• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Özgür Bolat: En İdeali Demokratik Aile

 Özgür Bolat: En İdeali Demokratik Aile
Eğitim faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam eden Aliağa Belediyesi, eğitim konusundaki yazılarıyla bilinen, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgür Bolat’ı Aliağalılar ile buluşturdu.
ÖZGÜR BOLAT BAŞARILI VE MUTLU ÇOCUK YETİŞTİRMENİN TÜYOLARINI VERDİ
 
 Eğitim faaliyetlerine aralıksız bir şekilde devam eden Aliağa Belediyesi, eğitim konusundaki yazılarıyla bilinen, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgür Bolat’ı Aliağalılar ile buluşturdu.
 
Aliağa Belediyesi çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nin Sinema Salonu’nda Aliağalıların karşısına çıkan Özgür Bolat ‘Başarıda Anne Baba Faktörü: Hangi Aileler Başarılı Çocuk Yetiştirir’ konulu seminerde, ailelere başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirebilmenin tüyolarını verdi.
 
 
ÖZGÜR BOLAT: EN İDEALİ DEMOKRATİK AİLE  
Üç farklı aile yapısının bulunduğunun belirten Özgür Bolat, “Aileleri incelediğimizde 3 çeşit aile görüyoruz. Bunlardan biri esnek aile dediğimiz bir türdür. Esnek ailelerde çocukların her istediği oluyor. Evde kural olmuyor. Evi yöneten çocuklar oluyor. Çocuklar şımarık büyüyor. Bu tür çocuklar annelerine babalarına güvensiz büyüyor. Ama kural olmadığı zaman, çocuk nereye kadar güvenli nereye kadar güvenli olmadığını bilmediği için anne babaya kızgın büyüyor. Bunun yanında kuralsız ailelerde çocuklar disiplin geliştiremiyor. Otokontrol geliştiremiyor. Böyle yetişen çocuklar gerçek hayatta da başarısız oluyor” dedi.
 
Bir diğer aile türünün otoriter aile türü olduğunu ifade eden Bolat, “Bu aileler korku mekanizmasını kullanarak çocuklara o kadar çok katı davranıyor ve o kadar çok sınır çiziyor ki çocuğu adeta hapsediyor. Bu tür çocuklar anne ve babalarından bağımsız bir kimlik geliştiremiyorlar. Birey olma konusunda sıkıntı yaşıyorlar” diye konuştu.
 
En ideal aile modelinin demokratik aile modeli olduğunu vurgulayan Bolat, “Burada çocukların sınırları ve kuralları belli, böylelikle çocuk kendisini güvende hissediyor. Bu çocukların otokontrolleri gelişiyor, disiplinleri gelişiyor. Bu çocuklar hayatta başarılı oluyorlar. Bu nedenle ailelerin en fazla dikkat etmeleri gereken unsur kuralları koymak ve kurallar çerçevesinde çocuğa özerklik vermektir” dedi.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78