• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İzmir 25 °C

Aliağa'ya modern hayvan bakımevi

Aliağa'ya modern hayvan bakımevi
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi, bünyesinde atıl vaziyette bulunan ‘Sokak Hayvanları Bakımevi’nde yenileme ve düzenleme çalışmaları yaparak, b

İZMİR’İN EN MODERN HAYVAN BAKIM EVİ ALİAĞA’DA AÇILDI

Aliağa Belediyesi, bünyesinde atıl vaziyette bulunan ‘Sokak Hayvanları Bakımevi’nde yenileme ve düzenleme çalışmaları yaparak, bakım evini modern bir görünüme kavuşturdu.

İlçe genelindeki sahipsiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını rehabilite etmek amacıyla faaliyet gösteren hayvan bakımevini modernize ederek AB standartlarına yükselten Aliağa Belediyesi, modernizasyonu tamamlanan bakımevini törenle hizmete açtı. Aliağa halkının yoğun katılım gösterdiği açılış törenine; Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Dur, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

ACAR: HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK
Açılış töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dünyanın sadece insanlardan ibaret olmadığını söyledi. Sokak hayvanlarına sahip çıkmanın önemine dikkat çekerek, onların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Başkan Acar, şunları söyledi: “Bundan yaklaşık iki buçuk yıl önce, arkadaşlarımız ile birlikte Aliağa’mızda neler yapabiliriz, hangi projeleri gerçekleştirebiliriz konusunda çalışmalar yapıyorduk ve son aşamaya gelmiştik. Ben kendilerine şunu sordum, ‘Oy kullanabilecekler için projeleri yaptık, oy kullanamayacaklar için neler yapacağız.’ Başkanım dediler ‘çocuklar için de proje yaptık, hatta onayladınız’. Peki, dünya sadece insanlardan mı ibaret. Hayvanlar ve bitkiler için, dünyayı paylaştıklarımız için neler yapacağız. İşte o gün biz bu projeyi hazırladık. Sevimli dostlarımız ile buluşacağımız, onlarla vakit geçireceğimiz, çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayacağımız, zihinsel ve bedensel engellilerimizi rehabilite edebileceğimiz hayvan bakım evini hizmete açtık. Anaokulu başta olmak üzere öğrencilerimizin tamamını buraya getirerek onlara hayvan sevgisini öğretebileceğimiz, onlara hayvan hakları üzerine eğitimler verebileceğimiz, ailelerimizin hafta sonlarında çocuklarını getirerek vakit geçirebilecekleri bu yeri hayal etmiştik. Allaha şükür ki bugün hep birlikte burayı açıyoruz. Unutmayın ki, ben ve ekibim, sizlerin destekleri ile, arkamızda olduğunuz müddetçe bu hizmetler artarak devam edecek. ‘Az laf, çok iş’ diyerek burasının Aliağa’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Halkın kendisine verdiği desteğin devam ettiği sürece Aliağa için yapamayacağı hizmetin ve aşamayacağı hiçbir şeyin olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Acar, hayvan bakımevinin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

ALPGİRAY: BAŞKANIMIZ SERKAN ACAR ÇITAYI YUKARIYA ÇEKTİ
Aliağa Belediyesi tarafından yapılan bu çalışmanın tüm Türkiye’deki hayvan hakları savunucuları için emsal oluşturacağını belirten Aliağa Sokak Hayvanlarını Koruyanlar Derneği (ASKOD) Başkanı Hülya Alpgiray ise, “Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a bu meşaleyi yakmasından ötürü çok teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler için sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapmak çok zorlu bir parkurdur. Bunun için yürek ister, insanlık ister, vicdan ister, dini duygularda yoğunluk ister ve kanuna hürmet ister. Sayın başkanımız bugün burada bizlere bunu ispat etti. 1997 yılından buyana buradaki her çivinin yerini bilen biri olarak, burada şanlı bayrağımızın asılı olduğunu ilk defa gördüm ve çok duygulandım. Tabi ki ASKOD olarak sokak hayvanları önceliğimiz. Ama burada Sayın Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar çıtayı biraz daha yukarıya çekti, çocuklarımız ve engellilerimiz için bir sosyal alan yarattı. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklarımız hayvan sevgisini ve dostluğunu burada öğrenecek” diye konuştu. Bakımevinin modernizasyonunda emeği geçenlere tüm hayvan severler adına ayrı ayrı teşekkür eden Hülya Alpgiray, ASKOD adına hazırlanan plaketi Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a takdim etti.

Açılış konuşmalarının ardından hizmete açılan hayvan bakımevini vatandaşlarla birlikte gezen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, vatandaşlara yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakımevini Başkan Acar’ın rehberliğinde inceleyen vatandaşlar, yeniden düzenlenen bakımevine hayran kaldı. Bakımevinde kalan hayvanlar için oluşturulan oyun alanında hayvanlarla oynayan çocuklara eşlik eden Başkan Acar, hayvanları sevdi, çocuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

SOSYAL PARK GİBİ HAYVAN BAKIM EVİ
Aliağa Çaltılıdere mevkiinde yaklaşık 3 dönüm üzerine kurulu olan hayvan bakım evinde AB standartlarında 1 adet klinik odası, 1 tane yoğun bakım ünitesi, 1 tane yıkama ünitesi ve 13 tane kapalı alan yer alıyor. Bahçelere açılan 13 bölümün haricinde toplamda 30 tane açık alan bulunuyor. Bakım evinin hem açık alanları hem de kapalı alanları kamera sistemi ile 24 saat takip altında tutuluyor. Sokakta başıboş gezen sahipsiz köpekleri aşılama, tedavi etme, kısırlaştırma işlemlerinin yürütüleceği modern bakım evinde, aynı zamanda sahipsiz hayvanlar da sahiplendiriliyor. Teknik donanımının yanı sıra çevre düzenlemesiyle de fark yaratan Aliağa Belediyesi hayvan bakım evi, sahipsiz hayvanların barındırıldığı bir bakım evinden öte, ailelerin çocuklarıyla birlikte gidebilecekleri, hayvanlarla ve doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri sosyal bir alan olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.   Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /  

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78