• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Çaltılıdere'de Uçurtma Şenliği

Çaltılıdere'de Uçurtma Şenliği
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Çaltılıdere mahalle muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 7
UÇURTMALAR ÇALTILIDERE SEMALARINI RENKLENDİRDİ
 
Aliağa Çaltılıdere mahalle muhtarlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çaltılıdere Uçurtma Şenliği’nin bu yıl 7.’si yapıldı. Çaltılıdere mahallesi havuzbaşı piknik alanında gerçekleştirilen uçurtma şenliğinde, rengârenk uçurtmalar Çaltılıdere semalarını süsledi.
 
 
Katılımın yoğun olduğu şenliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
 
BAŞKAN ACAR VATANDAŞLARLA BİRLİKTE UÇURTMA UÇURDU
7'den 70'e her yaştan insanın katılımı ile gerçekleşen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik alanında Aliağalı vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcılarla tek tek selamlaştı, hal hatır sordu ve sohbet etti. Başkan Acar, özellikle çocuklarla yakından ilgilendi ve onlarla birlikte uçurtma uçurdu. Başkan Acar'ın eşlik ettiği çocukların mutluluğu ve heyecanı ise görülmeye değerdi. Başkan Acar, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi
 
Rengarenk uçurtmaların gökyüzüyle buluştuğu şenlikte, eğlenceli ve keyifli saatler geçiren katılımcılara Çaltılıdere muhtarlığı tarafından etli nohut, pilav, turşu, lokma ve ayran ikram edildi. Ayrıca yine uçurtma şenliği kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı. Yarışmalar da dereceye girenler ödüllerini Çaltılıdere Muhtarı Selhattin Yıldız'ın elinden aldı.  
 
EN GÜZEL UÇURTMA ÖDÜLÜ
Sadece el yapımı uçurtmaların katıldığı uçurtma yarışmasında organizasyon komitesinin değerlendirmesine göre; Birinci Cumhuriyet İlkokulu adına yarışan Yiğit Şimşek, ikinci Aliağa Demirspor adına yarışan Eren Bayram, üçüncü Çaltılıdere İlkokulu adına yarışan Liva Karayılanoğlu oldu. En güzel uçurtma ödülünü ise Şakran Ortaokulu adına yarışan Serkan Yıldız kazandı.
 
YILDIZ: AMACIMIZ YÖRE HALKINI KAYNAŞTIRMAK
Uçurtma Şenliğini yöre halkının kaynaşmasını ve birlik beraberlik duygusunun güçlenmesi amacıyla düzenlediklerini belirten Aliağa Çaltılıdere Mahalle Muhtarı Selahattin Yıldız, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz uçurtma şenliğimizin bu sene 7.’sini düzenliyoruz. Şenliğimizi her sene mayıs ayının son haftasında orta dereceli okullarla birlikte düzenliyoruz. Burada vatandaşlarımız uçurtmalarını uçuruyor, aynı zamanda burada uçurtma yarışması düzenliyoruz. Hem Aliağa’daki öğrenciler ve halk Çaltılıdere halkıyla kaynaşmış oluyor hem de buraya gelen misafirlerimize hayır amacıyla yemek ikramında bulunuyoruz. İnsanlar burada hem eğleniyorlar hem de kaynaşmış oluyorlar. Bundan sonraki yıllarda da bu şenliğimizi devam ettirmek istiyoruz. İnsanlar buraya eğlenmek için geliyorlar. Buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
     Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /    
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78