• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İzmir 25 °C

Kuito'nun Sökümüne Başlandı

Kuito'nun Sökümüne Başlandı
Aliağa / Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
KUİTO’NUN SÖKÜMÜNE BAŞLANDI
 
Radyoaktif madde taşıdığı iddiaları üzerine uzun bir süre ülke gündemini meşgul eden ‘Fpso Kuıto’ isimli gemi tamamen sökülünceye kadar belirli periyodlarda zorunlu denetimlere tabi kalacak.
 
Angola açıklarında uzun yıllar ham petrol işleyen ve ekonomik ömrünü tamamlamasının ardından geri dönüşüme kazandırılmak için İzmir'in Aliağa İlçesi'ne getirilen, ancak radyoaktif madde taşıdığı iddiaları üzerine denetimlere tabi tutulan ‘Fpso Kuıto’ isimli Yüzer petrol Ürünü depolama gemisinin temiz olduğu tescillenince söküm işlemlerine başlandı.
 
Aliağa Gemi Geri Dönüşüm tesislerinde söküm işlemlerine başlanan 350 metre boyunda, 53 metre genişliğinde  Fpso Kuıto isimli Gemi, 150 personel ile yaklaşık bir yıl sürecek olan söküm işlemleri sırasında düzenli olarak denetlenecek.
 
Söküm sürecinde ki her aşaması gözlem altında olacak olan Gemi’nin sökümüne başlandığı andan itibaren periyodik bir şekilde devam eden  denetimlerinde yapılan ölçüm işlemeleri günlük rapor haline getirilecek ve tespit edilen analizler düzenli olarak ilgili kurumlara iletilecek. 1979 yılında SEATRAIN SHIPBUILDING - NEW YORK NY, U.S.A. ‘da inşa edilen Fpso Kuıto isimli Gemi’nin geri dönüşümünü gerçekleştiren firma,  36 yaşında ki dev Gemi’den 46 bin ton hurda çelik elde etmeyi hedefliyor.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78