• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Fırat Çakıroğlu ismi Aliağa'da Yaşayacak

Fırat Çakıroğlu ismi Aliağa'da Yaşayacak
Ege Üniversitesi’nde öğrenci grupları arasında çıkan kavgada bıçaklanan ve ambulans zamanında yetişmediği için kan kaybından hayatını kaybederek şehit olan
FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU  İSMİ ALİAĞA’DA YAŞAYACAK 
 
Ege Üniversitesi’nde öğrenci grupları arasında çıkan kavgada bıçaklanan ve ambulans zamanında yetişmediği için kan kaybından hayatını kaybederek şehit olan üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının Aliağa’da kısa bir süre önce yapımına başlanan ve halen yapımı devam eden dinlenme parkına verilmesi kararlaştırıldı.
 
Aliağa Belediyesi'nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 17 gündem maddesinin yanı sıra komisyondan gelen raporlar ve başkanlık teklifleri ele alındı. Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi. 
 
Toplantının son bölümünde; Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Meclis üyeleri gündem dışı verdikleri yazılı önerge ile Aliağa Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı dinlenme Parkı’na ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ adının verilmesini teklif etti. 
 
Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının Park’a verilmesini teklif eden MHP grubuna AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri’de destek verdi. Öneriye çekimser yaklaşan CHP grubu ise;  parka ‘Gençlik Parkı’  adının verilmesini önerdi. Aliağa Belediye Meclisinde yapılan oylama sonucu;  söz konusu parka; ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ adının verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
Öneriyi Belediye Meclisine sunan ve öneriye destek veren Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aileler gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bu noktada ben sevgili kardeşimize  Allah'tan rahmet, yakınlarına ve  sevenlerine  bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Ruhu şad olsun. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin, bu acının tekrarını bir daha kimseye yaşatmasın. Temennim odur ki; bu son olsun” diyerek,  Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin sonsuza dek  adını taşıyan parkta yaşayacağını söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78