• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C

Tuntaş Çiftliği’nden doğal lezzetler

Tuntaş Çiftliği’nden doğal lezzetler
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
Tuntaş Çiftliği’nden taptaze doğal lezzetler
 
Neslihan-Barış Tuntaş çiftinin tesadüflerle başlayıp, yaşamlarında çok önem verdikleri insan sağlığı anlayışı üzerine kurdukları Tuntaş Çiftliği projesi, özgür gezen tavukların yumurtaları, doğal şartlarda ürettikleri çiftlik sütü, taptaze üretilen sıkma meyve suları ve sebze-meyveleriyle bölgede fark yaratıyor.
 
Selçuk’ta 2500 dekar arazi üzerinde yeralan Tuntaş Çiftliği’nin kuruluşunda  ilginç bir detay yatıyor. Herşey, çiftlikteki yardımcılarının kendisine ait tavuklarından aldığı 50 adet yumurtayı geçtigimiz yıl Mart ayında evlenen Neslihan ve Barış Tuntaş çiftine hediye etmesiyle başlıyor. İki nüfuslu bir ev için çok fazla olan bu yumurtaları sahibine destek olmak amacıyla çevresindeki arkadaşlarına satıyor. Kısa zamanda aldığı talep sayısı artan Neslihan Tuntaş, Tuntaş Ailesi’nin yaklaşık 100 yıllık tarım geçmişini perçinleyecek yaratma fikrini eşi Barış Tuntaş’a kabul ettirdi. Selçuk’ta, Barış Tuntaş’ın sorumluluğunda Tuntaş Çiftliği markası ile üretilmeye başlanan doğal yumurta, çiftlik sütü, sıkma portakal sularını pazarlayan genç çifti kırmaya cesaret edemedikleri sadık müşterileri sebze ve meyve işinede sokmayı başardılar. Tuntaş Çifti özel frigolu araçları vasıtası ile Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Konak, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe ilçe sınırlarındaki evlere ve işyerlerine hafta içi her gün ve cumartesi günleri mesai saatleri içerisinde servis hizmeti verirken ayrıca farklı bir pazarlama sistemi ile çevresi olup gelir sağlamak isteyen kişilere satış bedeli üzerinden yüzde 15 prim vererek İzmirlilere istihdam kapısı yaratıyorlar.
Çevrelerine sağlıklı ve taze ürünler ulaştırmanın telaşlı, çaba isteyen ama aynı zamanda “doğru bir iş yapmanın verdiği anlamlı yanının kendilerini motive ettiğini” ifade eden Neslihan-Barış Tuntaş çifti günümüz çevre şartlarında herkesin özlemini duyduğu gerçek katkısız, doğal ve taze ürünleri sipariş üzerinden paket servis yöntemiyle özel olarak Tuntaş Çiftliği dostlarıyla buluşturarak, bir İzmir markası yaratmak için kolları sıvamış görünüyorlar.
Neslihan Tuntaş’ın da üyesi olduğu İzmir Ticaret Odası İş Kadınları konseyinin ev sahipliğinde İzfaş’da gerçekleştirilen 81 İl 81 Topuk projesi kapsamındaki 5. İş Kadınları Platformu’na Tuntaş Çiftliği markası ürünleri ile katılan Neslihan Tuntaş, “Ülkemizin gündeminden düşmeyen kadınlara uygulanan şiddet konularının ortasında girişimci kadınlarımızın başarılarına yönelik böyle bir organizasyonda yer almak şahsıma ayrı bir gurur verdi. Türkiye’nin pek çok ilinden gelerek platformda yer alan başarılı kadın girişimcilerle birlikte kendimizi tanıtma fırsatı bularak önemli bağlantılar sağladık. Gündelik işlerimizin yanında ülkemizin gelişimine değer katmak isteyen, istihdam oluşturan, vergisini ödeyen kadın girişimcilerimizin desteklenmesi gerekiyor” dedi.  Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78