• BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İzmir 23 °C

Necmiq Aliağa'da Sahnelendi

Necmiq Aliağa'da Sahnelendi
Aliağa Belediyesi'nin hazırladığı Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
‘NECMİQ’ ALİAĞALI TİYATRO SEVERLERDEN TAM  NOT ALDI
 
Aliağa Belediyesi'nin hazırladığı Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Her gece Türkiye’nin birbirinden ünlü oyuncularını tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediyesi, bu kez sanat hayatında 30 yılı geride bırakan Hakan Bilgin’i, Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelediği ‘NECMİQ’  adlı tiyatro oyunuyla ağırladı.
 
TİYATRO SEVERLERE UNUTULMAZ BİR GECE YAŞATTI
Hakan Bilgin’in yanı sıra Eylem Şenkal, Şükrü Çetin, Pervin Durmaz ve Yeliz Ustaoğlu gibi sevilen oyuncuların da yer aldığı oyun, Aliağalı tiyatro severler tarafından beğeniyle izlendi.
 
Hikâyesinde birbirinden komik gelişmelerin yaşandığı ve temponun hiç düşmediği kahkaha dolu oyun, tiyatro severlere unutulmaz bir gece yaşattı.
 
İDEAL KADINI YARATMA ÇABASI
Kaleme aldığı ‘Üçüncü Türden Yakın İlişkiler’  adlı oyunu ile Türk tiyatrosunun ilk bilim kurgu oyununa imza atan Uğur Uludağ'ın yazıp yönettiği  ‘NECMİQ’ adlı oyunda; sevgili olduğu kadınların kaprislerinden dolayı ilişkilerinde istikrarı yakalayamayan bir arkeoloğun 8 milyon yıl önce yaşamış bir kadının iskeletini idealindeki kadını yaratmak için canlandırması konu alındı.
 
VAROLUŞ VE AŞK KAVRAMLARINI SORGULADI
Kadın erkek ilişkisinin temeline inerek, varoluş ve aşk kavramlarını sorgulayan oyun,  “Erkeklerin ileri teknolojiyi hayalindeki kadını yaratmak için kullanması ne gibi sonuçlar doğurabilir?” , “Erkekler, arzu ettikleri gibi yaratılan sanal bir kadınla ne kadar mutlu olabilir?” gibi marjinal sorulara da yanıt aradı.
 
 
Espri Standartları Enstitüsü Kurumu’nun 2 perde halinde sahneye koyduğu oyunu; Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Kayhan, Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan ve duayen oyuncu Atilla Arcan ile birlikte çok sayıda tiyatro sever izledi.
 
Yaklaşık 2 saat süren oyunun ardından izleyiciler, oyuncuları uzun süre alkışladı. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt,  oyuncuları tek tek tebrik etti ve oyunun yönetmeni Uğur Uludağ'a gecenin anısına Kyme antik kentine ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye etti.
 
BİLGİN: ALİAĞA’YI ÖRNEK ALSINLAR
Oyun sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan deneyimli oyuncu Hakan Bilgin, “Çok keyifli çok eğlenceli bir oyun sahneye koyduk.  Yaklaşık 2 senedir açıkhavada sahne almamıştık. Açıkhavada oynamak, sürekli gündüz maçına çıkanların gece maçına çıkması gibidir. Çünkü açıkhavada oynamanın kendine has özellikleri vardır. Bu yüzden oyuna ısınmamız biraz vaktimizi aldı. Ama kısa sürede sahneye alıştık. Seyircinin ilgisini çok iyi buldum. En kısa zamanda Aliağa’ya tekrar gelmeyi ve bu mükemmel seyircinin karşısına tekrar çıkmayı çok istiyoruz” dedi.
 
Kültür sanat alanında Aliağa’da gerçekleştirilmesi hedeflenen projeler hakkında detaylı bilgi edindiğini sözlerine ekleyen Bilgin, “İnanıyorum ki, Aliağa’da kültür sanat adına çok güzel işler yapılacak. Zira bu işler, sadece Aliağa’nın değil, Türkiye’nin kültürüne, sosyal yapısına, toplumuna yapılan hizmetlerdir. Aliağa’nın; hangi partiden olursa olsun, hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun, insanların doğru işler yapmak için bir araya geldiği bir ilçe olduğunu gördüm. Aliağa tüm Türkiye’ye örnek olacak bir yer. Tüm belediyeler Aliağa’yı örnek alsınlar” diyerek, kültür sanata ve sanatçıya verdiği destekten ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78