• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C

Meydanlarda ücretsiz internet keyfi

Meydanlarda ücretsiz internet keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pilot uygulamasına Pasaport’ta başladığı kablosuz internet hizmeti, kentin yoğun olarak kullanılan 7 noktasına daha taşınıyor. / Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Habe
MEYDANLARDA “ÜCRETSİZ İNTERNET KEYFİ” BAŞLIYOR
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin pilot uygulamasına Pasaport’ta başladığı kablosuz internet hizmeti, kentin yoğun olarak kullanılan 7 noktasına daha taşınıyor. Haziran ayında bitirilmesi planlanan altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından İzmirliler, kentin 8 farklı noktasındaki ücretsiz internet hizmetinden ücretsiz faydalanabilecek.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile birlikte hayata geçirdiği kablosuz internet projesi için ihale süreci tamamlandı. Gündoğdu Meydanı, Kültürpark (Fuar), Konak Meydanı, Pasaport, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Tarihi Havagazı Fabrikası, Buca Hasanağa Spor Kompleksi ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kurulacak WizmirNET” kablosuz ağı için altyapı çalışmaları başladı. Kablosuz internet ağı ilk etapta Pasaport ile Konak ve Gündoğdu meydanlarında başlayacak. Haziran ayında diğer noktalarda da (Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi, Tarihi Havagazı Fabrikası, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Buca Hasanağa Spor Kompleksi, Kültürpark) devreye girecek kablosuz internet ağına bağlanan İzmirliler, akıllı telefon, tablet ve taşınabilir bilgisayarlarından açık alanda internete girebilecek.
WizmirNET kablosuz ağına bağlanan kullanıcılar, kimlik doğrulama sayfasından kayıt olup cep telefonlarına gelen şifreyi girerek internet hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bir kez alındıktan sonra 24 saat boyunca geçerli olan şifreyle 8 noktadan yayın yapan kablosuz istasyonlardan internete girilebilecek. Aynı zamanda “kentli numarasıyla” da giriş yapılabilecek kablosuz internet hizmetinin Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde kapalı salonlarda, Havagazı Fabrikası ve Aşık Veysel Rekreasyon alanında ise hem kapalı hem de açık alanlarda verilmesi planlanıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin farklı medyalar üzerinden yaptırmış olduğu anketler de yine kablosuz internet hizmeti üzerinden İzmirlilere ulaştırılacak.
 
KIYI PROJESİNE ÖZEL TASARIM
Kablosuz internet projesinin pilot uygulaması geçtiğimiz Şubat ayında, İzmirdeniz Projesi kapsamında Pasaport’ta yer alan meydanda oluşturulan WiFi noktasında başlamıştı.  İzmirdeniz Projesi’nin ruhuna uygun özel tasarımıyla dikkat çeken WiFi noktası, işlevselliğiyle yeni bir sosyal çekim merkezi oluşturdu. Doğal ahşap ile teknolojik malzemelerin bir arada kullanıldığı 6 adet modülden oluşan WiFi noktası, geceleri led teknolojisiyle aydınlatılan yarı saydam üst örtüsü ile kullanıcılarına konforlu bir dinlenme alanı sağlıyor. İlk günden itibaren özellikle gençler tarafından büyük ilgi gören WiFi noktasında internete girerken aynı zamanda telefonların şarj edilebilmesi için USB üniteleri Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78