• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İzmir 25 °C

ACI'nın sergisi açıldı

ACI'nın sergisi açıldı
Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl yaşanan ve 301 madencinin şehit olduğu faciaya tanıklık ederek / Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /
GAZETECİLERİN AĞLATAN 'SOMA 301' SERGİSİ
 
Manisa'nın Soma ilçesinde geçen yıl yaşanan ve 301 madencinin şehit olduğu faciaya tanıklık ederek, o anları fotoğraflayarak Türkiye ve Dünya'ya duyuran İzmirli foto muhabirlerinin "Soma 301" fotoğraf sergisi açıldı. Sergiye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural duygulu anlar yaşarken,bir çok ziyaretci gözyaşlarını tutamadı. 
 
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneğinin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen sergi Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergiye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili Oktay Vural, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Büyük Birlik Genel Başkanı Yardımısı Ahmet Gürhan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
50 fotoğrafın yera aldığı sergide konuşan Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği ve Habertürk gazetesi foto muhabiri Mehmet İnmez," Bundan 1 yıl önce, Soma'da meydana gelen maden kazasında 301 madenci şehit oldu. Geride acılı anneler, babalar, eşler ve yetim çocuklar bıraktı. İzmirli foto muhabirleri Cem Öksüz, Turan Gültekin, Emin Mengüarslan, Emre Tazegül ve ben 2 saat sonra oradaydık. Yaşananlara ve ailelerin yaşadığı o acıya tanıklık ettik. 8 gün kaldığımız Soma'da kara haberin düştüğü ailelerin acısını deklanşörümüzde, hem de yüreğimizde hissettik. Bizde yaşanan acının unutulmaması için çektiğimiz fotoğrafları sergiledik." dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'da Soma faciasının unutulmaması için sergiyi açan gazetecilere teşekkür etti.
 
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ile birlikte sergiyi gezen Başkan Kocaoğlu, Soma maden faciasının birinci yılında şehit veren köyleri gezdiğini, şehit veren ailelerin acısının ilk günkü kadar taze olduğunu vurgulayarak, böyle felaketlerin bir daha yaşanmaması için gereken tüm önlemlerin alınması gerektiğini hatırlattı. İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez ise olay yerine ilk ulaşan muhabirlerin çektiği kareleri bu acının unutulmaması için sergiye dönüştürdüklerini belirtti.
Faciaya tanıklık eden gazete ve televizyon muhabirlerinin duygularının kaleme alındığı yazıların da yer aldığı sergi, 30 Mayıs'a kadar açık olacak.   Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /  
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78