• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İzmir 25 °C

Umudunu Yitirmedi Umut'u Oldu

Umudunu Yitirmedi Umut'u Oldu
İngiltere'de birçok tüp bebek denemesinden sonra "Çocuğunuz olmaz" denilen çift, son bir umutla Türkiye'ye geldi. 20 yıl sonra dünyaya gelen bebeğe "Umut" adı verildi
Umudunu Yitirmedi Kadınlar Gününden Önce Umut'u Oldu
 
İngiltere'de birçok tüp bebek denemesinden sonra "Çocuğunuz olmaz" denilen çift, son bir umutla Türkiye'ye geldi. 20 yıl sonra dünyaya gelen bebeğe "Umut" adı verildi
 
Londra'da defalarca başarısız tüp bebek denemelerinden sonra 'Artık sizin çocuğunuz olmaz, yumurta donasyonu yaptırın' dediler. Nergiz-Ali Bulut çifti 20 yıl sonra Umut bebeği kucaklarına Türkiye'de aldılar. 
 
Londra'da yaşayan Nergiz-Ali Bulut çifti evlendiklerinde normal yollardan çocuk sahibi olamayınca doktora başvurdular. Ali Bulut'a ileri derecede kısırlık tanısı konuldu. Bulut çifti, aldıkları cevap karşısında yıkıldılar ama el ele mücadeleye başladılar. Uzun yıllar yapılan ilaç tedavilerinin sonuç vermesi beklendi ama hiçbir sonuç alamadılar. Daha sonra çifte aşılama tedavisi önerildi. Tam altı kez aşılama tedavisi yapıldı. Bunlardan da başarılı sonuç elde edilemedi. Sonra tüp bebek tedavisine geçildi. Bu tedavilerin birincisinde hamilelik elde edildi. Çift mutluluktan havalara uçtu ancak hamilelik altıncı ayda erken doğum ve bebek kaybı ile sonuçlandı. Bulut çifti tam anne baba olmanın heyecanını yaşayacakken bebeklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadılar. İkinci tüp bebek denemesinde ise, yine bebek üç aylıkken anne karnında kalbi durdu. İkinci bir hüsran daha yaşarlar. Her defasında 'Bu kez tamam, artık anne-baba olacağız' diyerek yola çıkıp tedaviye başladılar ancak sonuç hep hayal kırıklığı oldu.
 
 
Yıllar ilerledikçe Bulut ailesi yılmadan birbirlerine kenetlenerek yollarına devam ettiler. Londra'da yapılan son tüp bebek tedavisinde Nergiz Bulut'a yumurta ve embriyo kalitesinin iyi olmadığı söylendi. Londra'daki doktorlar; 'Sizi artık tedaviye alamayacağız, kendi yumurtalarınızla kesinlikle çocuğunuz olmaz' diyerek Bulut çiftini tedaviye almayı reddettiler. İsterlerse yumurta donasyonu ile tüp bebek tedavisini denemelerini önerdiler. 
 
Bulut çifti, Türkiye'de donasyon yasak olduğundan ve çiftlerin sadece kendi yumurtaları ve spermleri kullanıldığından kendi ülkelerinden son bir kez denemek için yola çıktılar. 'Eğer yeryüzünde bir şans varsa, onu da kendi ülkemizde deneyelim' dediler. 
 
İKİ KEZ BEBEKLERİNİ KAYBETTİLER 
Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir: "Anne yaşı ileri ve yumurta kalitesi düşük olduğundan Londra'daki doktorlar tedaviye almayı reddetmişler. Bunun üzerine 'Kendi ülkemizde de denemek istiyoruz' diyerek yola çıkmışlar. Hastaya önce sperm kalitesini artırmak için ilaç verildi. Bağışıklık aşısı yapılarak sperm seçiminde çok titiz davranıldı. Mikroenjeksiyon Tipi Tüp Bebek ve Lazerle Tomurcuklanma yöntemlerini uyguladık. Kliniğimizdeki Tüp Bebek denemelerinde sağlıklı bir gebelik elde edildi. Çift daha önce iki kez bebeklerini kaybettikleri için gebelik takipleri büyük bir titizlikle devam ettirildi. Bebek dünyaya gelene kadar tek bir detay atlanmadı. Ve 20 yıl sonra Bulut ailesinin 'Umut'u oldu. Onları üç kişilik bir aile olarak görmek bizleri de çok mutlu etti" 
 
TORUN SEVECEK YAŞTA ANNE-BABA OLDUK
Sevgililer günü arifesinde çeyrek asırlık yoldan gelen 'Umut', Bulut ailesinin sevgilisi oldu. Nergiz-Ali Bulut duygularını şu sözlerle anlattı; 'Biz her anneler günü, babalar günü sevgimizi birbirimizden hiç esirgemedik. Hiç birbirimizi incitmedik. Sabırla bekledik. Allah bize Sevgililer gününe girerken 'Umut'u hediye etti. Kimse pes etmesin, bize sizin çocuğunuz olmaz dediler ama biz ülkemizde kendi doktorlarımız sayesinde anne-baba olduk. Kimse Allah'tan ümidini kesmesin. Biz 20 yıl sonra, 50'li yaşlara yaklaşmışken torun seveceğimiz yaşta anne-baba olduk. Bu duygu çok başka, anlatılmaz yaşanır.'
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78