• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İzmir 22 °C

HDP İzmir Adaylarını Tanıttı...

HDP İzmir Adaylarını Tanıttı...
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekilleri adayları tanıtımı, İzmir Kültürpark Fuarı'nda HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in katılımıyla yapıldı.
HDP YENİ BİR DEMOKRASİ İÇİN SÖZ VERİYOR
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir milletvekili adaylarının tanıtımı, İzmir Kültürpark Fuar alanındaki salonda, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel’in katılımıyla yapıldı. 

Demokratik sivil toplum örgütleri ile siyasi parti temsilcilerinin de yeraldığı, yurttaşların yoğun katılımıyla yapılan tanıtım toplantısında, adaylar halaylarla karşılandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın TBMM'deki “Seni başbakan yaptırmayacağız “ dediği konuşmasının salonda dinletilmesiyle başlayan toplantıda, yurttaşlar Demirtaş’ın sözlerini çoşkuyla alkışladı.

Devrim şehitlerinin anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte,  HDP il Eş Başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur açılış konuşmalarını yaptılar.

Dilek Aykan, "Barış rüzgarı bizden yana esiyor. Bizler sokaktaydık, bizler mecliste olacağız. Yolumuz açık olsun”  diyerek çoşkulu kalabalığa seslenirken, Cavit Uğur da "Rojava’nın, Şengal’in sözcüleri, demokratik cumhuriyeti kuracak olan yurttaşlar hoş geldiniz" diyerek salonu selamladı.

"KOBANİ'DE NASIL ZAFERE ULAŞTIYSAK, BARAJI  DA ÖYLE AŞACAĞIZ"

Sebahat Tuncel, "Şimdi HDP’nin zamanı, Türkiye’de demokratik değişimler için yola çıktık. Çaresiz değiliz, kendimize, halkımıza, İzmir'e güveniyoruz" diye başladığı konuşmasında, "Kobani'de zafere nasıl ulaştıysak, Türkiye'de de barajı aşarak zafere ulaşacağız" dedi.

Hayatın, ayrılmayı değil, birleşmeyi dayattığını belirten Tuncel, "Kürt özgürlük hareketiyle, sosyalist örgütler yan yana durabilir, artık bu mümkün, Türkiye'nin her yerinde HDP konuşuluyor. Kimlik olarak, inanç olarak yok sayılanları HDP yan yana getiriyor, başka bir yaşamın mümkün olduğunu söylüyor. Yerelden inşa ederek geliyoruz" diye konuştu. 

"HDP YAŞAMDIR"

Tuncel, Türkiye halklarının dikta rejiminden bıkmış durumda olduğunu kaydederek, "Savaşta, çatışmada gençler yaşamını yitiriyor, Emekçiler daha yoksullaşıyor, yaşam alanlarımıza saldırılıyor, biz 'HDP yaşamdır',  diyoruz, ölüme karşı yaşamı savunuyoruz" dedi.

"Tayyip  Erdoğan hala cumhurbaşkanı olamamış başbakan,  muhtar olmak içinde  kalmış olacak ki her yerde muhtar gibi davranıyor" ifadelerini kullanan Tuncel, şöyle devam etti:"400 (milletvekili) istiyorum  dedi, baktı HDP dalga dalga yayılıyor 335' e düşürdü. HDP yükseldikçe Tayyip Erdoğan’ın saltanatı sallanıyor. HDP, Türkiye halklarıyla yeni bir gelecek kuracak bir parti.  Bize oy verin birlikte çalışalım, Türkiye’yi birlikte güzel günlere taşııyalım. Sizlerden yetki alıp, sandıkta nasıl bir sonuç çıkacak göreceğiz. HDP' nin yükselmesini engellemek için provokasyon çıkarıyorlar. HDP zorla, baskıyla oy istiyormuş. Size soruyorum baskıyla mı buraya geldiniz? ‘Ya bana itaat edeceksin ya da sana yaşam hakkı tanımam’ diyor. HDP iktidara yürüyor. Halkların kardeşliği için Ortadoğu'da yaşam için savaşa karşı tavır aldılar."

 

Sebahat Tuncel,  "Başka dünyayı savunanlar o kadar çok ki. Tek sorunumuz yan yana gelememek. HDP barajı aşamaz diyorlar.  Kobani'de nasıl zafere ulaştık, sandığı da devrireceğiz" diyerek şunları kaydetti:"Halkların  mücadelesini yükseltmek, çocuklarımıza onurlu mücadele bırakmak istiyoruz. AKP faşizmini devirecek tek güç HDP' dir. 

HDP'ye saldırmalarının nedeni HDP'nin güçlü duruşu ve özgürlük yürüyüşünü sürdürmesidir."

"AĞRI"

"Ağrı’da yaşananların aslında bu ülkede kimin barış, kimin savaş istediğinin göstergesi olduğunu ifade eden Tuncel, 

" Sayın Öcalan'ın başlattığı barışı halklar sahiplendi, AKP hükümeti  barış için kardeşlik için 10 maddeyi kabul etmeli. Bu maddeler, bütün yurttaşlarn hakkını sahipleniyor. Daha operasyon belli olmadan Tayyip Erdoğan konuşuyor. Sonuçları belli olmadan ‘baskı yapıyor’ diyorlar, Şimdi kime baskıyla, zorla nasıl oy alındığını en iyi biz biliriz. Ama bizi kandıramazsınız" dedi.

Tuncel, Ağrı'daki tüm taraflarla konuşulması ve ne olduğunun sorulması gerektiğini belirtti.

"İZMİR'DE FAŞİZME BARAJ ÖRMEK İÇİN VAR MISINIZ?”

Sabahat Tuncel konuşmasının sonunda şunları söyledi: "İki dönemdir parlamentodayız. Doğru olanı söyledik. Terör değil, Kürt sorunu olduğunu söyledik. Halkımıza asla asla yalan söylemedik. Bundan sonra da söylemeyiz. Şimdi eğer bir yalandan bahasediliyorsa Tayyip Erdoğan aynaya, kendine baksın. 26 tane adayımız var, birlikte geleceği kurmak için sizinle yan yana duracaklar. Halkın içinden halkın geleceği için mücadele edecekler. İzmir'den en az 5 milletvekili çıkaracağız. Sizden bir söz istiyoruz. İzmir'de barajları yıkmak, faşizme baraj örmek içi var mısınız,  özgürlük için var mısınız,  özgürlük dayanışmasına var msınız?

Şimdiye kadar CHP' ye oy veren arkadaşlara şunu söyleyeceğiz. Kılıçdaroğlu'na soruyorlar hedef yüzde 35 diyor. Alışmışlar tabii. Ama alternatifsiz değilsiniz. HDP iktidara yürüyor. Bu yürüyüşümüzde sizleri yanımızda görmek istiyoruz. Tarih yazılacak ve var mısınız? Adaylarımzın yolu açık olsun.”

Sebahat Tuncel'in, yurttaşların çoşkulu alkışlarıyla tamamladığı konuşmasının ardından HDP’nin, 2015 Genel Seçimleri için İzmir’den 26 milletvekili adayı tanıtıldı.

“HDP, YENİ BİR EV İÇİ DEMOKRASİSİ İÇİN SÖZ VERİYOR”

İzmir 1. bölge ilk sıra milletvekili adayı HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul  Kürkçü, yaptığı konuşmada,

“Bütün halkların birbirine saygılı olduğu güzel bir Türkiye için mücadele vereceklerini” belirterek, “HDP, yeni bir ev içi demokrasisi için size söz veriyor” dedi.

“İşin ortasındayız. Bunu hep birlikte başarıya ulaştırmaya kararlıyız asla ve asla başarısızlığı ihtimal olarak düşünmek istemiyoruz”  ifadelerini kullanan Kürkçü, HDP’nin sadece üyelerinin partisi olmadığını, “özgürlük için, demokrasi için yanıp tutuşan milyonların partisi olduğunu,  bu partiyi onlara ulaştırmakla görevli olduklarını”  kaydetti.

“İZMİRLİLERİN YÜREĞİNDE YOL AÇTIK”

“HDP  Kürdüstan’da Kürt’tür, Arap illerinde Araptır, Karadeniz’de Laz’dır, Ege’de Türkmen ve göçmendir. Türkiyen’in 81 ilinde her sandığında oya sahip bir başka parti var mı” diye soran Kürkçü, “Tüm hakların söz sahibi olduğu yeni bir ülke mümkün. İzmir değişiyor değişecek, bundan 10 yıl önce böyle bir toplantıyı bu salonlarda yaptırmazlardı. Daha üç yıl önce İzmir’in ilçelerine bizi sokmamaya çalıştılar, direndik kendimizi anlattık, yüreğimizi açarak kendimize İzmirlilerin yüreğinde bir yol açtık” diye konuştu.

“BÜTÜN İNANÇLARIN ÖZGÜRCE YAŞANDIĞI  BİR PARTİYİZ”

Hiç kimseye, hiç bir inanca önyargıları olmadığını belirten Kürkçü, “HDP, inançların tartışıldığı bir parti değil, bütün inançların özgürce yaşandığı bir partidir” dedi.

Kürkçü, konuşmasında daha önceki yıllarda kendilerine saldırılar olduğunu anımsatarak, çatışmalara girmeyeceklerini, saldıranların bir adım atması halinde iki adım geri çekilerek, mücadeleyi sandıkta yapacaklarını söyledi.

HDP’nin İzmir milletvekili adaylarının özgeçmişleri:

HDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayları

Ertuğrul KÜRKÇÜ

İzmir Birinci Bölge 1. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Gazeteci, Yazar, Editör

Doğum Tarihi:  05.05.1948'de

Bursa doğumlu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. 1970'te Türkiye Devrimci Gençlik Dernekleri Federasyonu (DEV-GENÇ) Genel Başkanlığına seçildi. Demokrat Dergisi, Özgür Gündem ve Evrensel gazetelerinde yazılar yazdı. IPS İletişim Vakfı'nın yürüttüğü Bianet'te Proje Koordinatörlüğü yaptı. Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisinin yayın yönetmenliğini yaptı ve biri "Karl Marks'ın Biyografisi" olmak üzere 2 çeviri kitabı yayınlandı.Siyasi Gazete, Sosyalist Emek, Ekmek ve Özgürlük dergilerinde editörlük görevini yürüttü. Özgürlük ve Dayanışma Partisinin (ÖDP) kurucuları arasında yer aldı.2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokundan Mersin Milletvekili olarak seçildi.HDK’nın ve HDP’nin kurucuları arasında yer aldı ve 1. Olağanüstü Kongre'de Sebahat Tuncel ile birlikte HDPEşbaşkanlığına seçildi. 2. Olağanüstü Kongresi'nde HDP Tüzüğü'ne eklenen bir madde ile HDP'nin Onursal Genel Başkanlığı’na getirildi. Halen HDK Eş Sözcülüğü görevini de sürdürmektedir.

Erkan CENGİZ

İzmir Birinci Bölge 2. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Çiftçi

Doğum tarihi: 1972

Diyarbakır doğumlu. Evli ve dört çocuk babasıdır. Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Halen tarımla uğraşıyor.  Dedesi Şeyh Şemsettin, 1925 yılında Şeyh Sait ile birlikte Diyarbakır Dağkapı meydanında idam edildi. 1990'lı yıllarda Mersin'de HEP ile başlayan özgürlük, barış ve demokrasi mücadelesini kesintisiz olarak sürdürdü. DTK delegesi olan Erkan Cengiz,toplumsal barış çalışmalarını yükseltmek üzere HDP'nin barış komisyonlarında yer aldı. 

Pınar AYDINLAR

İzmir Birinci Bölge 3. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Sanatçı

Doğum tarihi: 12. 02. 1979

İstanbul doğumlu. İki çocuk annesidir. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünden mezun oldu. Türkü Söylemek Lazım, Kırmızı Gül ve Mavi Bir Düş adlarıyla 3 albümü bulunansanatçıya 25 Mart 2009 tarihinde Dersim Kışla Meydanında yapılan mitingde ifade ettiği sözleri üzerine 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, HDP'den İstanbul Büyükşehir BelediyesiEşbaşkan adayı oldu.

 

Ayşe ERKEK

İzmir Birinci Bölge 4. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Muhasebeci

Doğum tarih: 05.08.1988

Mardin doğumlu. Ege Üniversitesi Meslek Yüksek OkuluMuhasebe ve Vergi Bölümünden mezun oldu.

 

Bahattin CANBEYLİ

İzmir Birinci Bölge 5. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Tıp Doktoru, Profesör

Doğum tarihi:

Şanlıurfa doğumlu. Evli ve üç çocuk babasıdır. 1965 yılında Ege Üniversite Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim görevlisi kadrosu ile başasistan olarak görev aldı. 1984 yılında, kendi isteği ile üniversiteden ayrıldı ve İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine cerrahi klinik şefi olarak atandı. 1999 yılında Harran Üniversitesinde cerrahi kliniği ana bilim dalı başkanı olarak görev yaptı. Dünya Laparoskopik Cerrahi Derneğininve Türkiye Cerrahi Derneğinin üyesidir. Halen Özel Ege Yaşam Hastanesinde genel cerrahi direktörü ve mesul müdür olarak çalışmaktadır.

 

Ahmet ÖNERGE

İzmir Birinci Bölge 6. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Avukat

Doğum tarihi: 04.03.1961

Bitlis, Mutki doğumlu. Evli ve iki çocuk babasıdır. DokuzEylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.Tayder’in kuruculuğunu ve ilk Genel Başkanlığını yaptı.Çağdaş Görmeyenler Derneği’nin kurucusu ve ilk başkanıoldu. Bitlisliler Derneği’nin kurucusu oldu ve Genel Sekreterliğini yaptı.  Ayrıca İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir şubesiüyelikleri söz konusu.

Hülya GÜRGÖR

İzmir Birinci Bölge 7. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Elektrik teknisyeni

Doğum tarihi: 01.01.1965

İzmir doğumlu. Evli ve iki çocuk annesidir. Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Teknisyenliği Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi ön lisans mezunu. Buca Eğitim ve Endüstri Meslek Lisesinde 23 yıl elektrik teknisyeni olarak çalıştı. 1980 sonrasında kamu emekçilerinin ilk sendikal örgütlenmelerinden olan Eğitsen’in kuruluşunu takiben sendikaya üye oldu. Eğitim iş kolundaki Eğitim İş ve Eğitsen’in birleşmesiyle kurulan Eğitim Sen’de şube yönetim kurulu ve disiplin kurulu üyeliği yaptı. İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesine de üye olan Gürgör, Evka 1 BAKEV Kadın Derneği yöneticiliği ve üyeliğinde bulundu.

 

Melike ARI

İzmir Birinci Bölge 8. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Ziraat Mühendisi

Doğum tarihi: 03.03.1975

İzmir doğumlu. Evli ve bir çocuk annesidir. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Uzun yıllar engellilerin kurduğu sivil toplum örgütlerinde değişik kademelerde görev aldı. Şu an Tüm Ege Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan vekili olup Tüm Engelliler Federasyonumüdürü olarak çalışmaktadır.

 

Bayram ERCAN

İzmir Birinci Bölge 9. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Tıp Doktoru

Doğum tarihi: 01.06.1974

Mardin doğumlu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Halen İzmir’de serbest hekim olarak görev yapmaktadır. 

 

Ülkü YALÇINKAYA

İzmir Birinci Bölge 10. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Takı Tasarımcısı

Doğum tarihi: 1972

Sinop doğumlu. 9 Eylül Üniversitesi Taş ve Metal İşlemeciliği Yüksek Okulundan mezun olmuştur.

 

Ayşe Fırtına ÖZEN

İzmir Birinci Bölge 11. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: İşçi

Doğum tarihi: 17.03.1969

1969 İzmir Kemalpaşa doğumlu. Evli ve 1 çocuk annesidir. Çocukluk ve gençlik yıllarında tarım işçisi, sonraki yaşamında da fabrikalarda işçi olarak çalıştı. Bir Türkmen Alevisi olan Ayşe Fırtına Özen, 1996 yılında Pir Sultan Abdal Derneği Kemalpaşa Şubesinde kurucu üyelik ve başkanlık yaptı. 2002 yılında DEHAP Kemalpaşa Şubesi  yönetim kurulunda görev aldı. Kuruluşundan başlayarak Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nda ve daha sonra Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nde ve Sosyalist Kadın Meclisinde mücadelesini sürdürdü.

 

Kamil AĞAOĞLU

İzmir Birinci Bölge 12. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Avukat

Doğum tarihi: 17.06.1981

Eskişehir doğumlu. Evli ve bir çocuk babasıdır. 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 2004 yılından bu yana İzmir’de avukatlık yapıyor. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) kurucu üyesi olup 2010-2011 döneminde ESP İzmir İl Örgütü Başkanı olarak görev yaptı.

 

İnci Dal

İzmir Birinci Bölge 13. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Sigortacı-Muhasebeci

Doğum tarihi: 01.04.1974

Ağrı, Eleşkirt doğumlu. Evli iki çocuk annesidir. Liseyi Ağrı’da bitirdi. 20 yıldır eşi ile birlikte İzmir’de sigortacılık ve muhasebecilik yapıyor. Bir dönem BDP Bornova ilçe yönetiminde görev aldı.

 

 

HDP İzmir 2. Bölge Milletvekilleri Adayları

Müslüm DOĞAN

İzmir İkinci Bölge 1. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Yüksek Mühendis

Doğum Tarihi: 15.10.1959

Sivas Divriği doğumlu. Evli ve bir çocuk babasıdır. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu.  Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı.Uzun yıllar SGK’da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP’nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır. 

 

Eylem YILDIZ

İzmir İkinci Bölge 2. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Avukat

Doğum Tarihi: 1975

Kars doğumlu. Evli ve bir çocuk annesidir.  Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde yüksek lisans yapıyor. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD)İzmir Şubesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi’nde birer dönem yöneticilik görevlerini yürüttü. Halen bu derneklerde ve Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesinde aktif olarak çalışıyor. İzmir Barosu İşkenceyi Önleme Grubu ve Ceza Muhakemesi Komisyonu’nda çalıştı. İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu yürütmesinde görev aldı. 

 

Zeki GÜL

İzmir İkinci Bölge 3. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Tıp Doktoru

Doğum tarihi: 05.03.1964

1964 Erzurum doğumlu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. 1987 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Çoğunluğu İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olmak üzere 25 yıldır dahiliye uzmanı olarak görev yaptı. 1996 yılından bu yana hekim örgütleri üyeliği yanında sendikal mücadele içinde oldu. 2004-2006 yılları arasında İzmir Tabip Odası başkanlığı, 2008 - 2010 yılları arasında da Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi üyeliği yaptı. TİHV kurucu üyeliği yanında Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olan Zeki Gül, İnsan hakları, cezaevleri, sağlık ve sosyal güvenlik alanlarında kurumsal faaliyet yürütmüştür. Köşe yazarlığı, televizyon sağlık programı yapımcılığı üstlenmiştir.

 

Pınar TÜRK

İzmir İkinci Bölge 4. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Muhasebeci

Doğum tarihi: 12.12.1988

İzmir doğumlu. Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümünden mezun oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde HDP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı oldu. Gezi direnişine katıldığı gerekçesiyle yaklaşık 5 ay tutuklu kaldı. HDP Parti Meclisi üyesi olan Pınar Türk, Emekçi Kadınlar Derneği ile Aktepe Dersimliler Derneği üyeliği yanında Sosyalist Kadın Meclislerinin aktif üyesi olarak çalışmaktadır.

 

İbrahim AKIN

İzmir İkinci Bölge 5. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Anaokulu Yöneticisi

Doğum tarihi: 15.04.1961

Uşak doğumlu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Lise mezunu olan Akın, sigorta acentalığı ve anaokulu yöneticiliği yapmaktadır. 12 Eylül Askeri Darbesinden sonra Devrimci-Yol davasından yargılanmış olup yaklaşık 7 yıl cezaevinde kalmıştır. Toplumsal Araştırmalar Vakfı ile Dostluk ve Dayanışma Vakfı kurucu üyesi oldu. Özgürlük ve Dayanışma Partisinde (ÖDP) PM üyeliği, İzmir İl Başkanlığı görevlerini yürüttü. Daha sonra Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP) ve takiben Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin (YSGP) kurucu üyelerinden oldu. Halen HDK’nin İzmir il ve bölge koordinasyonunda yer almaktadır.

 

Semra UZUNOK

İzmir İkinci Bölge 6. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Eğitimci

Doğum tarihi: 10.12.1965

Boşnak bir ailenin çocuğu olarak Erzincan’da doğdu. İzmir Dikili’de büyüdü. 10 yıl Çiğli`de anaokulu işletti. ÖDP’nin kuruluşunda yer aldı. 2002 yılında SDP kurucusu oldu ve iki dönem İzmir İl Başkanlığını yaptı. Türkiye Barış Meclisinde görev aldı. HDK ve HDP kurucusu oldu. HDK de Genel Meclis üyeliği, HDP de ise PM üyeliği görevlerini yürüttü. 2009 yerel seçimlerinde DTP’ den Bayraklı Belediye Başkan adaylığı, 2014 yerel seçimlerinde ise HDP’den Dikili Belediye Eşbaşkan adayı oldu. 

 

Berrin Esin KAYA

İzmir İkinci Bölge 7. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Avukat

Doğum tarihi: 1972

İzmir doğumlu. Bir çocuk annesidir. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi. 2005 yılında Elele Hareketi, 2009 ve 2012 yıllarında ise Ege Çevre ve Kültür Platformunda (EGEÇEP) dönem sözcülüğünü üstlendi. Halen EGEÇEP Yürütme Kurulunda görev yapıyor. 

 

Süleyman GÜNDÜZ

İzmir İkinci Bölge 8. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Müteahhit

Doğum tarihi: 1972

Muş doğumlu. Evli ve dört çocuk babasıdır. 1993 yılında Demokrasi Partisi (DEP) İstanbul Sultanbeyli İlçe GençlikKolu Başkanlığı yapmıştır. 1995-1999 arası HADEP örgütlenmesinde, gençlik ve belde başkanlıkları görevlerini yaptı. 1999-2001 yılları arasında İzmir Hacı Bektaşi Veli ve Pir Sultan Abdal Kültür ve Yaşatma Derneği Genel Başkanlığı yaptı. 2002 yılında yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde İzmir 2. Bölgeden DEHAP adayı oldu. 2010-2014 yıllarında Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) yönetim kurulunda görev aldı.

 

Dilek BAKIŞ

İzmir İkinci Bölge 9. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Eğitimci

Doğum tarihi: 1954

Adıyaman, Besni doğumlu. Bir oğlu ve 2,5 yaşında bir torunu var. Buca Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü mezunu. Bursa ve İzmir’de resim öğretmeni olarak görev yaptı. Eğitim-Sen İzmir 2 No’lu Şubede üç dönem örgütlenme sekreteri olarak görev yaptı. 2006’da emekli olduktan sonra Emek Partisi’ne üye oldu. HDP’nin kuruluşundan 2014 Aralık ayında yapılan 1. Olağan Kongreye kadar HDP İzmir İl Eş Başkanı olarak görev yaptı.

 

Özer AKDEMİR

İzmir İkinci Bölge 10. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Gazeteci, ekoloji aktivisti

Doğum tarihi: 1969

Nevşehir, Hacıbektaş doğumlu. Evli ve iki kız çocuğu babası. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinden 1993 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1998 yılında Evrensel Gazetesi Zonguldak muhabiri olarak başladı. Halen Evrensel gazetesi İzmir bürosunda muhabir ve Hayat Televizyonunda da "Çepeçevre Yaşam" adlı programın yapımcı ve sunucusu olarak çalışmaktadır. "Anadolu'nun 'Altın'daki Tehlike/Kışladağ'a Ağıt" ve "Kuyudaki Taş/Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği" adlı kitapları yayınlandı. Gazeteciliğinin yanı sıra Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Eş Dönem Sözcüsü ve Ekoloji Meclisi Koordinasyon Kurulu üyelikleri yapıyor.

 Zeynep ACAR

İzmir İkinci Bölge 11. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Tekstil işçisi

Doğum tarihi: 12.30.2015

Sivas doğumlu. Evli ve iki çocuk annesi. İlkokul mezunu. Daha önce Tekstil-Sen ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelikleri olan Zeynep Acar, şimdi ise HDP üyesi.

 

Şehnaz Baba AKTAŞ

İzmir İkinci Bölge 12. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: İşçi

Doğum tarihi: 10.01.1977

Muş doğumlu. Evli ve iki çocuk annesidir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulundan mezun oldu. Özel sektörde çalışıyor. Çiğli İnönü Mahallesi Kültür Derneği ve İzmir Demokratik Alevi Birliği Derneği üyesidir.

 

Hamdi ÖZTÜRK

İzmir İkinci Bölge 13. Sıradan Milletvekili Adayı

Mesleği: Sağlık Memuru

Doğum tarihi: 05.04.1947

Tokat, Artova doğumlu. Evli ve 3 çocuk babası. Trabzon Sağlık Koleji ve Açık Öğretim Fakültesi Sağlık bölümünde ön lisansını tamamladı. Mezuniyetini takiben Çorum ve İzmir’de Sağlık Bakanlığı bünyesinde, 1983 yılından itibaren de SSK’da sağlık memuru olarak çalıştı. Kamuda çalıştığı dönemde TÜSDER üyesi olan Hamdi Öztürk, emekli olduktan sonra ÖDP, sonraki yıllarda da EDP ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisine üye oldu.

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78