• BIST 9079.97
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9354
  • İzmir 16 °C

Selçuk, Turizm Sezonu açılışına hazır

Selçuk, Turizm Sezonu açılışına hazır
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
Selçuk, Turizm Sezonu açılışına hazır
 
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, turizm sezonunun ev sahipliğini yapmak için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Başkan Bakıcı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi adayı Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve Artemis tapınağı gibi önemli tarihi değerleri içinde barındıran Selçuk’ta üst düzey katılım beklediklerini ifade etti.  
Selçuk Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan açılış için tüm hazırlıklar tamamlandı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk Belediye Başkan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, ETİK Başkanı Mehmet İşler başta olmak üzere çok sayıda turizmcilerin de katılacağı açılış, 15 Nisan 2015 Çarşamba günü 14.00’te Selçuk İstasyon Meydanında başlayacak. Turizm Korteji ile İlçe merkezinde yürüyüş ile devam edecek etkinlik, İstasyon meydanında açılış konuşmaları ile sürecek.
 
‘Efes UNESCO Yolunda’ sergisi
 
Konuşmaların ardından İzmir 100.Yıl Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı “Bir Çağ Masalı Ege” adlı defile ile devam edecek olan etkinlikte, İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile Sakız Adası Müzik Grubu olan Nıkos Sgoutas & Sakıs Sezenıas sahne alacak. Konserlerin ardından katılımcılar, Selçuk Efes Kent Belleğine yapacakları gezide Artemis Kadın Danışma Merkezi’nde kurslara katılan kadınların hazırladığı “Efes UNESCO Yolunda”  adlı serginin açılışını gerçekleştirecek.
 
“Selçuk İstasyon Meydanı’nda buluşalım”
 
Turizm Haftası kapsamında sezon açılışının 15 Nisan günü Selçuk'ta yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmeye aday olan Efes Antik Kenti’nin listeye girmeye bir adım kala böyle bir etkinliğe de ev sahibi yapmasının önemine dikkat çekti. Turizm sezonu açılışı kapsamında Selçuk Belediyesi olarak tüm hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Başkan Bakıcı, başta ilçedeki turizmciler olmak üzere Odalara bağlı üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini ve Selçuk Halkını 15 Nisan 2015 Saat 14:00’te İstasyon Meydanında buluşmaya davet etti.       Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber      
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78