• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi

Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Aliağa'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlama etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi, şiir dinletisi ve 'Çalışan Kadınla
ALİAĞA KENT KONSEYİ'NDEN '8 MART' ETKİNLİĞİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Aliağa'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' kutlama etkinlikleri kapsamında el sanatları sergisi, şiir dinletisi ve 'Çalışan Kadınlar' konulu bir konferans düzenleyen Kent Konseyi Kadın Meclisinin kutlama programı Aliağa Ticaret Odası konferans salonunda gerçekleştirildi. 
 
Kutlama programı el sanatları sergisinin ziyarete açılmasıyla başladı. Yağlı boya, ebru sanatı ve seramik sanatına özgü eserlerin beğeniye sunulduğu serginin açılışını Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk yaptı. El emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergi adeta göz kamaştırdı. Sergide; Ebru Sanatçısı Mahitap Selek, Ressam Neriman Egeli ve Seramik Sanatçısı Burçak Güngör'ün  eserleri yer aldı.  
 
Yoğun ilgi gören serginin ardından gerçekleştirilen şiir dinletisi katılımcılardan tam not aldı. Şair Burçak Güngör, kendi şiirleriyle birlikte  kadın şairlerin şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisi sundu. Güngör, dinleti sonrasında 'Yüreğimdeki Sızı' isimli şiir kitabını sevenleri için imzaladı. Kutlama etkinliklerine katılan Psikolog Ruşen Çamlıbel de, katılımcılara 'Çalışan Kadının Karşılaştığı Sorunlarla Mücadelesi' konulu bir konferans verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten  Aliağa Kent Konseyi Koordinatörü Nur Hukul,"Düzenlediğimiz etkinlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel olarak resim, ebru sanatı, yağlı boya tablolarımızı ve seramik sanatına özgü eserlerimizi sergiledik.8 Mart'ı neşeli bir hava içerisinde anmıyoruz. Çünkü son dönemde sıkça karşılaştığımız  kadına yönelik şiddet olaylarını içimize sindiremiyoruz." diyerek, tüm kadınların 8 Mart  Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78