• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Ruhani Lider Bartholomeos Selçuk’ta

Ruhani Lider Bartholomeos Selçuk’ta
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / iki günlük programı kapsamında Selçuk’a gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, St. Jean Kilisesinde
RUHANİ LİDER BARTHOLOMEOS SELÇUK’TA...
 
iki günlük programı kapsamında Selçuk’a gelen Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, St. Jean Kilisesinde düzenlenen Aziz Ioannis Yortusu ayinini yönetti. Ayin sonunda Ege’nin büyülü havasında kendilerini burada ağırlayan ve ayine destek veren İzmir Valisine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına, Selçuk Kaymakamına ve özellikle de Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı’ya teşekkür etti.
 
Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, iki günlük Selçuk programının birinci gününde Efes Antik Kenti içerisindeki Meryem Kilisesinde akşam ayinini yönetti, ikinci gününde ise St. Jean Kilisesinde düzenlenen Aziz Ioannis Yortusu ayinini yönetti. Ayine Selçuk belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Başkan yardımcısı Dr. Bülent Cinel, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris ve Eşi Yvi Moharitsch Tsakiris, Kıbrıs, Kavala, Seres, Midilli, Atina, Girit ve çevre illerden gelen çok sayıda Ortodoks katıldı.
 
SELÇUK’A BU YIL İÇİNDE İKİ KEZ GELDİM
Bartholomeos’un yönettiği ve yaklaşık iki saat süren ayinde Aziz Ioannis için dua edildi. Ayin sonunda Türkçe açıklama yapan Ortodoksların Ruhani Lideri Fener Rum Patriği Bartholomeos, “Yüce Allah’ın takdiri, hükümetimizin duyarlılığı ve siz İzmirli kardeşlerimin sevgisiyle bu yıl içinde ikinci kez bölgeyi ziyaret imkanı buluyorum. Bugün ömür boyunca sevgiyi vaaz etmiş İsa Mesih’in havarilerinden Aziz Ioannis’i anmaktayız.”dedi.
 
İZMİR VE SELÇUK PROTOKOLÜNE TEŞEKKÜR 
Efes’te ve genel olarak İzmir bölgesinde mübadele ile ayrılmış Rumlar’ın çocukları ve torunlarının da ayine katıldıklarını belirten Bartholomeos; “Onların ataları gittikleri yeni ülkelerinde buranın özlemi ve anılarıyla yaşadılar. Topraklarına duydukları hasreti ve sevgiyi çocuklarına da aşıladılar bu nedenle tüm İzmirlilerin Yunanistan’ın pek çok şehrine dağılmış hemşerileri bulunmaktadır. Mübadele ile hayatları külliyen değişen Türkler’in ve Rumlar’ın torunları dileriz ki; halk arasındaki en sağlam köprüyü kurarlar. Bu istikamette emeği geçen İzmir Valisi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Ticaret Odası Başkanı, Selçuk Kaymakamı ve Selçuk Belediye Başkanına tebriklerimizi ve samimi şükranlarımızı arz ederiz.
 
BAŞKAN BAKICI’YA ÖZEL TEŞEKKÜR
Bartholomeos; “Sayın belediye başkanına bizimle birlikte dualarımızı birleştirdikleri için, ülkede, memleketimizde ve bütün dünyada barışın sağlanması için bizimle beraber dua ettikleri için son derece müteşekkirim. Kendisine özellikle teşekkür ederim” dedi.
 Bartholomeos, son olarak; Aziz İonnias’ın mezarı başında Ege’nin bir sevgi denizi olması için iki halkın refah, bereket ve barış içinde yaşamalarını diledi.  Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78