• BIST 9530.47
  • Altın 2478.944
  • Dolar 32.4593
  • Euro 34.6801
  • İzmir 17 °C

Aliağa'da THM Konseri...

Aliağa'da THM Konseri...
Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verdiği yaza merhaba konse
ASEV TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSUNDAN MÜZİK ZİYAFETİ
 
Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Halk Müziği Korosu, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verdiği yaza merhaba konserinde Aliağalılara unutamayacakları bir müzik ziyafeti sundu.
 
Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören konserin sonunda,  ASEV Korosu Aliağalı müzik sevenler tarafından ayakta alkışlandı.
 
 
Koro şefi Zeynel Demir'in yönetmenliğinde iki bölüm halinde gerçekleştirilen konserin birinci bölümünde 16, ikinci bölümünde ise 18 parça koro ve solo halinde seslendirildi. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede 93 kişilik koroya 10 kişilik enstrüman ekibi eşlik etti. Aliağalıların Türk Halk Müziğine doyduğu geceye Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt ve Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı sevilen oyuncu Volkan Severcan katıldı.
 
BAŞKAN SERKAN ACAR MÜJDEYİ VERDİ
Aliağalıların müzik ziyafeti yaşadığı gecede konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Türk Halk Müziği Korusu kursiyerlerine özel müjdeler verdi.  Başkan Acar, ASEV'in çok kısa sürede önemli bir mesafe kat ettiğini belirterek, şunları söyledi:  "Korodaki arkadaşlarımızın her biri çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Haftanın belli günlerinde inanılmaz emekler veriyorlar. Bugünde bu emeklerini sizlere sergileyecekler. ASEV'imiz iyi yol aldı. Burada da en fazla emek kültür sanat danışmanımız Volkan Severcan'ındır. Türk Halk Müziği Korosu Aliağamızın gururudur. Daha önce onlara bir söz vermiştim. Onlar Aliağa'ya sığmıyor. Onların artık uluslararasına açılması lazım. İnşallah kendilerini Temmuz ayında festivale yolluyoruz. İnanıyorum ki orada da Aliağamızı en güzel şekilde temsil edecekler."
 
SEVERCAN: TÜRKİYE'DE OLMAYAN BİR MÜZİK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURACAĞIZ
Başkan Serkan Acar'ın konuşmasının ardından söz alan Aliağa Belediyesi kültür sanat danışmanı Volkan Severcan, ASEV'in şuanda 1000'in üzerinde öğrencisi olduğunu söyledi.
ASEV'in çok kısa zamanda önemli başarılara imza attığını vurgulayan Severcan, "ASEV'in kuruluşuyla beraber müziğin daha doğru bir şekilde öğrenilmesiyle ilgili bir müfredat uyguluyoruz. Bu müfredatta devlet konservatuarlarının yarı zamanlı bölümlerinde uygulanan bir müfredattır. Yani bu sene içerisinde Aliağa'da yaşayan yaklaşık 750 kişinin solfej bilgisi oldu. Önümüzdeki yıl daha da büyüyeceğiz. Önümüzdeki yıl 2 bin, daha sonraki yıl 4 bin şeklinde artarak devam edeceğiz. Tahmin ediyorum ki 5-10 yıl içerisinde Aliağa'da hemen herkes artık nota okur, yazar hale gelecek. Bu da Türkiye'de olmayan bir müzik kültürünün oluşmasını sağlayacak. Bugün ASEV yılsonu gösterilerinin ilk günü. Bugün Türk Halk Müziği Korosu ile başlıyoruz. Türk Halk Müziği Korosu gurur duyduğumuz bir koromuzdur" diye konuştu.     
DEMİR: REPERTUVARIMIZDA 5 BİNE YAKIN TÜRKÜ VAR.
Yaz konserinde yaz ayı gereği, daha neşeli, daha hareketli, insanları coşturacak, eğlendirecek, kıpır kıpır bir repertuvar hazırladıklarını vurgulayan koro şefi Zeynel Demir de;  " Daha önce verdiğimiz kış konserinde biraz daha ağır türkülerden oluşan, yine yurdumuzun her köşesinden her köyünden, kasabasından çok da duyulmamış mutlaka 4-5 tane türkümüz olur. Çünkü repertuvarımızda 5 bine yakın türkü var. Bu türkülerin hepsini halkımız bilmiyor. Yıllardır dinlenen türkü sayısı 300-400'ü geçmiyor. Onları da farklı kişiler tarafından yorumlanarak karşımıza çıkıyor. Ama biz koromuzda bunu yapmıyoruz, mutlaka yeni türküler ekliyoruz. Bilindik türkülerin yanında mutlaka yeni türküler söylemek için söz verdik. Yaz konserimizde de öyle yaptık. Yurdumuzun her bölgesinden, Karadeniz'den, Orta Anadolu'dan, Akdeniz'den, bütün yörelerin özelliğini gösteren çok güzel bir repertuar yaptık. Her bir konser öncesi 40'a yakın türkü geçiyoruz. Bu koro yılda 80 tane türkü öğreniyor. Bu 80 türküyü de ezbere okuyorlar. Bunu 4 yıl bazında düşündüğümüzde 300-400'e yakın türkü repertuarımız var." diyerek konsere katılan herkese teşekkür etti.
     Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /    
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78