• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Vietnam Heyeti Aliağa'da...

Vietnam Heyeti Aliağa'da...
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber
VİETNAM HEYETİ TÜRK GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜNÜ İNCELEDİ
 
Vietnam Ulaştırma Bakanlığı Uluslararası İş birliği departmanı Genel Müdürü Mr. Pham Thanh Tung, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldi.  
 
Türkiye’de çeşitli temaslarda bulunan Mr. Pham Thanh Tung ve beraberinde ki heyet,  ziyareti kapsamında Aliağa’da faaliyet gösteren Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ni de(GEMİSANDER) ziyaret etti.
 
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, dernek toplantı salonunda ağırladığı yabancı konuklarına Gemi Geri Dönüşüm tesislerinin işleyişi hakkında detaylı bilgi verdi, merak edilen soruları yanıtladı.
 
BARKOVİZYON EŞLİĞİNDE BİRİFİNG…
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının girişimiyle gerçekleşen ziyarette; Deniz Ticareti Genel Müdürü Mustafa Çalışkan ile birlikte Aliağa Liman Başkanı Behlül Karataş’ta Vietnam heyetine eşlik ederken, GEMİSANDER Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu. 
 
Vietnam heyetini barkovizyon eşliğinde bilgilendiren GEMİSANDER Atık Yönetim Sorumlusu Ersin Çeviker,  geri dönüşüme kazandırılmak üzere tesislere getirilen gemilerin tabi tutulduğu yasal süreci, sökümün hangi şartlar altında ve nasıl gerçekleştirildiği, işçi sağlığı ve çevre duyarlılığı noktasında zorunlu ve zorunlu olmadığı halde alınan önlemleri,  taraf olunan uluslararası sözleşmeler gereği yerine getirilen yükümlülükleri, tesislerin konuşlandığı bölgenin coğrafi konumu, sektörün ekonomiye ve istihdama olan katkısı konularında brifing verdi. Toplantı sonrası tesisleri gezen ve yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vietnam heyeti, tesis yetkililerinden söküm çalışmalarının işleyişine yönelik bilgi aldı. 
 
SÖKÜM İŞLEMLERİ KAYIT ALTINA ALINIYOR
Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan GEMİSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, şunları söyledi: “Kapısı herkese açık olan tesislerimizi dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen resmi heyetler sık sık  ziyaret ediyor. Bugünde Vietnam ülkesinden çok kıymetli bir heyeti ağırladık tesislerimizde. Aslında en son Kuito örneğinde yaşadığımız gibi basında çıkan yanlı ve asılsız haberler nedeniyle ziyaretimize gelen heyetler buraya bir takım ön yargılarla geliyorlar. Ancak tesislerimizi gelip gördükten sonra fikirlerinin tamamen değiştiğini bize yine bizzat kendileri söylüyorlar. Kaldı ki biz tesislerimizde misafir ettiğimiz konuklarımıza hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz. Baret, İş elbisesi, ayakkabı, maske  gibi çalışma esnasında kullanılması gereken kişisel ekipman kurallarına uymak şartıyla tesislerimizi yerinde incelemelerine müsaade ediyoruz. Konuklarımızla yaptığımız görüşmeleri basına açık bir şekilde yapıyoruz. Yine bu ziyaretlerde ilgili bakanlıklarımızın temsilcilerini bizzat davet ederek görüşmelerimizi onların nezaretinde gerçekleştiriyoruz. Kaldı ki bizim hiç kimseden saklayacak, gizleyecek bir tarafımız yok! Üstelik kamuoyunun bilgisi dahilinde olmayan bir bilgiyi de bu vesile olarak paylaşmakta yarar görüyorum. AB bayraklı gemilerin sökümünde özellikle İngiliz donanmasına ve diğer AB ülkeleri donanmalarına ait gemilerinin sökümü internet üzerinden canlı yayın kameraları ile 24 saat ilgili ülkelerin devlet kurumlarına canlı olarak izlettiriyoruz. Ayrıca geminin baştankara edilmesinden son parçanın sökülmesine kadar olan süreci kayıt altına alıyoruz. Bu kayıtları arşivlediğimiz gibi,  belge olarak da ilgili ülkelerin çevre ve savunma bakanlığına gönderiyoruz.”
 
TÜM DÜNYAYA YAYINLANMASI HEDEFLENİYOR
Tesislerde geri dönüşümü sağlanan gemilerin söküm süreçlerini internet üzerinden tüm dünyaya yayınlamayı hedeflediklerini açıklayan Başkan Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hali hazırda uyguladığımız kamera sistemini daha modern ve hızlı hala getireceğiz. Bu sistem sayesinde basın mensupları, çevre kuruluşları ve vatandaşlarımız GEMİSANDER’in resmi internet sitesinden Tesislerimizde ki tüm firmaların faaliyetlerini canlı olarak izleyebilecekler”
 
ŞİMŞEK: 10 MİLYON TL'LİK ÇEVRE YATIRIMI YAPTIK
Gemi Geri Dönüşüm sektöründe dünya lideri olmanın haklı gururunu yaşadıklarını, ancak başarının da sorumluluğu beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Adem Şimşek, “Bugüne kadar tesislerimize 10 milyon TL'lik çevre yatırımı yaptık. Dünya kamuoyu, Türkiye’nin gemi geri dönüşüm sektöründe özellikle de çevre ve işçi sağlığı konusunda tek ülke olduğunu kabul ediyor, tasdikliyor ve diğer de ülkelere örnek gösteriyor. Bu nedenle de Avrupa Birliği AB bayrağı taşıyan gemilerin geri dönüşümüne yalnızca Türkiye’de izin veriyor. Nihai hedefimiz bu avantajlarımızı sektörün lehine kullanmak ve uluslararası ticari ilişkilerimizi de güçlendirerek 2012 yılında yakaladığımız 927 bin tonluk hurda çelik rekorunu egale edip, 1 milyon tonluk hurda çelik üretimine erişmektir” diye konuştu 
  Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber  
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78