• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C

Aliağa'nın istihdam ve nüfus hareketleri

Aliağa'nın istihdam ve nüfus hareketleri
Yaptığı çalışmalar ile Aliağa’nın bugününe ve geleceğine değer katan İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD), düzenlediği ‘Aliağa’ya Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konferansıyla
İZASAD, ALİAĞA’NIN İSTİHDAM VE NÜFUS HAREKETLERİNİ MASAYA YATIRDI
 
Yaptığı çalışmalar ile Aliağa’nın bugününe ve geleceğine değer katan İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD), düzenlediği ‘Aliağa’ya Göç Hareketleri, İstihdam ve Nüfusun Nitelikleri’ konferansıyla Aliağa’nın istihdam ve nüfus hareketlerini masaya yatırdı. Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen konferansa Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr.  Bekir Türkmen konuşmacı olarak katıldı.
 
Aliağa’daki Nüfus, iş gücü ve istihdam sorunlarının ayrıntılarıyla ele alındığı konferansa Aliağa ilçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri Raşit Özkan, Murat Kuzumoğlu, Emriye Erdoğan, Hilkat Çelik ve Altan Yıldırım katıldı.
 
Türkmen katılımcılara; genelde Türkiye’deki her il, özelde İzmir’de yaşanan göç hareketleri, Aliağa’da 2007-2014 yılları arasında yaşanan göç hareketleri, Aliağa’ya yoğun iş gücü arzı, Aliağa’da nüfusun nitelikli hale getirilebilmesi için alınabilecek önlemler konusunda sunum yaptı.
 
BAYRAM YILMAZ: SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÇALIŞMALARINI ÇOK ÖNEMSİYORUM
Sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını çok önemsediğini belirten Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Toplumun sorunları sadece bir kurumun veya birilerinin görevi ve sorumluluğun da değildir. İstihdam, güvenlik ve eğitim ülkede yaşayan herkesin katkı yapması gereken alanlardır” diye konuştu.
 
 
TÜRKMEN: ALİAĞA’NIN NÜFUSU İZMİR’E GÖRE 4 KAT ARTTI
Aliağa’nın göç almasındaki en büyük sebebin, ekonomide geleceğin sanayide görülüyor olmasından kaynaklandığını dile getiren Yrd.Doç.Dr.  Bekir Türkmen, Aliağa nüfusunun İzmir nüfusuna göre 4 kat fazla arttığını ifade ederek şöyle devam etti: “Rakamlara bakıldığında 2007-2014 yılları arasında İzmir il nüfusu yüzde 10 artış gösterirken, aynı dönem içerisinde Aliağa nüfusu yüzde 39 artış gösterdi. Bunun sebebi insanların Aliağa’da iş bulma olasılığının yüksek olmasıdır. Bu görüşü destekleyen başka bir faktörde Aliağa’da yüzde 55 erkek yüzde 45 kadın nüfus var. Sanayiye yönelik işler konusunda kadınlara istihdam arttırıcı nitelikler kazandırılamadığı için de Aliağa erkeklerin daha fazla ilgisini çekiyor”
 
“ALİAĞA’YI LİVERPOOL’A BENZETİYORUM”
Sanayileşme ile göç arasında doğrudan bir ilişkinin olduğunu, sanayileşen bölgelerde; hem göç hem de doğum sebebiyle göç artışlarının yaşandığını söyleyen Türkmen, Aliağa’yı sanayi devrimi’nin yaşandığı İngiltere’nin şehri Liverpool’a benzetti. Türkmen, “Aliağa deniziyle ve coğrafyasıyla, havadan çekilmiş bir fotoğrafına baktığımız zaman Liverpool’a oldukça benzemektedir. İngiltere’deki Sanayi Devriminde Aliağa’dakine benzer göç olguları yaşandı.  Aliağa’nın, Liverpool’un sanayideki, sanattaki, spordaki başarısını yaşayabilmesi için her türlü girişimde bulunulabilir. Sosyal öngörülebilirlik çalışmaları yapılabilir” diye konuştu.
 
KESKİNOĞLU: ÜRETİMİMİZ ARTTIKÇA BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ
Konferansa ev sahipliği yapan İZASAD’ın Başkanı Rahmi Keskinoğlu konferansın açılış konuşmasında, dünyadaki sınırlı kaynaklarla sonsuz ihtiyaçların karşılanması zorunluluğu ve küreselleşme olgusunun acımasız rekabet ortamının dünyada hızlı bir değişime neden olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Bu değişim insanları, toplumları, şirketleri, devletleri ve ulusları derinden etkiledi. Bu değişim yeni güç dengelerine uygun olarak yeni bir dünya düzeninin temellerini atmaya başladı.  Günümüzde ülkelerin başarısı büyük ölçüde değişime uyum sağlayabilmelerine ve milli hedeflerinin gerçekleştirilmesinde ellerinde bulundurdukları kaynakları etkin ve etkili kullanabilmelerine, hızla değişen dış ve iç dinamikleri kontrol altında tutabilmelerine bağlıdır.
 
Başarılı olan ülkeler hızla gelişerek dünyanın zenginlik ve refahından en üst düzeyde yararlanmakta, başarısız olanlar ise dışa bağımlılıkları artarak ağırlaşan ve karmaşıklaşan sorunlar altında ezilmektedir. İlçemizde bulunan bütün kuruluş ve şahısların, kazanç elde etmeye odaklanmalarını, kontrol edilebilen değişkenlere ağırlık vererek kazançlarını sürekli hale getirmelerini istiyoruz. İZASAD olarak bizler, sanayimiz güçlendikçe, üretimimiz arttıkça ve Aliağa zenginleştikçe birlikte büyüyeceğimizi ve ortaya çıkacak olan katma değerleri birlikte paylaşacağımızı biliyoruz.”  
 
Konferanstan sonra programı düzenleyen İZASAD yönetimine teşekkür eden Aliağa ilçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, konuşmacı Yrd.Doç.Dr.  Bekir Türkmen’e de teşekkür plaketi ve çiçeği takdim etti. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78