• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İzmir 25 °C

Aliağa'da okuryazar oranı % 100'e ulaştı

Aliağa'da okuryazar oranı % 100'e ulaştı
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Hızlı nüfus artışıyla ön plana çıkan İzmir’in Aliağa ilçesi eğitim düzeyi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Aliağa İlçe Milli Eğ
ALİAĞA’DA OKURYAZAR ORANI YÜZDE 100’E ULAŞTI
 
Hızlı nüfus artışıyla ön plana çıkan İzmir’in Aliağa ilçesi eğitim düzeyi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Aliağa İlçe Milli Eğitim’den alınan bilgilere göre ilçe halkının eğitim ve kültür seviyesi ülke standartlarına göre yüksek düzeyde olup, okur-yazarlık oranının yüzde 100’e ulaştığı öğrenildi. Şuan da 57 adet örgün eğitim kurumuna sahip olan Aliağa’da 14 bin 564 öğrenci eğitim görüyor. Örgün eğitimin dışında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren 23 adet kurs merkezi bulunuyor.
 
ALİAĞA’YA 9 YENİ OKUL MÜJDESİ
Hızlı nüfus artışına paralel olarak, ihtiyaca cevap vermesi adına Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 3 ilkokul, 3 ortaokul ve 3 lise yapımını 2015 programına dahil etti. Yetkililer, programa dahil edilen okullar için gerekli çalışmaların ve müracaatların yapıldığını, en kısa zaman içerisinde yasal zorunlulukların yerine getirilmesiyle beraber temel atma sürecinin başlatılacağını belirtti.  
 
ALİAĞA’DA MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI 80 EĞİTİM KURUMU BULUNUYOR
Aliağa İlçe Milli Eğitim verilerine göre, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ilçede Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden resmi ve özel olmak üzere toplam 80 eğitim kurumu bulunuyor. Bu kurumlar ve öğrenci sayıları şöyle; 6’sı özel 8 Anaokulunda bin 388 öğrenci, 1’i özel 23 ilkokulda 4 bin 558 öğrenci, 1’i özel 15 Ortaokul ’da 3 bin 999 öğrenci, 1 özel 10 Ortaöğretim ’de 4 bin 579, 1 Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde 40 öğrenci eğitim görüyor. Bunların dışında 4 Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, 1 İş Makineleri Operatörlük Kursu, 4 Özel Dershane, 1 Merkez Denizcilik ve Gemi Adamları Kursu, 5’i ortaöğretim ve 1’i yükseköğretim(Erkek) olmak üzere 6 özel öğrenci yurdu, 1 özel öğrenci etüt merkezi, 2 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi, 2 Özel Kurs Merkezi, 1 Halk Eğitim Merkezi ve 1 Rehberlik ve Araştırma merkezi bulunuyor.
 
İlçede özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik 9 ilkokul, 10 ortaokulda 47 öğrenci, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde 40 öğrenci olmak üzere toplam 87 öğrenci özel alt sınıflarda özel eğitim hizmetlerinden yararlanabiliyor.
 
HAMDİ BAŞARAN TEKNİK VE EĞİTİM MERKEZİ 2015-2016 DÖNEMİNDE EĞİTİME AÇILIYOR
Aliağa Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi(METEM)’nin ihtiyaca cevap verememesi üzerine, HABAŞ Demir Çelik A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran’ın yapımını üstlendiği ‘Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi’ 2015-2016 döneminde eğitime açılıyor.
 
32 dönümlük alanda, yaklaşık 18 bin metre karelik kapalı alana inşa edilen Hamdi Başaran Teknik ve Eğitim Merkezi’de; 40 derslik,4 atölye, öğrenci yemekhanesi, 400 kişilik konferans salonu, basketbol ve futbol sahası, 400 kişilik de amfi tiyatro bulunacak. Yeni okul devreye girmesi ile birlikte 2 bin olan öğrenci sayı yaklaşık 2 bin 500 kişiye ulaşacak.
 
15 ÖĞRENCİYE 1 ÖĞRETMEN DÜŞÜYOR
Alınan verilere göre Aliağa’daki okullarda 15 öğrenciye 1 öğretmen düşüyor. 2014-2015 döneminde Aliağa’da eğitim veren kurumlarda 914 kadrolu öğretmen, 28 müdür, 40 müdür yardımcısı, 2 müdür başyardımcısı görev yapıyor. Bu öğretmenlerin 61’ü okul öncesi öğretmeni, 222’si sınıf öğretmeni, 631’i de branş öğretmeni olarak görev yapıyor. Aynı eğitim kurumlarında 463 derslik bulunmakta olup, derslik başına da 31 öğrenci düşüyor.
 
 
ALİAĞA’DA EĞİTİM VEREN OKULLAR
Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aliağa Anadolu Lisesi, Aliağa Anaokulu, Aliağa Barbaros Anadolu Lisesi, Aliağa Cumhuriyet İlkokulu, Aliağa Lisesi, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aliağa Ortaokulu, Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe, Aliağa Özel Eğitim Uygulama Merkezi Iı. Kademe, Aliağa Rehberlik Ve Araştırma Merkezi, Aliağa Toki İlkokulu, Aliağa Toki Ortaokulu, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi, Aliağa 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi, Alp Oğuz Anadolu Lisesi, Aşağı Şakran İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Atatürk Ortaokulu, Bozköy Dörtyıldızlı Demir Çelik İlkokulu, Çakmaklı İlkokulu, Çaltıdere İlkokulu, Çıtak İlkokulu, Fatih İlkokulu, Fatih Ortaokulu, Gazi İlkokulu, Gazi Ortaokulu, Güzelhisar İlkokulu, Habaş Hamdi Başaran Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Hasbi Şengül İlkokulu, Helvacı Ortaokulu, Heydar Aliyev Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Horozgediği İlkokulu, Karakuzu İlkokulu, Mehmet Saka İlkokulu, Mehmet Saka Ortaokulu, Mustafa Güngör Çolakoğlu Anadolu Lisesi, Namık Kemal İlkokulu, Ömer Lütfi Tunca İlkokulu, Petkim İlkokulu, Petro-Kimya İlkokulu, Petro-Kimya Ortaokulu, Şehit Çavuş Bülent Kula İlkokulu, Şehit Çavuş Bülent Kula Ortaokulu, Şehit Kemal İlkokulu, Şehit Kemal Ortaokulu, Şehit Sebahattin Karakaplan İlkokulu, Şehit Sebahattin Karakaplan Ortaokulu, Yukarı Şehit Kemal İlkokulu, Yeni Şakran Yunus Emre İlkokulu, Yeni Şakran Yunus Emre Ortaokulu, 80.yıl Çamlık İlkokulu, 80.yıl Çamlık Ortaokulu.   Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber   
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78