. Vaktimiz yok onların matemini tutmaya! Akın var güneşe akın Güneşi zapt edeceğiz Güneşin zaptı yakın’ dizelerini  katılımcılar ile paylaştı.
 
ÖZCAN DURMAZ: BU SADECE CHP’YE KARŞI DEĞİL HALKA KARŞI YAPILMIŞ İHANETTİR. HESABINI SORACAĞIZ
Kürsüde eleştirilerini sıralarken adeta öfke patlaması yaşayan Başkan Durmaz, şunları söyledi: “Bu coşkulu kalabalık bu inanmış insanlar. Bu partiyi genel iktidara taşıyacaklar. Biz ki karanlıkları yıkmaya çalışırken, biz ki faşizmi çökertmeye uğraşırken, biz ki halkın iktidarını kurmak demokrasiyi ve özgürlükleri yeniden hayata geçirmek için uğraşırken, birileri kendi kişisel geleceklerini kendi menfaatlerinin peşine düşmüşlerdir. Ayıplıyorum.Bir menfaat birlikteliği yok demişler. Gülüyorum. 17-25 Aralıktan sonraki en büyük siyaset sürecidir. gülüyorum. Bugün burada bunları söyleme zorundaydık. Hiçbir ihaneti cevapsız bırakılmayacaktır.Bu sadece CHP’ye karşı değil halka karşı yapılmış ihanettir. Hesabını soracağız günü gelecek herkes hesabını ve yaptığının karşılığını bulacak.”
 
ÖZCAN DURMAZ: SELMA ORHAN CHP LİSTELERİNE HEMŞEHRİ TALİMATI İLE GİRDİ
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı destekleme kararından ötürü Selma Orhan’ı eleştiri yağmuruna tutan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Selma Orhan geçtiğimiz yıl yapılan yerel seçimlerde meclis listesinde ilçe örgütünün iradesi ile değil, Mardinli Hemşehrisi İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın talimatı ve ricası ile  yer almıştır. Kendileriyle bugün telefonla konuştum. Talimat ve ricacı olduğu kişinin ne olduğunu ve ne yaptığını partimizi düşürdüğü durumu anlattım”  ifadelerini kullandı.
 
DURMAZ: YAŞASIN ÖN SEÇİM
7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler öncesinde gerçekleştirilecek olan ön seçimin ne kadar isabetli olduğunu bu tür istifaların ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Durmaz, ”Bugün demokrasi şöleni için buluştuk.  Bu demokrasi şöleninin aslında böyle bir musibet arkasından gerçekleşiyor olması da bize çok önemli bir şeyi gösteriyor. Partimizin ne kadar doğru bir iş yaptığını gösteriyor. Tepeden inme adaylarla sokaktan gelmeyen halka karşı partisine karşı kendisini sorumlu hissetmeyen adaylarla yaşadığımız budur. O nedenle sonuna kadar ön seçim diyoruz. Sonuna kadar parti içi demokrasi diyoruz” diye konuştu.
 
 ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN: DİNİME LAF SÖYLEYEN MÜSLÜMAN OLSA
Aliağa Belediye Meclis Üyesi Selma Orhan’ın partisinden istifası ve CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın istifaya yönelik değerlendirilmeleri sosyal medyada çok geniş yankı buldu. Özellikle Başkan Durmaz’ın selefi olan CHP Aliağa Eski İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın açıklamaları  adeta şok etkisi yarattı. Başkan Durmaz’ın açıklamalarını farklı bir açıdan değerlendiren  Eski Başkan Oğuzhan, Sosyal medya hesabındaki profil  sayfasında; Bir partilinin  “peki benim olsun küçük olsun anlayışı ile seçim öncesi partiyi bölüp parçalayarak seçim kaybettirmeye ne denir?”  sorusuna “ Başkanlık hırsı denir” yanıtını verdi.  Başkan Özcan Durmaz’a ithafen ifadeler kullanan Eski Başkan Oğuzhan, “Bir de Atasözleri vardır Dinime laf söyleyen Müslüman olsa diye. Bir de Hain kelimesi pelesenk olmuş dillere, İkiyüzlülerin ahlak anlayışını kınıyorum, önce dön kendine bak demek geliyor içimden” diyerek İlçe başkanı Özcan Durmaz’a tepkisini dile getirdi.    Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78