• BIST 9548.09
  • Altın 2501.797
  • Dolar 32.4872
  • Euro 34.5381
  • İzmir 23 °C

Kemalpaşa’ya Kültür Merkezi Müjdesi

Kemalpaşa’ya Kültür Merkezi Müjdesi
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası olması sebebiyle Kemalpaşa Konağı’nda hemşireleri ağırlayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, içinde sinema salonundan sanat galerisine kadar / Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Berg
KEMALPAŞA’YA KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ
 
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası olması sebebiyle Kemalpaşa Konağı’nda hemşireleri ağırlayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, içinde sinema salonundan sanat galerisine kadar birçok yapıyı bulunduran Kemalpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nin temelini 45 gün içinde atacaklarını müjdeledi. 
 
Kemalpaşa’nın uzun yıllardır beklediği müjdeli haber Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’dan geldi. 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası olması sebebiyle Kemalpaşa Konağı’nda hemşireleri ile ailelerini ağırlayan ve burada önemli açıklamalarda bulunan Başkan Uğurlu, içinde sinema salonundan sanat galerisine kadar birçok yapıyı içinde bulunduracak Kemalpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nin temelini 45 gün içinde atacaklarını söyledi. 
Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Doğan Yıldırım’ın da hazır bulunduğu kahvaltıda konuşan Başkan Uğurlu, kentin yeni bir kimliğe kavuşacak çalışmaları hızlı şekilde yürüttüklerini söyledi. 
Kemalpaşa’da kentsel dönüşümün ve sosyal hayatın canlandırılmasının önemine dikkat çeken Başkan Uğurlu, “Şu anda bulunduğumuz tarihi bina, uzun yıllar atıl durumda bekliyordu. Bizim ilk işimiz Kemalpaşa Konağı’nı restore ederek kullanıma açmak oldu. Bugün hemşire kardeşlerimizi burada ağırladık. Bir ay sonra ise yine buraya çok yakın olan tarihi hamamı faaliyete sokacağız. O hamamın da etrafını boşaltıyoruz. Amacımız kentsel dönüşümde bu bölgenin tarihi dokusunu bozmadan,  yeni Kemalpaşa’yı kurmak” diye konuştu. 
İlçenin sosyal faaliyetler açısından kısır bir yer kaldığına dikkat çeken Başkan Uğurlu, bu noktada çalışmaları tamamladıklarını açıklayarak, “Akşam olduğu zaman vatandaşlarımız, ailesini götüreceği bir alan bulamıyor; hatta sinema için bile Bornova’ya gitmek zorunda kalıyor. Biz de buradan hareketle bir proje planlamıştık. İnşallah 45 gün içinde Kemalpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nin temelini atacağız. İçinde sinema, kültür ve konferans salonu, bayanlara özel fitness merkezi, güzel sanatlar galerisi ile gençlik merkezi’nin bulunacağı bu çoklu yapıyı, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. 
 
BİLGİ EVİ İNŞATI BİTMEK ÜZERE
İlk örneğini Örnekköy’de atıkları Bilgi Evleri’nin kısa sürede hizmete vermeye başlayacağını ifade eden Başkan Uğurlu, “Şu anda bir tanesini tamamlanmak üzereyiz. Bu Bilgi Evleri’nden 4 tane daha yapacağız. Binanın bir kısmını, şark köşesi olarak hazırladık. Hanım kardeşlerimiz dilerlerse kınalarını burada yapabilecek veya misafirlerini ağırlayacak. Cenazesi olan vatandaşlarımız ise burayı taziye evi olarak kullanabilecek” ifadesinde bulundu. Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz üzere belediyemize bağlı dershanemizin 1500’e yakın öğrenci ve 40’da öğretmeni bulunuyor. Bilgi Evi’nde gariban öğrencilerimize bu öğretmenlerimiz ders de verebilecek. Böylece öğrencilerimizin kaliteli eğitim almasının önü açılacak.”
   Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78