• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İzmir 15 °C

Bolluk Bereket Festivali 2015 başlıyor.

Bolluk Bereket Festivali 2015 başlıyor.
BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından, Karşıyaka Belediyesi destek ve işbirliği ile düzenlenen ‘’Bolluk Bereket Festivali 2015’’,
‘’BOLLUK BEREKET FESTİVALİ 2015’’,  ‘’İÇİNDEKİ BEREKETİ UYANDIR’’  SLOGANIYLA MAYIS AYINDA İZMİR’DE…
 
BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi tarafından, Karşıyaka Belediyesi destek ve işbirliği ile düzenlenen ‘’Bolluk Bereket Festivali 2015’’,  ‘’İçindeki Bereketi Uyandır’’  sloganıyla 9-10 Mayıs tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek.
 
Yaşamın her alanında farkındalık yaratıp, birden bütüne ulaşarak ‘’bereket’’ yaratmayı hedefleyen festival, kişisel gelişim alanında gerçekleştirilecek uygulama ve workshop çalışmalarıyla ziyaretçilerini oldukça renkli bir farkındalık yolculuğuna çıkaracak. 
 
Alanında yetkin kişilerin katılımıyla evde, işyerinde, sağlıkta, düşüncede, ikili ilişkilerde ''bolluk bereket''in önem ve bilincinin aktarılacağı festivalde ziyaretçiler, çeşitli uygulama atölyeleri, yoga, meditasyon, dans ve mantra çalışmaları aracılığıyla hayata farklı yönden bakma şansı da bulacak.
 
Festival kapsamında, farkındalık, tai chi, medikal yoga, kahkaha yogası, taşla, müzikle, renkle ve mantralarla şifa, astroloji, radyestezi,  homeopati, melek enerjisi gibi konularla tanışma fırsatı yakalayacak olan ziyaretçiler, eğitim seminerlerini izleyerek, merak ettikleri konular hakkında bilgi edinebilecek.
 
SOSYAL SORUMLULUK DESTEĞİMİZ İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN
İzmir, aynı zamanda baharın müjdecisi olan Hıdrellez’i de,  ‘’Bolluk Bereket Festivali’ ile birlikte karşılayacak.
 
Hıdırellez sabahı olan 6 Mayıs Çarşamba sabahı, Bostanlı sahilinde Hıdırellez ritüelleri yapılarak, tekneyle denize çıkılacak.
 
Hıdırellez coşkusuyla güzel dileklerde bulunulurken, festival alanında oluşturulacak dilek ağacına bağlanacak kurdele bağışından elde edilecek gelir, işitme engelli çocukların eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak.
 
İşitme engellilerin toplumla kaynaştırılmasını hedefleyen festivalin bazı seminer ve atölye çalışmalarında işaret dili rehberi kullanılacak. Böylece işitme engelli vatandaşlar, ilgi duydukları kişisel gelişim konuları hakkında bilgi edinerek meraklarını giderebilecek.
 
SEDA BAĞCAN, MANTRALARINI SÜRPRİZ BİR KOROYLA SÖYLEYECEK
Mantra müziğinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi Seda Bağcan, festival kapsamında, 10 Mayıs Pazar günü, işitme engelli çocukların da içinde yer aldığı bir koro eşliğinde konser verecek. 
BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi’nin ‘’Engelsiz Sanatı Destekliyoruz’’ sloganıyla başlattığı etkinliklerden biri olan konser kapsamında, işitme engeli olan ve olmayan çocukların birlikte oluşturduğu koro (Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu, Zeynep Semahat Erişen İlköğretim Okulu, Tevfik Fikret Lisesi),  işaret dilini kullanarak, sanatçıyla birlikte evrene barış çağrısında bulunacak.
 
İŞİTME ENGELLİLERE YÖNELİK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ 
BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi, yaklaşık 2 yıldır yaptığı çeşitli projelerde işitme engelli dostlara destek veriyor. Özellikle farkındalık odaklı çalışmalarla işitme engeli olan ve olmayanları bir araya getirerek toplumsal duyarlılığı arttırmayı hedefleyen atölye, sanatsal projelerini ‘’Engelsiz Sanatı Destekliyoruz’’ sloganıyla hayata geçirdi. Bunlardan ilki ‘’Sessizlikte Dans’’tı. Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu ile Tevfik Fikret Lisesi öğrencilerini aynı sahnede buluşturan etkinlikte izleyiciler de kulak tıkacı takarak sessizlerin dünyasında varolmayı deneyimlediler.
‘’Duymazdan Gelme, Sen de Dahil Ol’’ Farkındalık Gösterisi’nde ise işitme engelli Erdal Giraylar’ın yazıp yönettiği bir sahne performansı sergilendi. Giraylar, izleyicilerden rastgele seçtiği kişileri sahneye alarak, işaret ve hareketlerle onlara yapılması gerekenleri anlattı. İzleyiciler, bu gösteride, duymadan ve konuşmadan iletişim kurmanın mümkün olduğunu eğlenerek öğrendiler.
 
‘’Sessiz Film’’ projesinde ise İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği’nin film ekibi, gerçek bir film setine götürülerek profesyonel anlamda bir film ekibiyle tanışmalarına aracı olundu. Güzel Köylü film setini ziyareti sırasında, hem sanatçılarla hem de teknik ekiple bir arada olma fırsatı yakalayan işitme engelli dostlarımız sordukları sorularla vizyonlarını geliştirdiler. 
 
‘’Sessiz Koro’’ projemizde ise yine duyabilen ve duyamayan öğrencilerden oluşturulan bir koro, Seda Bağcan’la birlikte aynı sahnede olmaya hazırlanıyor. Mantra müziğinin ülkemizdeki ilk ve tek temsilcisi Seda Bağcan’ın parçalarını işaret diliyle söyleyecek olan koroya, zaman zaman sanatçı da işaret dili kullanarak eşlik edecek. Bolluk Bereket Festivali kapsamında evrene barış çağrısında bulunulacak. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78