• BIST 9596.83
  • Altın 2479.762
  • Dolar 32.503
  • Euro 34.6364
  • İzmir 28 °C

Aliağa'da Büyük Zafer'in 100. Yılı Kutlanıyor

Aliağa'da Büyük Zafer'in 100. Yılı Kutlanıyor
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen Haberleri / Dikili Haberleri
ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILI ALİAĞA’DA TÖRENLERLE KUTLANIYOR  
 
18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü yıl dönümü tüm yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen törenlerle kutlanıyor. 
 
İLK TÖREN CUMHURİYET MEYDANI'NDA YAPILDI 
Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü nedeniyle İzmir’in Aliağa ilçesinde kutlama programı düzenlendi. Program, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Başkan Vekili Rahmi Keskinoğlu ve Aliağa Garnizon Komutanı Albay Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, öğrenciler ve  vatandaşlar katıldı.
 
DUYGULU ANLAR YAŞANDI 
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünü kutlama ve şehitleri anma töreni; Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Aliağa Barbaros Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Barbaros Anadolu Lisesi Müdürü Habib Çelik yaptı. Çelik, “100 yıl önce başlayıp 62 hafta 14 ay sürerek dünya tarihinin en büyük ve küresel çatışması olan birinci dünya savaşının gidişatına yön veren Çanakkale Muharebeleri, savaşa dahil olan bütün tarafların büyük kayıplar vermesine neden olmuştur. Helvacı’dan Halil, Hacı Ömerli’den Ahmet, Karaköy’den Mustafa, Çakmaklı’dan Süleyman ve isimsiz diğer kahramanlar nefesini kaybettiği için bizler özgürce nefes alabiliyoruz. Onlar canlarını seve seve feda ettikleri için özgürce yaşayabiliyoruz “ diyerek,  Türk Milleti'nin Çanakkale'de bir destan yazdığını söyledi. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmanın ardından 'Çanakkale zaferi ve şehitlerimiz' konulu bit sunum gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı program  ‘Bir Destandır Çanakkale’ oratoryosu ile son buldu. 
 
YUNUS YEŞİLÖZ İLE ŞİİR DİNLETİSİ 
Aliağa’da anma ve kutlama etkinleri Aliağa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan  Şiir dinletisiyle devam edecek. Aliağa Belediyesi, şiirleriyle dinleyenlerin yüreğine hitap eden Yunus Yeşilöz'ü bugün Aliağalılarla buluşturacak. Saat 20.00'de 'Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilecek şiir dinletisinde;  Çanakkale'de tüm olumsuzluklara rağmen, büyük bir destan yazan, 'Çanakkale geçilmez' dedirten, 7'den  70'e yurdun  dört bir  tarafından  gelerek milli ve manevi değerleri için canlarını  ortaya koyan nice isimsiz  kahramanların ve yine bu büyük zaferin kazanılmasında büyük pay sahibi olan  şehitlerin aziz hatıraları yad edilecek.     Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78