• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Sezer Doğan’ın adı yarışmayla taçlandı

Sezer Doğan’ın adı yarışmayla taçlandı
İzmir basınının duayen isimlerinden Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, ölümünün 11. yılında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile anıldı.
SEZER DOĞAN’IN ADI YARIŞMAYLA TAÇLANDI
 
İzmir basınının duayen isimlerinden Ege Telgraf Gazetesi Onursal Başkanı Sezer Doğan, ölümünün 11. yılında Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile anıldı. 
 
Sezer Doğan’ın ölüm yılında, teknik meslek liseleri arasında gerçekleştirilen ve gelenekselleşen 3. Sezer Doğan "İzmir'in tarihine dokunuş" başlıklı haber, afiş ve fotoğraf yarışması düzenlendi. Haber, fotoğraf ve afiş dalında 1., 2. ve 3. ile Ege Telgraf Gazetesi’nin kurucuları Nedim Çapman , Gürbüz Kipkurt, Süha Tekil adına mansiyon alan eserler açıklandı. Liseler arasında düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü. Etkinliğe İzmir’deki Bayraklı Ali Osman Konakçı Teknik Meslek Lisesi, Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 227 eserle 3 dalda katıldı. Dün gerçekleştirilen ödül töreninde öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Etkinliğe iş, siyaset ve basın camiasından birçok isim katıldı.
 
Törende konuşan Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı; “11 yıl önce babamı, İzmir basınının ‘Sezer Babası’nı toprağa verdik. Babamı kaybetmemin üzerinden tam 11 yıl geçti. Ege Telgraf ailesi için büyük anlam taşıyan bugünde bizleri yalnız bırakmayıp hüznümüzü paylaşmak adına yanımızda olan dostlarımıza, meslektaşlarımıza ailem adına teşekkür ederim. Biz ölümünden 11 sene sonra bile halen dostları, arkadaşları ve meslektaşlarıyla onu aynı sıcaklıkla anımsayabiliyorsak bu bana çok büyük bir gurur veriyor. Sezer Baba alaylıydı. Bu mesleğin okulunu okumamıştı o yüzden mesleğin okulunu okuyanlar bir başkaydı Sezer baba için. Bizde buradan yola çıktık. Mesleğe ilk adım olan iletişim teknik liseler arasında bir yarışma düzenlemek kararı aldık ve bu yıl 3’üncüsünü düzenledik. Gençler yarışmaya her biri birbirinden emek dolu 227 eserle katıldılar. Bu eserlerin hepsi benim gözümde ayrı ayrı birincilik aldı” diye konuştu.
 
Ödül kazananlar
Haber dalında kazananlar;
Haber dalında Ege Telgraf Gazetesi kurucularından Nedim Çapman adına mansiyon ödülünü Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Hacer Şahan, Basın İlan Kurumu İzmir Şube Müdürü Burak Orhan’ın elinden aldı. Haber dalında 3’üncülük ödülünü Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Gökçe Turna; Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kavaklı’dan aldı. Haber dalında2’nciliği kazanan  Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Kezban Toprak’a ödülünü Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) Başkanı Halil Hüner verdi. Haber dalında birinciliği ise yine Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Deniz dikici aldı. Dikici’ye ödülünü Ege-Koop Genel Başkanı
 
Hüseyin Aslan verdi.
 Fotoğraf dalında ödül kazananlar;
Fotoğraf dalında Ege Telgraf Gazetesi kurucularından Gürbüz Kipkurt adına mansiyon ödülünü Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Kezban Toprak kazandı. Toprak ödülünü Basın yayın enformasyon Bölge Müdürü Deniz Dev’in elinden aldı. Fotoğraf dalında 3’üncülüğü Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Oğuzhan Söyler kazandı Söyler’e ödülünü Yeni Şafak Gazetesi Bölge Temsilcisi Vahap Dabakan verdi. Fotoğrafın ikincilik ödülünü Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Lisesi’nden Ayşegül Altınbaş kazandı. Altınbaş’ın ödülünü ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Saymanı Nezih Bilger verdi. Fotoğraf dalının birincisi Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Ebru Çetin aldı. Çetin’in ödülünü Gözlem Gazetesi Onursal Başkanı Çetin Gürel takdim etti.
 
Afiş dalında kazananlar;
Afişte Ege Telgraf Gazetesi ortaklarından Süha Tekil adına mansiyon ödülünü Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Neslihan Sarı aldı. Sarı’ya mansiyon ödülünü Ekonomik Çözüm Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yener Özkesen verdi. Afişte 3’üncülüğü Karşıyaka Necip Demir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Damla Başkaya kazandı. Törende olmayan Başkaya’nın ödülünü Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yeşim Gündoğdu’dan, Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aylin Suphandağlı teslim aldı. Afişte ikinciliği kazanan isim ise Ebru Çetin oldu. Ödülünü ise Yeni Asır Gazetesi köşe yazarlarından Yunus Karakaya verdi. Afiş birincisi ise Buca Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Dilek Bayraktar, ödülünü Yeni Ekonomi Gazetesi Temsilcisi Emin Varol verdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78